CHP'li başkan şirketi önce batırdı sonra belediyeyle destekledi
Geçtiğimiz yıllarda birçok skandalla gündeme gelen CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Ö.Ç. Sayıştay raporuyla yeniden dikkat çekti. Ö.Ç.'nin şimdi de batık belediye şirketine belediye kasasından milyonlarca lira para aktardığı belirlendi.
192 milyon aktarıldı
CHP'li Ö.Ç.'nin, batık belediye şirketinin işlemlerini fiilen sona erdirmesi gerekirken, Aydın İmar A.Ş.'ye belediye kasasından 2022 yılında 40 milyon, 2023'te 152 milyon 918 bin 697 lira ile toplam 192 milyon lira para aktarıldığı belirlendi. Ticaret sicil gazetesine göre batan belediye şirketinin Yönetim Kurulu üyesi Nermin Canyurt'un ASKİ Genel Müdür Yardımcılığı yaparken 2 yıl önce emekli olduğu ve İstanbul'a yerleştiği ancak Aydın İmar A.Ş.'den maaş almaya devam ettiği öğrenildi. Nermin Canyurt ile diğer yönetim kurulu üyesi İbrahim Gürdal yolsuzluk davasından yargılandığı belirtildi.
Raporda, "Şirketin kayıtlı ve ödenmiş sermayesi 40 milyon 212 bin lira. 2014-2020 yılı arasındaki toplam zarar 58 milyon 738 bin 333 lira olduğu göz önüne alındığında, şirketin uğradığı zararın 2019 yılı sonu itibariyle ödenmiş sermayesinin tamamını karşılıksız bıraktığı görülecektir. 2020 ve önceki yıllara ilişkin yönetim ve genel kurul kararları incelendiğinde bu konu hakkında herhangi bir girişimde bulunulmadığı ve bir karar alınmadığı görülmüştür. Bu itibarla kanun hükmü gereği şirketin fiilen sona ermesi gerekmektedir" ifadeleri kullanıldı.
FETÖ imamı ile görüşmüş
Şirketin Genel Müdürü olarak görev yapan Ümit Erkan ise FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile Mersin'de ihaleye fesat karıştırmaktan ve örgüt üyeliğinden yargılanıyor. CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Ö.Ç.'nin FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan ile 14 günde 77 kez görüşme yaptığı ortaya çıkmıştı. HTS kayıtlarında görüşmeler belgelenmişti.
Milyonluk işi ihalesiz vermiş
Ö.Ç.'nin danışmanlığını yapan FETÖ Belediyeler İmamı Erkan Karaarslan, tutuklanmadan önce 3 Temmuz 2020'de Twitter adresinden yaptığı paylaşımda, "Aydın'daÖ.Ç.'nin yanında tanık olduğum olayları anlatmak üzere ilgili kurumların davetini bekliyorum" paylaşımında bulunmuştu. Karaarslan, İçişleri Bakanlığı müfettişlerine verdiği ifadesinde Çerçioğlu'nun 2015 yılında 2.8 milyon liralık bir yazılım işini ihalesiz olarak bir firmaya verdiğini itiraf etmişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.