Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.59
Gram Altın
2922.11
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP ve HDP'nin Eren Bülbül düşmanlığı

Yaptıkları yeni parka Şehit Eren Bülbül ismi verilmesinin CHP ve HDP oylarıyla reddedildiğini ifade eden Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, "CHP'li üyeler HDP'yi ikna edemeyince hayır dedi. Yine de o parkın önüne 'İyi ki varsın Eren Bülbül' yazılı bir tabela astık. Yargılanacaksam da bundan dolayı yargılanmaktan çekinmem." dedi.
CHP ve HDP'nin Eren Bülbül düşmanlığı
06 Nisan 2022 08:24:53
Yaptıkları yeni parka Şehit Eren Bülbül ismi verilmesinin CHP ve HDP oylarıyla reddedildiğini ifade eden Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, "CHP'li üyeler HDP'yi ikna edemeyince hayır dedi. Yine de o parkın önüne 'İyi ki varsın Eren Bülbül' yazılı bir tabela astık. Yargılanacaksam da bundan dolayı yargılanmaktan çekinmem." dedi.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Türkiye aleyhine duruş sergileyen, Batı’dan icazet alabilmek için yabancı büyükelçilerin kapısını aşındıran, terör örgütü PKK’nın sözcüsü HDP ile iş birliği yapmaktan çekinmeyen CHP skandal bir karara daha imza attı. Taksim Gezi Parkı olaylarında kızıl maske takarak devlete taş atarken ölen Berkin Elvan’a methiyeler dizen CHP, 11 Ağustos 2017'de Trabzon'un Maçka ilçesi kırsalında terör örgütü mensuplarınca şehit edilen kahraman Eren Bülbül’ün adının parka verilmesini dahi hazmedemedi. Mersin'in Akdeniz ilçesindeki bir parka "İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı" isminin verilmesi önergesi Cumhur İttifakı üyelerine karşı CHP, HDP ve diğer muhalif partilerin oylarıyla reddedildi. CHP ve HDP’nin Şehit Eren Bülbül adından duyduğu rahatsızlığı Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak Milat’a değerlendirdi.

Yeni (44)_d6c6f3322a602c236da08b7393305edc.png

PKK PARTİSİ HDP CHP İLE EL ELE

MHP'li meclis üyesi Tufan Nenni, mahalle halkı ve muhtarlığın talebi üzerine Huzurkent Bahşiş Mahallesi Avşar Sokak'ta bulunan bir parka, şehit Eren Bülbül'e ithafen "İyi Ki Varsın Eren-Eren Bülbül Parkı" isminin verilmesine ilişkin önerge sundu. Cumhur İttifakı üyelerinin desteğiyle sunulan önerge, komisyonda CHP, HDP ve EMEP oylarıyla reddedildi. Muhalefetin Eren Bülbül düşmanlığına Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak tepki gösterdi.

başkan_418899be3a21f47094048b1cd6cd9507.jpeg

CHP HDP’Yİ İKNA EDEMEDİ

Yaptıkları yeni parka Şehit Eren Bülbül’ün adını vermek isteyen Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Muhammet Gültak, “Huzurkent Mahallesi Avşar Sokak’ta yeni bir park yaptık. Muhtarın verdiği dilekçe ile birlikte yeni parka konulacak isim hususunda komisyondaki CHP’li meclis üyeleriyle görüşüldü. Huzurkent MHP Meclis Üyesinin önergesini geçen ay gündeme aldık. İlk başta tamam diyen CHP’li üyeler tahminimce HDP’yi ikna edemeyince hayır dedi. CHP, HDP, EMEP görüşmeler yapıp özellikle bekleterek karar veremediler. En sonunda da reddettiklerini söylediler. Türkiye için şehit olmuş bir gencin isminin parka verilmesini hangi mantıkla reddettiklerini sordum cevap veremediler” dedi.

EREN İÇİN YARGILANMAKTAN ÇEKİNMEM

Eren Bülbül’ün ismini reddeden muhalefet partilerinin şehit isimlerinden rahatsızlık duyduğunu belirten Gültak sözlerini şöyle noktaladı: “EMEP üyesi bir emekli öğretmen şehitlerin isimlerinin okullara, caddelere verilmesinden rahatsızlık duyduğunu söyledi. Biz ise asla şehitlerimizi unutturmayacağız. CHP’nin HDP ile iş birliği içinde olduğu ortada. ‘Biz ittifak halinde değiliz’ deseler de Akdeniz’de alınan kararlara bakıldığında net olarak ortaya çıkıyor. CHP’nin Eren Bülbül ismini reddetmesi de kurdukları ittifak nedeniyle HDP’yi ikna edememesidir. Geçmişimizle olan bağlarımızı silmek istiyorlar, buna izin vermeyeceğiz. Bu yüzden arkadaşlara talimat verdim, o parkın önüne ‘İyi ki varsın Eren Bülbül’ yazılı bir tabela astık. Yargılanacaksam da bundan dolayı yargılanmaktan çekinmem.”

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin