Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP'de cümbüş var!

Kılıçdaroğlu'nun milletvekili listelerini belirlemesinin ardından CHP'de kazan yine kaynamaya başladı. İtirafçı olanlar, adaylıktan istifa edenler ve partisine küsenler derken CHP, Devlet Bahçeli'nin "Cümbüş ittifakı" sözünü doğruladı.
CHP'de cümbüş var!
24 May 2018 10:44:00
Kılıçdaroğlu'nun milletvekili listelerini belirlemesinin ardından CHP'de kazan yine kaynamaya başladı. İtirafçı olanlar, adaylıktan istifa edenler ve partisine küsenler derken CHP, Devlet Bahçeli'nin "Cümbüş ittifakı" sözünü doğruladı.

KORAY TAŞDEMİR

Kemal Kılıçdaroğlu'nun CHP'si yine gözleri üzerinde toplamayı başardı. Milletvekili listelerinin belirlenmesinin ardından kişisel ihtiraslar CHP içindeki kirli ilişkileri açığa çıkarmaya başladı. CHP Milletvekili Eren Erdem'in yeniden aday gösterilmemesi üzerine Erdem, yaptığı FETÖ propagandalarından Kılıçdaroğlu ve Bülent Tezcan'ın sorumlu olduğunu itiraf etti. Herkes listelerde kendi adamını görmek isterken Kılıçdaroğlu'nun tercihleri parti teşkilatını ayağa kaldırdı. Kılıçdaroğlu'nu istifayla tehdit edenler, adaylıktan çekilip istifa edenler derken yaşananlar cümbüşü aratmadı.

Eren Erdem ele verdi

CHP'den aday gösterilmeyen ve hakkında yurt yurt dışına çıkış yasağı bulunduğu için gitmrsi engellenen CHP'li vekil Eren Erdem itiraflara başladı. Erdem, Kılıçdaroğlu'nu ve Bülent Tezcan'ı ele verdi. Erdem, Zaman Gazetesi'nin önüne kendisini Kılıçdaroğlu'nun gönderdiğini, MİT TIR'ları yalanlarını içeren tutanakları da kendisine CHP'li Bülent Tezcan'ın verdiğini söyledi. Erdem ayrıca, MİT TIR'larıyla ilgili yalanların bulunduğu tutanakların nereden aldığının savcı tarafından kendisine sorulması durumunda, bunu Bülent Tezcan'dan aldığını söyleyeceğini açıkladı.

Haluk Pekşen de çizik yedi

CHP Trabzon Milletvekili Haluk Pekşen de Kılıçdaroğlu'nun çizik attığı isimlerden biriydi. Pekşen, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı olarak Abdullah Gül isminin geçmesine en büyük tepkiyi gösteren isimlilerden biriydi. Kılıçdaroğlu'nun politikalarına karşı çıkan Pekşen, yeni listeye girememesi üzerine konuşarak Abdullah Gül'ün adaylığına karşı çıktığı için listeye alınmadığını söyledi. Pekşen, "Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olduğunu açıklamasından sonra partide üst düzey bir yetkili tarafından sert dille uyarıldığını iddia ederek, "Bana 'Bu çıkışınız milletvekilliğinize mal olacak' tehdidi yapılmıştı. Bunun sonuçları bana uygulandı. Abdullah Gül'ün cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı çıktığım için tasfiye edildim" diyerek, partisinden bir geri dönüş olmadığını ifade etti.

CHP'de kim kime dum duma

Önder Sav ve ekibini ve Mustafa Sarıgül'ü partiden tasfiye eden ve kendi ekibini kuran Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin de güçlenmesini engellemek adına milletvekili listelerine İnce'ye yakın isimleri dahil etmedi. Bunun üzerine İnce'nin büyük rahatsızlık duyduğu basına yansımış, İnce de bunun üzerine genel merkeze giderek bir görüşme gerçekleştirmişti. CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun listeler yüzünden İnce'den yediği ayarın ardından İstanbul İl Başkanı Kaftancıoğlu'ndan da 'istifa' tehdidi aldığı ortaya çıktı. Listelere tepki gösteren Kaftancıoğlu, Kılıçdaroğlu'na istifa resti çekince adaylar yer değiştirdi.

Yerlerini beğenmeyenler istifa etti

Tekirdağ'da 30 Nisan tarihinde düzenlediği program ile milletvekili aday adaylığını açıklayan Arzu Mandalı Sucu, Yüksek Seçim Kuruluna (YSK) teslim edilen milletvekili aday listesinde Tekirdağ'dan 6. sırada aday gösterildi. Ancak Arzu Mandalı Sucu sıralamadaki yerini beğenmeyip adaylıktan çekildi. Trabzon'da, CHP'nin 4. sıradan milletvekili adayı gösterdiği Ferda Kudunoğlu da adaylıktan çekilerek, partisinden de istifa etti. Gaziantep'te ise adaylk sıralamasındaki yerlerini beğenmeyen 4 kişi adaylıktan çekildi.