Dolar (USD)
32.57
Euro (EUR)
34.94
Gram Altın
2425.10
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'den ağaç katliamı

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi imar değişikliği bahanesiyle park olacak diyerek yüzde aldığı ailenin ağaçlarını katletti. 2007'de imarı yapıldığı halde yeniden imar değişikliğine giden CHP'li belediye, Yakuplu'da uzun yıllar önce satın aldığı arsada iki katlı evinde yaşayan Akyol ailesinin gözünün önünde en az 40 meyve ağacını yok etti.
CHP'den ağaç katliamı
27 May 2023 23:45:03
CHP'li Beylikdüzü Belediyesi imar değişikliği bahanesiyle park olacak diyerek yüzde aldığı ailenin ağaçlarını katletti. 2007'de imarı yapıldığı halde yeniden imar değişikliğine giden CHP'li belediye, Yakuplu'da uzun yıllar önce satın aldığı arsada iki katlı evinde yaşayan Akyol ailesinin gözünün önünde en az 40 meyve ağacını yok etti.

Haber: Özlem Doğan

CHP’li belediyelerin ağaç katliamı bitmiyor. Her fırsatta kaos kalkışması olan Gezi’yi savunup ağaç sevgisi ardına sığınan CHP’nin belediyeleri İstanbul’dan İzmir’e birçok bölgede ağaçları katlederken görüntülendi. Şimdi de CHP’li Beylikdüzü Belediyesi bir ağaç katliamına imza attı. Beylikdüzü Yakuplu’da imarı bahane ederek vatandaşın bahçesinde bulunan 40 meyve ağacını kesen belediyeye tepki yağıyor. Olayın mağduru olan Recep Akyol ve kızı Fatma Çolak yaşadıkları mağduriyeti Milat Gazetesi’ne anlattı.

CHP’nin yeşil düşmanlığı

Yaklaşık 40 yıl önce babasının Yakuplu’da aldığı arsayı o dönemden beri ağaçlandırıp ekip biçtiğini ifade eden Fatma Çolak, “Babam ve teyzem o arsaya ev yapmıştı. Arsa vergisi dahi ödüyorduk. 2007 yılında imar çıktı, yol belirlenmiş ve belediye alması gereken yüzdeyi almıştı. Bahçemizde bir sürü meyve ağacı, çınar ve yetişkin ağaçlar, yanısıra güller ve sarmaşıklar var. Etrafta bizim arsamız dışında hiçbir yeşillik alan yok. Onlara gözümüz gibi bakıyorduk, babam sürekli ekip biçerdi. Geçen sene eylül ayında CHP’li Beylikdüzü Belediyesi imarda yeniden değişiklikler yaparak kararı askıya çıkmış. 76 yaşındaki annemin babamın elbette böyle bir şey aklına gelmez. Bu değişikliğe dayanarak ‘park yaptık’ diyenler ön cephe onlara gidecek şekilde alıp yukarı doğru daralttı” dedi.

Nedeni ancak rant olabilir

CHP’li belediyenin daha önce imar edilmiş bir yerde imar bahanesiyle yeniden değişiklik yapmasının altında ancak rant olabileceğini belirten Çolak şöyle konuştu: “Hangi akla hizmet ve vicdansızlıkla irili ufaklı yetişkin en az 40 ağacımızı kestiler? Ne söylediysek işe yaramadı. İmar değişikliğinin geri çekilmesi için dava da açtık. Belediyenin harita mühendisi ‘kanunen hakkımız var’ deyip duruyor ama hiç mi insafları yok, burada 40 senelik emeğimiz var, ayrıca annem babam kendi elleriyle yaptıkları bahçemizdeki evlerinde oturuyor. 2007’de belirlenen imar planını neye göre değiştirdiler de alelacele yemyeşil, verimli ağaçlarımızı kestiler. Ayrıca bize tebligat gönderdiklerini iddia ediyorlar. Ne arsada payı olan bana ne babama ne de teyzeme ulaşmadı. Sonuna kadar hakkımızı arayacağız. Orada çalışan işçiler bile annemin babamın kahroluşuna çok üzüldüler, gelip teselli ettiler.”

Hiç acımadan 40 ağacımıza kıydılar

Uzun yıllar önce satın alıp ağaçlandırdığı arsadaki evinde yaşayan Recep Akyol, “Biz inançlı insanlarız, bu da bir imtihan. İki katlı evimizin bahçesindeki ağaçlarımızı acımadan kestiler. Aklıma gelince gece uykudan uyanıyorum, uyuyamıyorum. İnsanın gözünün önünde emeklerinin yok olması psikolojisini bozuyor. Uzun yıllar büyük çaba harcadım, belediye bir anda gelip yok etti. Bizim bahçemizin yanındakiler tarlaydı, onlardan da arsa alıyorlar ama bizim emeğimizi göz göre göre zayi ettiler. Bunca ağaca yazık değil mi, hani ağaçlara değer veriyorlardı? Öyle olsaydı genç yaşlı meyve ağaçlarımıza kıymazlardı” ifadelerini kullandı.

Yorumlar (1)

Ahmet
Çöp, çamur ve çukur. CHP'nin özeti bu.
11 ay önce Yanıtla