Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Şi ve Orban Pekin'de görüştü

Şi, uluslararası toplumu Rusya ve Ukrayna arasında doğrudan görüşmelerin yeniden başlaması konusunda desteklemeye çağırdı.
Şi ve Orban Pekin'de görüştü
08 Temmuz 2024 10:44:31
Şi, uluslararası toplumu Rusya ve Ukrayna arasında doğrudan görüşmelerin yeniden başlaması konusunda desteklemeye çağırdı.

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile yaptığı görüşmede uluslararası topluma, Rusya ve Ukrayna arasında doğrudan görüşmelere yeniden başlaması için yardımcı olma çağrısında bulundu.

Xinhua ajansının haberine göre, Şi ve Orban, Çin'in başkenti Pekin'de bir araya geldi. İki lider, Rusya-Ukrayna Savaşı'nı ele aldı.

Şi, Orban'ı Ukrayna krizinin siyasi çözümünü teşvik etme çabalarından dolayı takdir ettiğini dile getirerek, Çin'in konu hakkındaki görüşlerini paylaştı. Erken ateşkes ve siyasi çözümün önemini vurgulayan Şi, çatışmaların tırmanmaması ve ateşkesin sağlanması gerektiğini belirtti.

Devlet Başkanı Şi, uluslararası toplumu iki taraf arasında doğrudan diyalog ve müzakerelerin yeniden başlaması için desteklemeye çağırdı. Şi, büyük ülkelerin olumlu etki yaratması durumunda çatışmada ateşkesin mümkün olabileceğini söyledi.

Çin ve Macaristan'ın barış sürecine katkıda bulunduğunu belirten Şi, "Çin, barış görüşmelerini teşvik ediyor ve krizin barışçıl çözümüne yardımcı olacak tüm çabaları destekliyor." dedi.

Orban ise görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Çin'in barış sürecinde kritik bir rol oynadığını vurguladı.

Başbakan Orban, AB dönem başkanlığını devralmasının ardından Kiev ve Moskova ziyaretlerini gerçekleştirmişti.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin