Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.02
Gram Altın
2875.65
BIST 100
9963.4
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP''lilerden İBB binasında provokasyon!

31 Mart 2019 Yerel Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmamış olmasına ve usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine oyların yeniden sayılmasına devam edilen İstanbul''da CHP''den provokatif bir çıkış daha geldi.
CHP''lilerden İBB binasında provokasyon!
03 Nisan 2019 16:01:00
31 Mart 2019 Yerel Seçim sonuçlarının resmi olarak açıklanmamış olmasına ve usulsüzlüklerin tespit edilmesi üzerine oyların yeniden sayılmasına devam edilen İstanbul''da CHP''den provokatif bir çıkış daha geldi.

Resmi sonuçların açıklanmamasına ve oyların yeniden sayımına devam edilmesine rağmen CHP cephesinden provokatif açıklama ve hamleler birbirini kovalamaya devam ediyor.

İBB binasına Ekrem İmamoğlu pankartı astılar

AK Parti, seçimlerde İstanbul'un birçok ilçesinde ususlsüzlük yapıldığının tespit edilmesinin ardından YSK'ya itirazda bulundu. Yapılan itirazlar sonucu ilçelerde yeniden oy sayımı yapılırken harekete geçen CHP'li meclis üyeleri, Ekrem İmamoğlu'nun pankartını İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına asıp fotoğraf çektirdi.

Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki seçim yarışı, henüz noktalanmadı. YSK tarafından alınan kararla, bazı ilçelerde geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar verildi.

Sosyal medyada paylaştılar

CHP'li meclis üyelerinin sosyal medyada paylaştığı fotoğrafa çok sayıda tepki geldi.

CHP'den yeniden sayıma itiraz

CHP, İstanbul’da 12 ilçede sandık kurulları tarafından geçersiz oyların sayılmasına ilişkin verilen kabul kararlarına il seçim kuruluna başvurarak itiraz etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarında usulsüzlük iddialarına ilişkin tartışmalar sürerken, partilerin karşılıklı itirazları devam ediyor. AK Parti’nin itirazı üzerine Küçükçekmece, Başakşehir, Maltepe, Beykoz, Büyükçekmece, Çekmeköy, Eyüp, Fatih, Silivri, Beyoğlu, Tuzla, Ümraniye İlçe Seçim Kurulları geçersiz oyların sayılmasına, Çatalca İlçe Seçim Kurulu ise tüm oyların yeniden sayılmasına karar vermişti.

AK Parti: Oy farkı kapanıyor

AK Parti Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, itirazlar sonucu Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkının 20 binin altına düştüğünü açıkladı.

Yavuz, "Daha çok az sayıda sandık açıldı ve bizim maddi itirazlara ilişkin ileri sürdüğümüz dilekçelerin çok azı görüşüldü, çok azını ileri sürdük. Buna rağmen aradaki fark 29 binlerden 20 binin altına inmiştir." diye konuştu.

Yavuz, "Sancaktepe'de oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Bizimkisi reddedildi, Cumhuriyet Halk Partisi itiraz etti ve bu karar verildi. Sadece Sancaktepe'de mi? Türkiye'nin birçok yerinde itiraz edildi. Bu ne perhiz ne lahana turşusu." ifadesini kullandı.