Dolar (USD)
33.97
Euro (EUR)
37.69
Gram Altın
2724.43
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Conilerini düşünüyorlar

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Kastamonu'da gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Kurtulmuş, bu coğrafyanın yangın yeri olmasına Türkiye'nin müsaade etmeyeceğini belirterek bu coğrafyanın barış yurdu olması için çalıştıklarını söyledi. Kurtulmuş, 'Coni'lerin canını riske atmayıp PYD'yi kullanıp sonrasında terörün oraya çıkardığı problemleri siyasi olarak kullanmayı kendisi için büyük sanan ülkeler, terör örgütlerine desteklerini çeks
Conilerini düşünüyorlar
24 Ocak 2018 23:01:00
Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş Kastamonu'da gündeme dair değerlendirmeler yaptı. Kurtulmuş, bu coğrafyanın yangın yeri olmasına Türkiye'nin müsaade etmeyeceğini belirterek bu coğrafyanın barış yurdu olması için çalıştıklarını söyledi. Kurtulmuş, 'Coni'lerin canını riske atmayıp PYD'yi kullanıp sonrasında terörün oraya çıkardığı problemleri siyasi olarak kullanmayı kendisi için büyük sanan ülkeler, terör örgütlerine desteklerini çeks

İNSANLAR FAİZE ÇALIŞIYOR

Ekonomi alanında yeni bir faza geçildiğini söyleyen Kurtulmuş, "Finans sisteminde büyük dönüşüm var. 'Bitcoin' diye bir şey konuşuluyor. Kimi ülkeler kabul ediyor kimileri tehdit olarak görüyor. İnsanlar; çalışıyor, faiz ödüyor esas parayı finans kuruluşları kazanıyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi ve finans sistemi değişecek. Üçüncü dünya savaşı çoktan başladı. Ülkeler arasında da ekonomik savaş var. Çin, ABD'nin liderliğini ele geçirmek üzere" şeklinde konuştu.

NEŞAT GÜNDOĞDU/KASTAMONU

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş İlim Yayma Cemiyeti'nin Kastamonu Şubesi açılışını yaptı. Kurtulmuş Afrin Operasyonu'na dair konuşarak Türkiye'nin kimsenin bir karış toprağında gözü olmadığını söyledi. Kurtulmuş, "Bizim mahallemizi birilerinin yangın yerine çevirmesine de müsaade edecek gözümüz yok. Biz bu coğrafyanın barış yurdu olmasını istiyoruz, esenlik yurdu olmasını istiyoruz. Terör örgütleri üzerinden Türkiye'ye karşı başlatılan saldırıyı cevapsız bırakmayacağız. Fırat Kalkanı'nda olduğu gibi hemen Afrin bölgesindeki şeytan yuvalanmalarının da sonunu getireceğiz. Orada da barışı sağlayacağız" şeklinde konuştu.

Aynı gün Kastamonu'da düzenlenen "Yeni Bir Çağın Eşiğinde Güçlü Türkiye" konferansında da konuşan Kurtulmuş, "Bu aziz millet tarih boyunca birçok ihanet ile karşı karşıya kaldı. Geniş bir coğrafyada istiklal ve istikbal mücadelesi verdi. Bu mücadelelerde her birimizin ailesinde nice şehitler ve gaziler oldu." şeklinde konuştu. Kurtulmuş, dedesi Numan Kurtulmuş'un da 7 cephede savaşmış bir gazi olduğunu söyleyerek yeni çağdaki sorunlara ve Türkiye'nin durumuna değindi.

"Ekonomi ve Finans Sistemi Değişecek"

Soğuk savaştan sonra dünyanın bir düzene kavuşamadığının altını çizen Kurtulmuş, "Tam manası ile karar vermekten aciz bir BM, hiçbir sorunu çözemeyen bir sistem var" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü: "Suriye'deki ve dünyanın birçok bölgesindeki sorunları çözemeyen bir dünya sistemi. Yeni çağın sorunu bu yapının dünyayı taşımaktan aciz olmasıdır. 'Dünya, beşten büyüktür' sözlemi bunu ifade ediyor. İsrail'i kınayan onlarca kararın ABD tarafından veto edilmesi, sorunu çözülemez hale getirdi. Dünyada küresel sistem arayışları elzem oldu. Dünyada adil sistem kurulana kadar 'Dünya, beşten büyüktür' demeye devam edeceğiz. Ekonomi alanında yeni bir faza geçilmiş oldu. Artık işleri robotların olduğu fabrikalar yapacak. Birçok ülkede istihdam sorunları ile karşılaşacağız. Bizim gibi ülkelerde Sanayi 4.0'a avantaj sağlıyor. Ayrıca finans sisteminde büyük dönüşüm var. 'Bitcoin' diye bir şey konuşuluyor. Kimi ülkeler kabul ediyor kimileri tehdit olarak görüyor. İnsanlar; çalışıyor, faiz ödüyor esas parayı finans kuruluşları kazanıyor. Önümüzdeki dönemde ekonomi ve finans sistemi değişecek. Üçüncü dünya savaşı çoktan başladı. Ülkeler arasında da ekonomik savaş var. Çin, ABD'nin liderliğini ele geçirmek üzere. Avrupa Bölgesi, İngiltere'nin ayılması ve Ukrayna Krizi'nde çözüm üretememesi sonrası geriledi."

