Otomotiv devinden Türkiye'de üretim hamlesi
Çinli otomobil üreticileri kendi ülkelerinin sınırlarını aşarak uluslararası pazarlara açılmayı hedeflerken Türkiye, Çinli otomobil markalarının radarına girdi.
BYD, DFSK, MG, Voyah, Skywell, Leap Motor ve Chery gibi Çinli üreticiler, Türkiye pazarında mevcut faaliyetlerini sürdürüyorlar ve gelecekte bu markaların Türkiye'deki varlığı artabilir. Chery International Başkanı Zhang Guibing, Türkiye'nin kendileri için çok önemli bir pazar olduğunu ve gelecekte bu ülkede üretim yapma olasılıklarını değerlendirdiklerini belirtti.
Guibing, "Türkiye otomotivde çok büyük bir pazar. Bizim için çok önemli bir ülke. Chery’nin Avrupa hamlesinde bir köprü. Bunun yanında bir otomobil üretmek için tüm alt yapıya sahip. Yedek parçadan teknolojisine kadar tüm üretimi gerçekleştirebileceğiniz bir ülke. Türkiye’ye yatırım yapmayı kesinlikle değerlendiriyoruz. Şu an için kesinleşmiş bir durum yok. Araştırmalarımız devam ediyor" ifadelerini kullandı.
Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz
Fabrika yatırımı için ilgili bakanlıklar ile görüşmelere başladıklarını da aktaran Guibing, "Bizim yapacağımız fabrika yatırımı çok büyük olacak. Bunun için fizibilite çalışmaları yapıyoruz ve bu zaman alan bir çalışma. Ticaret Bakanlığı ile irtibat halindeyiz. Bir Ar-Ge merkezi ile başlayıp daha sonrasında fabrika yatırımı yapmayı değerlendiriyoruz. Fabrika yatırımında sadece Türkiye’nin satış rakamlarına bakmıyoruz. Türkiye’den ihracat yapabileceğimiz çevre ülkelerin de satış rakamlarına bakıyoruz. Türkiye’ye yatırım yapmamız için ihracat ve iç pazar dahil 150-200 bin adet bandını yakalamamız gerekiyor" dedi.
Ne olursa olsun Türkiye’de yer almayı istiyoruz
Yeni pazarlara Ar-Ge merkezi ile girmenin kendilerine özel bir durum olmadığını vurgulayan Guibing, "Bu aslında Çinli markaların iş yapma geleneği. İlerleyen dönemlerde Türkiye’de açacağımız Ar-Ge merkezi ile Türk müşterisinin isteklerini, yol şartlarını ve çevreyi kavradıktan sonra ürünlerimizi buna göre üretmek istiyoruz. Ancak biz ne olursa olsun Türkiye’de bir üretim yaparak yer almayı istiyoruz. Sadece bunun şu anda nasıl olacağı belli değil. Şu an bir fabrika kararı alsak bile işler hale gelmesi en az 2 yıl alacak. Eğer Türkiye bize destek verirse gelecekte yatırım yapmamız kolaylaşır. Bu destekler ile ilgili hükümet yetkilileri ile görüşmelerimiz var" ifadelerini kullandı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.