Çözüm süreci terör suçu dosyalarını azalttı
Adana, Malatya ve Diyarbakır adliyelerinden derlenen bilgilere göre, 8 aydır teröre bağlı ölümlerin yaşanmadığı Türkiye'de 22 ilin terör suçlarına bakan 3 cumhuriyet başsavcıvekilliğinde süreç içinde açılan soruşturma dosyalarında ciddi düşüş yaşandı.
Adana, Aksaray, Gaziantep, Hatay, Karaman, Kilis, Mersin, Niğde ve Osmaniye'ye bakan Adana Cuhmuririyet Başsavcıvekilliği'nce geçen yıl Nevruz Bayramı sonrası 30 soruşturma açılırken bu yıl bayramın ardından bir soruşturma açıldı.
Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Sivas ve Tunceli'ye bakan Malatya Başsavcıvekilliği ile Diyarbakır, Batman, Bingöl, Mardin, Siirt, Şanlıurfa ve Şırnak'ın bağlı olduğu Diyarbakır Başsavcıvekilliği'nde, çözüm sürecinde açılan soruşturmlaların büyük bölümünü faili muçhul cinayetler oluşturuyor.
Adana, Malatya ve Diyarbakır'daki TMK 10. madde ile görevli başsavcıvekilliklerindeki dosya sayısının yaklaşık yüzde 40 azaldığını belirten yetkililer, sürecin olumlu yansımalarının bu alanda da görüldüğünü vurguladı.
Adana, Malatya ve Diyarbakır adliyelerinde TMK 10. maddeyle görevli 3 başsavcıvekili ile 20 cumhuriyet savcısı, devam eden 15 binin üzerinde soruşturma dosyasına bakıyor.
Reyhanlı ve Cilvegözü'ndeki patlamalar, "JİTEM" dosyaları, Malatya Zirve Yayınevi'ndeki cinayetler, Muhsin Yazıcıoğl ile 5 kişinin hayatını kaybettiği helikopter kazası, Madımak olayları, Albay Kazım Çillioğlu'nun ölümü gibi birçok dosyayla ilgili soruşturma da 3 kentin başsavcıvekilliklerince yürütülüyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.