Dolar (USD)
32.42
Euro (EUR)
34.29
Gram Altın
2492.64
BIST 100
9693.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP''li Lütfü Savaş, 15 Temmuz’a ''darbe'' diyemedi?

20 Şubat 2019 13:58:00
CHP''li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş''ın, darbeye direnen masum vatandaşları şehit eden darbeci askerler için ''savunmasız askerler'' deyip, belediye meclisinde saygı duruşu istediği ortaya çıkmıştı. Lütfü Savaş şimdi de 15 Temmuz hain darbe girişimine “darbe” dememesi ile gündeme geldi

CHP'li Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, cumartesi günü seçim çalışmaları kapsamında partilere hitaben bir konuşma yaptı.

Konuşmasında defalarca 15 Temmuz’dan bahseden Savaş, hain darbe girişimini sadece “talihsizlik” olarak nitelendirdi!

A Haber kanalında yayınlanan, “Lütfü Savaş darbeci askerler için saygı duruşu istedi” haberine de cevap veren CHP’li başkanın özrü kabahatinden büyük oldu.

Savaş, defalarca 15 Temmuz hain darbe girişiminden bahsetmesine rağmen, hiçbirinde “darbe” kelimesini ağzına almadı.

“Bir talihsiz gün yaşadık, 15 Temmuz. Tüm Türkiye yaşadı, büyük bir talihsizliktir bu. Bunu kimse tasvip etmiyor.“ diyen Savaş, konuşmasında terör örgütü FETÖ’yü hiç ağzına almadı. Savaş, "15 Temmuz" ifadesini “darbe girişimi” cümlesini hiç söylemeden kullanmayı seçti!

Savaş'ın yerel seçimlerde FETÖ’cülerin desteğini almak için mi bu stratejiyi izlediğini merak konusu olurken; vatandaşlar, her fırsatta "Ülkücüyüm, vatanını, milletini seven birisiyim" diyen Savaş’a büyük tepki gösterdi.