Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2867.41
BIST 100
9927.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Clinton yenilgiyi kabul mu etti?

Demokratların başkanlık adayı Hillary Clinton Twitter'da attığı mesajla gündem oldu. Clinton'ın tweeti sosyal medyada 'kaybetmeyi kabul etti' olarak yorumlandı.
Clinton yenilgiyi kabul mu etti?
09 Kasım 2016 07:48:00
Demokratların başkanlık adayı Hillary Clinton Twitter'da attığı mesajla gündem oldu. Clinton'ın tweeti sosyal medyada 'kaybetmeyi kabul etti' olarak yorumlandı.

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton, seçim kampanyasını yürüten ekibine teşekkür etti.

Clinton, ABD'de seçimin kaderini değiştirecek kilit eyaletlerde Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı Donald Trump'ın öne geçmesinin ardından Twitter hesabından yaptığı açıklamada, seçim kampanyasını yürüten ekibiyle gurur duyduğunu belirterek, "Bu gece ne olursa olsun her şey için teşekkür ederim." dedi.

Başkanlık yarışında en önemli eyaletlerden Florida, Ohio, Pensilvanya, Virginia gibi yerlerde ise büyük çekişme devam ediyor.

En çok delege sayısına sahip California'da ise henüz oy kullanma işlemi bitmedi.

ibrenin Trump'a dönmesi Clinton taraftarlarının coşkusunu endişeli bekleyişe çevirdi

Seçimlerinde ibrenin Cumhuriyetçi aday Donald Trump'a dönmesi, Demokrat Parti'nin adayı Hillary Clinton taraftarlarının coşkusunu endişeli bekleyişe çevirdi.

Clinton taraftarları, seçim kutlamaları için Manhattan'daki Javits Center'da toplandı. Açıklanan ilk sonuçlara göre Clinton'ın kazanacağını düşünen katılımcılar, coşkuyla kutlamalara başlasalar da ilerleyen saatlerde Trump'ın kilit eyaletlerde öne geçmesi, kalabalığın moralini bozdu ve salon sessizliğe gömüldü.

Clinton'ın bazı taraftarlarının ağladığı, Hispanik seçmenlerin de el ele tutuşarak Clinton için dua ettikleri görüldü.

New York'ta heyecanla seçim sonuçlarını bekleniyor

Öte yandan Amerikalılar, Times Meydanı'nda ve New York'un farklı noktalarında heyecanla seçim sonuçlarını bekliyor.

New York'un sembollerinden Empire State binasına da seçim sonuçları ve iki adayın kazandıkları delege sayısı anlık olarak yansıtılıyor.

İki adayın da konuşma yapacağı New York'ta güvenlik önlemleri üst düzeye çıkarıldı. Adayların hem seçimleri takip ettikleri hem de konuşma yapacakları otel ve kongre salonlarının çevresine terör saldırısına karşı kum dolu kamyonlar yerleştirildi.