Dolar (USD)
34.00
Euro (EUR)
37.85
Gram Altın
2821.80
BIST 100
9577.46
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'li Belediye 5 gündür şehre su veremiyor

Heykel yapmaktan hizmet yapmayı unutan CHP'li Belediyeler yine vatandaşları mağdur etti. Yazın kavurucu sıcaklarla birlikte bulaşıcı hastalık riski artarken CHP'li Bilecik Belediyesi vatandaşlara 5 gündür su ulaştıramıyor.
CHP'li Belediye 5 gündür şehre su veremiyor
23 Temmuz 2023 22:15:05
Heykel yapmaktan hizmet yapmayı unutan CHP'li Belediyeler yine vatandaşları mağdur etti. Yazın kavurucu sıcaklarla birlikte bulaşıcı hastalık riski artarken CHP'li Bilecik Belediyesi vatandaşlara 5 gündür su ulaştıramıyor.

Seçim döneminde dizi karaterine benziyor diye başkan olsun oy veririm dedikleri Melek Mızra Subaşı'nın Başkan Vekili olarak görev yaptığı Bilecik belediyesi Karasu içme suyu hattında 18 Temmuz'da meydana gelen arıza nedeniyle vatandaşları 5 gündür susuz bıraktı. Bu süreç boyunca, sık sık yaşanan su şebekesindeki arızalar nedeniyle vatandaşlar büyük sıkıntılar çekerken ağır eleştirilerde bulundu.

Vatandaşlar, su hattının çok eski olduğunu ve yıllardır bakım yapılmadığını belirtiyor. Bu nedenle arızaların sürekli tekrarladığı ve sorunun kalıcı bir şekilde çözülmediği ifade ediliyor.

Susuzluk ve su kesintileri nedeniyle hayatlarının olumsuz etkilendiğini dile getiren vatandaşlar, duruma tepki gösterirken özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte su ihtiyacının daha da arttığı bu dönemde yaşanan sorunların ciddiyeti daha da artıyor.

Vatandaşlar, belediyeden konunun acilen çözülmesini ve altyapıdaki sorunların giderilmesini bekliyor.

sicak-havalarda-insan-sagligi_0e607e6bff721e16c4abd457422f1fd0.jpg

Bilecik 90'lara döndü

Bir türlü giderilemeyen su sıkıntısına tankerlerle çözüm bulmaya çalışan Bilecik Belediyesi,mahallelere tankerlerle su taşırken ortaya çıkan manzara Bilecik 90'lara döndü söylemini gündeme getirdi.

Çalışmaların hafta sonu da devam edeceği öğrenilirken suyun en geç pazartesi günü verileceği öğrenildi.

Yine bahanelere sığındılar

Susuz kalan vatandaşlar, belediyeye tepki gösterince CHP'li Belediye Başkan vekili Melek Mızra Subaşı, hatta meydana gelen arızanın Karasu İçme ve Kullanma Suyu İşletme Birliği tarafından onarılması gerektiğini söyledi.

"Bizim görevimiz değil"

Dizi karakterine benzetilen Subaşı yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"Bilecik Belediyesi olarak sorumluluk ve yetki sahamız olmamasına rağmen arızanın tespitinden şu ana kadar bu alanda tüm ekiplerimiz ve araçlarımız ile seferberlik halinde çalışmaktayız" ifadelerini kullandı.

Her zamanki gibi sorumluluk almaktan kaçınan CHP'liler iktidara gelseydi vatandaşın hali nasıl olurdu sorusu akıllara geliyor.

Sıcak havalarda insan sağlığı

Sıcak havalarda insan sağlığına etkileri önemlidir ve dikkat edilmesi gereken bir konudur. Yüksek sıcaklıklar, vücut sıcaklığını düzenlemek için çaba harcamaya neden olabilir ve bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. İşte sıcak havalarda insan sağlığının üzerindeki etkiler ve alınması gereken önlemler:

Isı Kaynaklı Hastalıklar: Sıcak havalarda güneş çarpması, sıcak çarpması ve ısı kaynaklı hastalıklar ortaya çıkabilir. Vücut, aşırı sıcaklıklara maruz kaldığında terleme yoluyla ısısını düzenlemeye çalışır. Ancak yüksek nemli ortamlarda, terin buharlaşması zorlaşır ve vücut ısısı artar. Bu da çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir.

Susuzluk: Sıcak havalarda vücuttan daha fazla sıvı kaybı olur ve susuzluk riski artar. Susuz kalmak, baş ağrısı, sersemlik, halsizlik gibi belirtilere neden olabilir ve ciddi durumlarda sağlık sorunlarına yol açabilir.

Cilt Sorunları: Güneşin zararlı UV ışınları, cilt yanıkları, güneş alerjisi ve cilt kanseri riskini artırabilir. Ayrıca, aşırı sıcaklık ve nem ciltte terleme ve tahrişe neden olabilir.

Solunum Sorunları: Sıcak havalarda hava kirliliği artabilir ve bunun sonucunda solunum yolu rahatsızlıkları, astım krizleri ve diğer solunum problemleri ortaya çıkabilir.

Kardiyovasküler Sorunlar: Yüksek sıcaklıkta kalp-damar sistemine ekstra yük biner ve kalp hastaları için risk artar.

Sıcak havalarda sağlığınızı korumak için aşağıdaki önlemleri almanız önemlidir:

Bol su içmeye özen gösterin ve susuz kalmaktan kaçının. Özellikle dışarıda fiziksel aktivite yapıyorsanız daha fazla su içmelisiniz.

Güneş ışınlarından korunmak için şapka, güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanın.Aşırı sıcakta dışarıda uzun süre kalmaktan kaçının, özellikle öğle saatlerinde güneşin en yüksek olduğu zamanlarda dışarı çıkmaktan kaçının.

Serin ve gölgeli yerlerde kalın ve mümkünse klimalı veya havalandırılmış mekanlarda bulunun.

Hafif ve serin kıyafetler giyin, mümkünse açık renkli ve pamuklu kumaşlar tercih edin.

Özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olanlar için ekstra dikkat gösterin ve onların ihtiyaçlarını karşılayın.

Bu önlemleri alarak sıcak havalarda sağlığınızı koruyabilir ve olumsuz etkileri en aza indirebilirsiniz. Sağlıklı bir şekilde yaz mevsimini geçirmeniz dileğiyle!