Dolar (USD)
32.69
Euro (EUR)
35.43
Gram Altın
2493.20
BIST 100
10904.5
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP İstanbul'a ihanet etti!

İstanbul'daki kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi İstanbul'a bir ihanet söz konusu. Kenti bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994'e kadar CHP var. İstanbul'a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?" dedi.
CHP İstanbul'a ihanet etti!
05 Ocak 2018 09:51:00
İstanbul'daki kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Bakan Özhaseki, "Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği gibi İstanbul'a bir ihanet söz konusu. Kenti bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994'e kadar CHP var. İstanbul'a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yeni bakanlık binasında basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya gelerek 2017 yılında çevre ve şehircilik alanında yapılan çalışmalar ve 2018 yılı hedefleri hakkında konuştu. Toplantı sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Özhaseki, önemli açıklamalarda bulundu. Gündemdeki kabine revizyonu iddialarına değinen Bakan Özhaseki, "Bu konuda yetkili kişi Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğandır. Eğer böyle bir düşünce varsa ve gerçekleşirse herkesin buna saygı duyması gerekir" ifadelerini kullandı.

İyi niyetimiz çarpıtılmamalı

KHK'lara tepki gösteren eski Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e ilişkin Özhaseki sözlerini şöyle sürdürdü, "Bakanlar Kurulu kararlarında ve gerekse KHK'larda imzalar var. Ben imza atarken titizlenirim ve neye imza attığıma tek tek bakarım. Bu benim asli görevimdir. Bizim çok iyi niyetle yapmış olduğumuz bir çalışma var. 15 Temmuz gecesi güzel ülkemizin istikbaline, özgürlüğüne karşı yapılan bir darbe teşebbüsü var. Bu darbe teşebbüsüne karşıda Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın liderliğinde milletimizin karşı koyması var. Bizim milletimize bir teşekkür borcumuz vardı. Bu vatandaşlarımızı her türlü kötülüklerden korumak hükümetimizin öncelikli görevidir. Bu nedenle yapılan bir çalışmanın başka yere çekilmesini doğru bulmuyorum."

Oynanan oyunun farkındayız

ABD'de görülen Hakan Atilla davasının sonuçlanmasına ilişkin değerlendirmede bulunan Özhaseki, "Geçtiğimiz günlerde yapılan bir ankette Reza Zarrab olayının ne anlama geldiği vatandaşlarımıza sorulmuş. Vatandaşlarımızın yüzde 80'e yakın bir bölümü bu davayı ABD'den Türkiye'ye karşı bir kumpas olarak değerlendirmiş. Türkiye'de bazı kesimler ise sanık sandalyesinden tanık haline gelen Zarrab'a hırsız dediler ama Türkiye aleyhinde konuştuğunda makbul bir hale geldi. Bütün bunları vatandaşlarımız zaten çok iyi görüyor. ABD'de Türkiye aleyhinde işleyen bir oyun var. FETÖ'cülerin desteği ile de devam eden bu hareket de Türkiye'ye köşeye sıkıştırma, ekonomik olarak daraltma ve yapmaya çalıştıkları operasyonların netice vermemesi ile yeniden saldırmadır. Hükümet olarak bu anlamda mücadele vermeye devam edeceğiz" dedi.

Suçlu hissetmiyorlar

Doğal sit alanlarının korunması konusuna değinerek İstanbul üzerindeki kaçak yapılaşmaya dikkat çeken Özhaseki, "1990 yılında İstanbul'daki kaçak yapılaşmayı görüyoruz. Cumhurbaşkanımızın da dile getirdiği İstanbul'a ihanet konusu. 1990'lı yıllarda İstanbul'u bu hale getirenler kimler, niye üstlerine suçu almıyorlar? İstanbul'u bu hale getirenler 4 dönem CHP belediyesi. 1994'e kadar CHP var. İstanbul'a ihanet ederken kendilerini hiç suçlu hissetmiyorlar mı?" şeklinde konuştu.

26 bin konut yeniden inşa ediliyor

Terör örgütleriyle mücadelenin devam ettiğini ve hasar gören bölgelere yönelik büyük bir çalışmanın titizlikle sürdürüldüğünü aktaran Bakan Özhaseki, Diyarbakır'da Sur, Şırnak'ta Cizre, Silopi ve İdil, Mardin'de Nusaybin ve Hakkari'de Yüksekova ilçesi olmak üzere yeniden imar yapıldığını söyledi. Bu bölgelerde toplam 70 bin adet hasarlı konut tespit edildiğini belirten Özhaseki, "Ağır hasarlı olan 26 bin konut yeniden inşa ediliyor. Konutların bir kısmı hak sahiplerine teslim edildi. Geriye kalan konutlar da yıl ortasında teslim edilecek" bilgisini verdi.