Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.62
Gram Altın
2493.11
BIST 100
9524.59
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li Tanrıkulu PKK'nın kurulduğu köyde destek istedi

19 May 2023 11:29:04
CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nun, PKK terör örgütünün kurulduğu ve örgüt için büyük önem taşıyan Diyarbakır'ın Fis Köyü'nden, 14 Mayıs seçimleri öncesi gönderdiği mesaj gündem oldu

CHP'nin Diyarbakır'dan aday gösterdiği Sezgin Tanrıkulu, terör örgütü PKK'nın kurulduğu Fis köyünde mesaj yayınlayarak destek çağrısı yaptı. Tanrıkulu, "15 Mayıs'ta tüm Türkiye'ye bahar gelecek" demişti.

Terör örgütü PKK ve HDP'ye yakınlığıyla bilinen Sezgin Tanrıkulu geçtiğimiz dönemde İstanbul milletvekili olmasına karşılık bu seçimlerde Diyarbakır'dan aday gösterildi.

Tanrıkulu da buna karşılık HDP ve terör örgütüne yönelik yayınladığı mesajlarla gündemden düşmüyor.

PKK'nın kurulduğu köyden video yayınladı

Birinci tur seçimlerinden 10 gün önce eli kanlı terör örgütü PKK'nın kurulduğu Diyarbakır'ın Kulp ilçesine bağlı Fis köyüne giden Sezgin Tanrıkulu, burada yayınladığı mesajda PKK'ya HDP'ye mesaj vermişti.

"Çocukluğumdan beri hiç ihmal etmediğim Fis köyündeyim"

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Tanrıkulu, "Çocukluğumdan beri hiç ihmal etmediğim Fis köyündeyim" notunu düştü.

"15 Mayıs'ta tüm Türkiye'ye bahar gelecek"

Sezgin Tanrıkulu PKK'nın kurulduğu köyden yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Çocukluğumdan bu yana Kulp'a giderken ve gelirken hiç ihmal etmediğim bir yerdeyim; Fis'teyim. Bahar gelmiş coğrafyamıza, 15 Mayıs'ta tüm Türkiye'ye bahar gelecek. Hepinize selamlar.