"İçecek suyu yok, elli bin dolarlık silahı var"

Kurtulmuş, dünyadaki çatışmaların farklılaşarak devam ettiği bir dönemde olduğumuzu belirterek şu ifadeleri kullandı: " 'Coni'lerin canını riske atmayıp PYD'yi kullanıp sonrasında terörün oraya çıkardığı problemleri siyasi olarak kullanmayı kendisi için büyük sanan ülkeler, terör örgütlerine desteklerini çekseler bu örgütler bir hafta yaşamazlar. Adamın içecek suyu yok, elimde elli bin dolarlık silah var. Bunlar Çarşamba Pazarı'nda dağıtılmıyor. Bunları birileri başa bela ediyor. Teröre karşı başarımız İHA ve SİHA'ları kendimizin üretebiliyor olmamızdadır. Bugün PKK'yı silahla donatanlar Türkiye'ye terörle mücadele için İHA vermediler. Bugün bu Zeytin Dalı Harekatı'nda da bu İHA ve SİHA'ları çok başarılı bir şekilde kullanıyoruz."

"Bölünmenin değil birleşmenin adresi olacağız"

Bu oyunu bozabilecek en önemli ülkenin Türkiye olduğunu söyleyen Kurtulmuş şöyle devam etti: "Türkiye'nin başı da o yüzden bir sürü sıkıntıdadır. Bu büyük oyunu bozacağız. Bölünmenin değil birleşmenin adresi olacağız. Biz iddialı büyük bir milletiz. Diğer ülkelerde olmayan bizde olan dört unsur var. Bunlardan biri bu coğrafyanın sahip olduğu kültürel birikim. Kültürel miraslarımızı somuna kadar koruyacağız. Türkiye'nin coğrafi konumu bir diğer unsur. Zengin ile yoksulun, Doğu ile Batı'nın tam ortasında. Her açıdan dünyanın daha önemli jeostratejik bir bölgesi yok. Güçlü olmazsak bu özelliğimiz bizim için risktir. Üçüncü olarak gençleri olan bir ülkemiz var. Yirmi sene sonra bu böyle olmayacak. Avrupa yaşlı bakım evine dönen bir kıta olacak. Dördüncü ve sonuncusu Türkiye'nin sınır aşan dostları vardır. Bizim sınır aşan dostlarımız gönülden dostlardır. İstedikleri kadar dolar harcasınlar ne Somali'de ne Bosna'da Türk bayrağı ile sokağa çıkanları engelleyebilirler ne de kendi bayraklarını açtırabilirler. Köklerimize yakınlaştıkça daha güçlü oluyoruz. Başkaları da bunu bildiği için bazen PYD ile bazen ASALA bazen de FETÖ ile esir almaya çalışıyorlar. Güçlü olacağız, Türkiye olarak güçlü olursa oyunu bozarız."

"Türkiye her alanda daha ileri gidecek"

Türkiye'nin güçlü olunca yaptıklarına değinen Kurtulmuş şunları söyledi: "Barzani'ye referandumu iptal ettiriyor, Astana'da Rusya ve İran ile İdlib için çatışmasızlık bölgesi oluşturuyor. Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti yapmasını engelliyor. Hem de bunu soğuk savaş sonrası hiçbir karar alamayan İslam ülkelerini bir araya getirerek yapıyor. Sonrasında ABD'nin tüm tehditlerine rağmen BM'de ABD'nin yok sayan bir karar geçiriyor. Bu Türkiye'nin gücünü gösteriyor. Bizim için kutsal emanet İstanbul Mekke, Kudüs'tür. İçeride daha da güçleneceğiz. Türkiye her alanda daha ileriye gidecek."