Dolar (USD)
34.13
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2890.48
BIST 100
10059.51
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çözüme sıkılmış son kurşun olur

Trump liderliğindeki ABDnin "Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti yapma" niyeti tepki çekmeye devam ediyor.
Çözüme sıkılmış son kurşun olur
04 Aralık 2017 12:44:00
Trump liderliğindeki ABDnin "Kudüs'ü işgalci İsrail'in başkenti yapma" niyeti tepki çekmeye devam ediyor.

MilatGazetesi.com

İslami Direniş Hareketi (Hamas) Siyasi Birimi Başkanı İsmail Heniyye, dün akşam Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas'la telefonda görüştü ve çok önemli uyarılarda bulundu.

Görüşmede iki lider Amerikan yönetiminin Kudüs'e yönelik niyetlerini ele aldı.Heniyye'nin ofisinden yapılan açıklamada, Kudüs konusunda milli duruşu güçlendirmek ve Amerika'nın Kudüs'ü işgal rejiminin başkenti ilan etme girişimine karşı koyma çabalarına destek vermek için Heniyye'nin Abbas'la telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

İki lider Amerika'nın Kudüs hakkındaki niyetlerinin tehlikesine dikkat çekti, Filistin'de birlik ve bütünlüğünün sağlanması için uzlaşı yolunda yürümeye devam edilmesi gerektiğini dile getirdi.

Heniyye Amerika'nın atmaya hazırlandığı adımın çok tehlikeli olduğuna işaret etti ve gerçekleşmesi halinde çözüme sıkılan son kurşun olacağını söyledi.

Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas ise Amerika'nın söz konusu kararını hayata geçirmesi halinde önemli kararlar alacağını söyledi ve Filistinlilerden Çarşamba günü her yerde sokaklara çıkarak tepkilerini dile getirmelerini istedi.