Çinli taykonot ekibi ikinci uzay yürüyüşünü yaptı
Çin İnsanlı Uzay Programı Ajansı (CMSA) tarafından yapılan açıklamaya göre, Taykonotlar Tang Hongbo, Tang Şıngcie ve Ciang Şinlin, yer ekiplerinin desteğiyle istasyon dışındaki faaliyetlerini tamamladılar.
Yaklaşık 8 saat süren uzay yürüyüşünde, ekip Tienhı'nın güneş panelinin tamiri ve diğer bakım işlemlerini başarıyla gerçekleştirdi.
Bu, istasyonda gerçekleştirilen 13'üncü uzay yürüyüşü ve Şıncou-17 görevi kapsamında gerçekleştirilen ikinci araç dışı etkinlik oldu.
6 ay boyunca uzay bilimi deneyi yapacaklar
Şıncou-17 taykonot ekibi, 26 Ekim'de istasyona gönderilmişti ve 6 ay boyunca uzay bilimi deneyleri, teknik testler ve araç dışı modüllerin kurulumu gibi görevleri yerine getirecekler.
Çin'in kendi uzay istasyonunu inşa etmesinin nedeni, ABD'nin uzay araştırmaları alanındaki işbirliğini yasaklaması ve Uluslararası Uzay İstasyonu (ISS) programına katılımını engellemesidir.
Tiengong Uzay İstasyonu, Rusya'nın Mir Uzay İstasyonu'nu örnek alınarak inşa edildi ve çekirdek modülü "Tienhı (Göksel Uyum)", ilk laboratuvar modülü "Vıntien (Gökleri Aramak)" ve ikinci laboratuvar modülü "Mıngtien (Gökleri Düşlemek)" şeklinde üç bölümden oluşuyor.
İstasyonun tamamlanmasıyla birlikte, "Şüntien (Gökleri Dolaşmak)" adı verilen uzay teleskobu modülünün eklenmesi planlanıyor.
Taykonot ekibi dönüşümlü olarak görev yapıyor ve Şıncou (Kutsal Gemi) ve Tiencou (Gök Gemisi) mekikleriyle istasyona personel ve ikmal malzemeleri taşınıyor.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.