Dolar (USD)
34.29
Euro (EUR)
37.22
Gram Altın
2990.74
BIST 100
8970.91
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP, Silivri'ye sıkıştı

CHP eski Sivas milletvekili ve çalışma eski bakanı Ziya Halis, Milat'a konuştu. CHP'nin Silivri'ye sıkıştığını ifade eden Halis, Kürt sorununu çözümsüzleştiren yapılar ile CHP'nin birlikte hareket etmesine de anlam veremediğini söyledi.
CHP, Silivri'ye sıkıştı
09 Nisan 2013 00:00:00
CHP eski Sivas milletvekili ve çalışma eski bakanı Ziya Halis, Milat'a konuştu. CHP'nin Silivri'ye sıkıştığını ifade eden Halis, Kürt sorununu çözümsüzleştiren yapılar ile CHP'nin birlikte hareket etmesine de anlam veremediğini söyledi.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA-

FAŞİTLERLE CHP ELELE

Ergenekon davasında CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bayrakları taşıyan gruplar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak barikatları yıkıp, güvenlik güçlerini tartaklamasına tepkiler yükseliyor. Marjinal gruplarla CHP'nin bir araya gelmesi ise manidar bulunuyor.

SİLİVRİ'DEN ÖTEYE GEÇEMİYORLAR

SHP-DYP koalisyonunun devlet bakanı Ziya Halis'den geldi. Silivri'de yargılananlarının çoğunun Kürt sorununu çözümsüz hale getiren isimler olduğunu ifade eden Halis, "CHP sosyal demokrat olduğunu iddia ediyor; Silivri'ye gidiyor. Bu anlaşılamaz ve kabul edilemez bir durum. Millet çözüm istiyor ama CHP Silivri'den öteye geçemiyor" dedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce, Silivri Cezaevi'nde görülen Ergenekon Davası'nda provokatörler ellerinde CHP, İşçi Partisi, Halkın Kurtuluş Partisi (HKP) ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) bayrakları taşıyan gruplar, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde sloganlar atarak barikatları yıkıp, güvenlik güçlerini tartakladılar.

CHP'yi anlayamıyorum

Mahkemeyi baskı altına almak için birçok CHP'li vekil de duruşmayı izlemek için Silivri'ye akın etti. CHP'lilere eleştiri ise SHP-DYP koalisyonunun devlet bakanı Ziya Halis'den geldi. Silivri'de yargılananlarının çoğunun Kürt sorununu çözümsüz hale getiren isimler olduğunu ifade eden Halis, "Sosyal demokratların birçoğu halen bunu görmezden geliyor. CHP sosyal demokrat olduğunu iddia ediyor; Silivri'ye gidiyor. Bu anlaşılamaz ve kabul edilemez bir durum. Ortada bir Kürt sorunu var. Millet çözüm istiyor. Önemli adımlar atılmış ama CHP Silivri'den öteye geçemiyor. Oysa bugün AK Parti'nin attığı adımları CHP atmalıydı" dedi.

Büyük çelişki

CHP'nin programı ve tüzüğüne aykırı davrandığını ifade eden Halis, "Sosyal adaleti Silivri'de aramak kendini inkar etmektir. Büyük bir çelişki var. Silivri'de görülen dava faili meçhuller, darbe ve infazların hepsini kapsayan bir dava. Nasıl olurda sosyal adalet ve demokrasiden bahseden bir parti bu davayı kabul etmez? Elbette dava da hukuk hataları olabilir. Bunları dillendirmek vicdani bir duruştur. Ancak CHP davayı yok sayıyor, 1990'lı yıllarda yaşananları görmezden geliyor" dedi.

CHP aslında ne yapmalı

CHP'nin Silivri'ye sıkışıp kaldığını ifade eden Halis, "Türkiye'nin barışını temin edeceğine inandığım çete davalarını sulandırmak CHP'ye büyük zarar veriyor. CHP aslında tam aksi bir tutum sergileyerek, davanın sonuna kadar götürülmesini sağlamalı. Oysa sulandırma gayreti içindiler. Bu hepimizi üzüyor. Buna kimsenin hakkı yok. CHP Silivri'ye sıkışıp kaldı. Oysa CHP'den beklentimiz toplumun yanında durması. Sosyal demokrasinin gelişimi için mücadele etmesi, özgürlük ve eşitlikten yana projeler üretmesidir" diye konuştu.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin
Masrafsız Bankacılık
Görüntülü Görüşme