Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.16
Gram Altın
2997.06
BIST 100
8793.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'liler komisyonda birbirine girdi

CHP'liler komisyonda birbirine girdi
06 Ekim 2013 00:00:00

TBMM Anayasa Uzlaşma Yazım Komisyonu'nda CHP'li üyeler arasında tartışma yaşandı.Alınan bilgiye göre, MHP Erzurum Milletvekili Oktay Öztürk'ün başkanlığında toplanan Yazım Komisyonu, ''Hakimler Kurulu'' maddesini görüştü. CHP'li Komisyon üyesi Süheyl Batum, daha önce katılmadığı toplantıda maddede yer alan ve üzerinde uzlaşma sağlanan ''Adalet Bakanı, gerek gördüğünde Hakimler Kurulu toplantılarına katılır ve oy hakkı olmaksızın başkanlık eder'' ifadesine karşı çıktı.

Batum'un, ''Biz CHP olarak bu ifadeye karşıyız. Bu kurul, yargıçların özlük işleri hakkında karar veren en üst kuruldur. Böyle bir kurulda Adalet Bakanı yer almamalı '' demesi üzerine, CHP'li üye Rıza Türmen, ''Bizim önerilerimiz arasında bu yoktu, MHP ve AK Parti bunu önerdi. Uzlaşma amacıyla biz de katıldık'' karşılığını verdi.

Batum, bu sözlere, ''Böyle olur mu, bunu kırmızı yazalım'' demesine, Komisyon'un diğer üyeleri karşı çıktı. Tartışma üzerine toplantıya ara verildi.Daha sonra da Tartışma nedeniyle madde üzerindeki görüşmeler, 7 Ekim Pazartesi gününe ertelendi.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme