Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP’den emekçilere sürgün!

31 Mart’ın ardından binlerce işçinin ekmeğiyle oynayan CHP, istifa etmeyen kişilere akıl almaz baskılar uyguluyor.  Odunpazarı Belediyesinde veteriner park ve bahçelere, tercüman ise hayvan barınağına sürgün edildi.
CHP’den emekçilere sürgün!
29 May 2019 00:01:00
31 Mart’ın ardından binlerce işçinin ekmeğiyle oynayan CHP, istifa etmeyen kişilere akıl almaz baskılar uyguluyor.  Odunpazarı Belediyesinde veteriner park ve bahçelere, tercüman ise hayvan barınağına sürgün edildi.

Ezgi ÇelikAnkara

31 Mart seçimlerinin ardından binlerce işçiye baskı yapan CHP’li belediyelerde işçi kıyımı tam gaz sürüyor. Sözde hak, hukuk ve adaletten söz eden CHP’li belediye başkanları, mübarek Ramazan ayında vatandaşı mağdur ederek emekçinin kabusu oldu. Yaptığı baskılarla istifa etmeyen işçileri ise sürgüne yolladı. CHP’li Eskişehir Odunpazarı Belediyesi’nde 9 belediye çalışanı, çalışma alanlarının dışında yerlere sürgün edilerek psikolojik yıldırmaya maruz kaldı.

Kan emici yarasalar

CHP’li Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı hayvan barınağına sürgün etti. Emekçinin huzuruyla oynayan ve çalışanları sürgünlerle yıldırmaya çalışan CHP’li Başkan Kazım Kurt’a, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Levent Uslu’dan tepki geldi. Sürgün edilen 9 belediye çalışanının üyeleri olduğunu aktaran Uslu, “Meydanlarda ‘martın sonu bahar’ diyenlerin ilk icraatı emekçinin yazını kışa çevirmek oldu. Barış güvercini görüntüsünün altında meğer kan emici yarasalar varmış. CHP’nin seçim öncesi cümleleri reklâm yüzü müydü? Onlar reklâm ise bu gerçek yüzü o zaman” dedi.

Demokrasiden faşizm çıktı

CHP’li belediyeleri eleştiren Başkan Uslu, “Demokrasi dediler faşizm çıktı” diyerek, CHP’nin en son kıyımının Odunpazarı Belediyesinde yaşandığını aktardı. Uslu, “Bilgisayar işletmenini hayvan barınağına süren Odunpazarı Belediyesi, uyguladığı sürgün politikalarıyla iş güvencesi üzerinde baskı oluşturuyor. Belediye Başkanı, veteriner teknikerini hayvan barınağından alıp park ve bahçelere, kültür hizmetlerinde çalışan tercümanı hayvan barınağına sürgün etti. Bu arkadaşlarımız, düşman değil!” diye konuştu.

Maskeleri düştü

Bu güvensizlik halinin son bulmasını isteyen Uslu, “Yüzlerindeki maske düştü, makyajları akmaya, kirli yüzleri ortaya çıkmaya başladı. Sendikal örgütlenme özgürlüğüne müdahale, Anayasamız başta olmak üzere, 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanununa, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesine, ILO Sözleşmelerine ve insan haklarına ilişkin uluslararası sözleşmelere aykırıdır. Odunpazarı Belediyesindeki baskı ve yıldırma politikalarına karşı sonuna kadar direneceğiz” ifadelerine yer verdi.