Çin, Gansu'daki depremin ardından kış koşullarında barınma sorununu çözmeye çalışıyor
Yerel yönetimlerden yapılan açıklamaya göre, Gansu eyaletinde depremzedeler için oluşturulan 311 geçici barınağa 112 bin 346 kişi, komşu Çinghay eyaletinde 141 barınağa ise 18 bin 259 kişi yerleştirildi.
Gansu'da afet bölgesine aralarında çadır, katlanır yatak, şilte ve battaniyelerin olduğu 132 bin parça, Çinhay'a ise 59 bin 400 parça yardım malzemesi ulaştırıldı.
Kış koşullarında barınma sorunu
Müslüman azınlıkların çoğunlukta olduğu bölgede depremzedeler, barınma sorunuyla karşı karşıya bulunuyor.
Merkezi hükümet 14 bin prefabrik geçici konut kurulacağını belirtirken, çalışmalarına başlanan prefabrik konutlar hazırlanan kadar depremzedeler soğuk kış koşullarında çadır kentlerde yaşamak zorunda kalacak.
Başbakan Li Çiang, dün afet bölgesine yaptığı ziyarette, depremden etkilenen vatandaşların yaşama koşullarının iyileştirilmesi ve kışı sıcak ve güvende geçirmeleri için tüm imkanların seferber edilmesini istedi.
Çin Deprem Ağları Merkezi (CENC), 18 Aralık'ta, merkez üssü Cişışan Bao'an Donşiang ve Salar Özerk ilçesi olan 6,2 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini bildirmişti.
İki eyalet arasındaki sınıra yakın bölgede yaşanan deprem nedeniyle Gansu'da 117, komşu Çinghay eyaletinde 31 kişi hayatını kaybetmiş, toplamda 1000'e yakın kişi yaralanmıştı.
Deprem nedeniyle çevre yerleşimlerde binlerce ev yıkılırken, su ve elektrik şebekeleri, ulaşım altyapısı ile iletişim ağları zarar görmüştü.
Deprem bölgesi
Himalaya Dağları'nın uzantısındaki geniş fay hattı üzerinde yer alan Tibet-Çinghay Platosu, Çin'de büyük depremlerin sık yaşandığı yerlerden biri.
Bölgenin güneyindeki Sıçuan eyaletinde 2008'de meydana gelen 7,9 büyüklüğündeki deprem büyük yıkıma yol açmış, 90 bine yakın kişi yaşamını yitirmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.