Cuma günü okunacak sureler
Cuma günü yapılan ibadetlere iki kat sevap verilir.Bunun için Cuma günü ibadetle geçirilmeye çalışılmalıdır. Hadis-i şeriflerde buyruldu ki; Cuma günü günah işlemeden selametle geçerse, diğer günler de selametle geçer. Peki Cuma günü neler yapılmalı? Cuma gününde ve gecesinde hangi sureleri okumalıyız? Cumada sonra hangi sureleri okumalıyız? Cuma günü okunacak sureleri sizler için derledik. İşte Cuma günü okumanın faziletli olduğu sureler…
Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:
“Size bir sûre haber vereyim mi ki, azammet semâ ile arz arasını doldurmuş, onu 70 bin melek teşyî’ etmiştir? O sûre Kehf Suresi’dir. Kim cuma günü bu sûreyi okurssa Allah onu ötek cumaya kadar bu sûre ile mağfiret eder, sonun da üç gün de ziyâdesi vardır.
Ve semâya ulaşan bir nur verilir ve Deccal’in fitnesinden muhafaza edilir. Yatacağı vakit bu sûrenin sonundan beş âyet okuyan hıfz olunur ve gecenin istediği vakttinde kaldırılır.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-Sağir, no: 2862)
“Ey Rabbim! Perşembe günü ümmetimmin erkenden yaptığı işleri bereketli kıl.” (Tirmizî, Ticâret, 41)
KEHF SURESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
CUMA GÜNÜNDE VE GECESİNDE OKUNACAK SURELER
“Cuma gününde; Yani perşembeyi cummaya bağlayan gece iki rek’at namaz kılıp Fâtiha’dan sonra onbeş defa Zilzâl Sûresi’ni okuyan kimseyi Allah Teâlâ kabir azâbınddan ve kıyamet korkularından emin kılar.” (Ali el-Müttakî, no: 21356)
CUMA NAMAZINDAN SONRA OKUNACAK SURELER
İmam-ı Suyûtî, el-Câmi’u’s-sağir’inde rivvayet eder ki:
Nebiyy-i Ekrem Efendimiz şöyle buyurmuşlardır:
“Kim cuma namazından sonra -konuşmmadan ve kalkmadan- İhlâs Sûresi’ni, Felâk Sûresi’ni ve Nâs Sûresi’ni yedişer defa okurssa Allah Teâlâ onu gelecek cumaya kadar, zarar verici şeylerden muhafaza buyurur.” (Suyûtî, el-Câmiu’s-sağîr, no: 8954; Ali el-Müttakî, II, 648/4985)
İHLAS SURESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
FELAK SURESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
NAS SURESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
CUMA GÜNÜ HÛD SURESİ’Nİ OKUYUNUZ
Hz. Peygamber, “Cuma günü Hûd Sûresi’ni okuyunuz” (Dârimî, “Fezâilü’l-Kur’ân”, 17) buyurarak sûrenin faziletine, “Hûd Sûresi ve kardeşleri beni ihtiyarlattı” meâlindeki hadisiyle de ağır sorumlulukları hatırlatan bir içeriğe işaret etmektedir. Hûd sûresinin kardeşleri aynı hadisin devamında “Vâkıa, Hâkka, Mürselât, Nebe’ ve Tekvîr” sûreleri olarak belirtilmiştir (Tirmizî, “Tefsîr”, 57/3297; ayrıca bk. Şevkânî, II, 544; Kurtubî, XI, 1).
Bu sûrelerde çok etkileyici bir üslûpla daha önceki peygamberlerin tevhid mücadelesinden kesitler verilmiş ve kıyamet sahnelerinin tasvir edilmiş olmasının Resûlullah’ı kendi sorumluluğu ve özellikle ümmetinin geleceği açısından derinden düşündürmüş olduğu anlaşılmaktadır. (Hûd Suresi Tefsiri, Diyanet İşleri BaşKanlığı)
HUD SURESİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.