Dolar (USD)
34.17
Euro (EUR)
38.19
Gram Altın
2935.31
BIST 100
9829.19
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çiçekçi Mehmet'in katili kayıp

İstanbul Kadıköy'de yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'yı lüks aracıyla ezerek ölümüne sebep olan sürücü, kimliği belirlenmesine rağmen halen yakalanmadı.
Çiçekçi Mehmet'in katili kayıp
22 Temmuz 2015 11:46:00
İstanbul Kadıköy'de yol kenarında çiçek satan Mehmet Emin Kaya'yı lüks aracıyla ezerek ölümüne sebep olan sürücü, kimliği belirlenmesine rağmen halen yakalanmadı.

Kübra Esin HAKBİLİR Ankara

KADIKÖY Bağdat Caddesi'nde 11 Temmuz Cumartesi günü yol kenarındaki çiçekçi Mehmet Emin Kaya'yı ezip kaçan lüks aracı kullanan Hukuk Fakültesi Murathan Ö. (19) aradan geçen 9 güne rağmen yakalanamadı. Ailesinin en büyük çocuğu olan Mehmet Emin Kaya, oldukça başarılı bir öğrenci olmasının yanı sıra geçimini alın teriyle çiçekçilik yaparak sağlıyordu. Geçtiğimiz günlerde acı bir şekilde yaşamını yitiren Kaya'nın katil zanlısı ise hala adalete teslim edilmedi. Yaşananları Milat'a değerlendiren Kaya'nın dayısı Mehmet Tunç, yaşadıkları üzüntüyü belirterek, "fail Murathan Öztürk'ün adalete teslim edilmesi gerektiği" çağrısında bulundu.

ADALETE TESLİM EDİLSİN

Kaza anını anlatan Tunç, "Olay öncesinde komşuları onun sesine doğru gitmişler. Mırıldanıyormuş, "Ne yapıyorsun Mehmet?" dediklerinde, "Hatim indiriyorum abla" cevabını vermiş" dedi. Mehmet'in acı bir şekilde hayatını yitirdiğini belirten Tunç, "Kazayı yapan şahısın alkollü olduğundan şüpheleniyoruz. Yanındaki araçlara makas atıp frene basmadan kaldırıma çıkıyor ve Mehmet'i öldürüyor. Hiçbir müdahale etme gereği duymadan beraberindeki arkadaşı ile ara sokaklardan dolanıp hızla uzaklaşıyor. Olayın üzerinden yaklaşık 10 gün geçmesine rağmen Mehmet'in faili hala yakalanamadı" dedi. Kaya'nın çevresi tarafından sevilen biri olduğunu söyleyen Tunç, "Komşuları ile dini ve kültürel kitapları sürekli değiş-tokuş yapan, güzel diyaloglar kuran bir çiçekçiydi. Böyle bir değerimizi kaybettik. Bize en çok acı veren, failinin halen adalete teslim edilmemiş olmasıdır" diye konuştu.

AİLE TEHDİT EDİLİYOR

Kaya'nın dayısı Tunç, katil zanlısının babası Mustafa Öztürk'ün, Mehmet Emin'in ailesine aracılar vasıtasıyla ulaştığını söyledi. Tunç "davacı olunmamasını, bu hususta kan parasını vererek bu olay üzerinde anlaşmak istediklerini beyan etmişler. Mehmet Emin'in ailesi kesinlikle bunu reddetmiştir" dedi. Bu durum üzerine tehditler aldıklarını belirten Tunç, "Failin ailesi sosyal medya üzerinden Mehmet Emin'in küçük yaştaki kuzenine ağza alınmayacak küfürler, tehditler ve tacizlerde bulundu. Konuyla ilgili gerekli şikayetler hukukçular tarafından yapıldı" diye konuştu.

KURUMLAR ZAN ALTINDA

Öztürk'ün babasının sosyal medyada paylaşım yaptığını söyleyen Tunç, "Oğlum özel bir hastanede polis eşliğinde psikolojik tedavi görüyor, zamanı gelince teslim edeceğim, şeklinde ifadesi oldu" dedi. Sosyal medya üzerinden yapılan bu paylaşımı eleştiren Tunç, "Özel hastane ve polisler nezaretinde denilerek sağlık camiası ve polis kuvvetleri zan altında bırakılıyor. Böyle bir kayıt söz konusu olduğunda hastanenin bu durumu bildirme, polisin de derhal alıp savcılığa getirme zorunluluğu var. Bu iki saygın kurum zan altında bırakılıyor" şeklinde konuştu.

İNTİKAM DUYGUSU

Failin yakalanması ve hak ettiği cezayı alması sürecini yasaya, hukuka ve hakkaniyete en uygun şekilde takip edeceklerini söyleyen Tunç "Asla intikam duygusu ile hareket etmeyeceğiz. Devletimize ve adalet sistemine güveniyoruz. Karşı taraftan tek farkımız budur. Eğer onlar da bulundukları ülkenin adalet sistemine güvenmiş olsalardı bugün Murathan Öztürk'ü teslim etmiş olurlardı" şeklinde konuştu.