Dolar (USD)
32.66
Euro (EUR)
35.41
Gram Altın
2511.33
BIST 100
10851.78
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP, Hakaret Borsası kurdu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kılıçdaroğlu, her salı günü CHP Grubu'nda bir hakaret borsası kuruyor. Bunu kendisine meslek edinmiş" diye konuştu.
CHP, Hakaret Borsası kurdu
04 Nisan 2018 16:49:00
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "Kılıçdaroğlu, her salı günü CHP Grubu'nda bir hakaret borsası kuruyor. Bunu kendisine meslek edinmiş" diye konuştu.

Neşat GÜNDOĞDU/ANKARA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, dün Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından organize edilen Anadolu Sohbetleri programına katıldı. Yazıcı, Kılıçdaroğlu'nun "Afrin Destanı'nı yazan" Mehmetçik'e destek veren sanatçılara hakaret yağdırmasını değerlendirirken "Türkiye'de her Salı günü CHP Grubu'nda bir hakaret borsası var. Bunu kendisine meslekedinmiş" dedi.

Fikir değil küfür

Anadolu Yayıncılar Derneği Genel Başkanı Sinan Burhan tarafından organize edilen Gazetecilerle sohbet toplantısında gündemi değerlendiren Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, "FETÖ ile mücadele", "Cumhur İttifakı", "Yerel Seçimler", "Ekonomik Operasyonlar" ve "Kılıçdaroğlu'nun hakaretleri" üzerine çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yazıcı, Kılıçdaroğlu ile ilgili olarak "Adam Salı günü orada kafasında tahkir edeceği ne varsa onu kullanıyor. Bir insanın kafasında ya fikir olur ya küfür olur. Demek ki beyni küfürle dolu. Adamın heybesinden küfür çıkıyorsa ne söyleyeyim. Küfürbaz bir adam oldu çıktı" cümlesini kullandı.

Erken seçim efsanesi

Erken seçim konusunun Siyasi Efsane'ye dönüştüğünü söyleyen Hayati Yazıcı, "Türkiye gibi bir ülkede seçimler neden erken yapılsın? Seçimin öne alınmasını gerekli kılacak hiçbir sebep gözükmüyor. Dolayısıyla seçimler zamanında yapılacak."

İttifak olumlu karşılandı

Yazıcı, MHP ile ittifakın geniş kitleler tarafından olumlu karşılandığını söylerken, "Cumhurbaşkanı seçilebilmek için en az yüzde 50 artı 1 oy almak zorunlu. Bu sistem aynı zamanda toplumumuzdaki sosyolojik açıdan tabanları birbirine yakın olan siyasi partilere de bir regülasyon sağlıyor. Bu çerçevede ittifak düzenlemesi ve MHP ile bunun beyan ediliyor olması normaldir. Bu nesnel bir düzenlemedir. Her iki partinin tabanlarında bu birlikteliğin heyecan oluşturduğunu gözlemliyoruz. Bundan da memnuniyet duyuyoruz" ifadelerini kullandı.

Saadet ile ittifak!

Saadet Partisi ile ittifak oluşturulmasındaki son gelişmeler hakkında da konuşan Yazıcı, "İttifaka bizim bakışımız, Türkiye'yi kuşatıcı, 81 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşını kapsayıcı. Dolayısıyla belli ilkeler, belli çerçeveler ışığında daha güçlü Türkiye, daha güçlü bir yönetim, hukuk devleti kurallarının egemen olduğu bir Türkiye, kuvvetlerin ayrıldığı güçlü bir Türkiye hedefliyoruz. Bu hedeflere 'Ben de varım' diyen herkese açık. Ama bu açıklığı ifade ederken de kimsenin peşine düşecek bir halimiz yok" dedi.

Abdullah Gül konusu

Abdullah Gül'ün farklı senaryolar ile Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olması iddialarına değinen Yazıcı, "Sayın Abdullah Gül ile epey zamandır bir görüşmemiz olmadı. Siyaseten birikimli, deneyimli bir arkadaşımız. Ülkenin çıkarları ve geleceği ile ilgili konularda büyük bir hassasiyet içerisinde olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla tavrını, duruşunu ona göre belirleyecektir" mesajını verdi.

Ekonomik gelişmeler

Yazıcı ile gazetecilerin sohbetinde "Ekonomideki gelişmeler ve özellikle dolar kurundaki artış eğilimi" de gündeme geldi.Yazıcı, bu konuda da şunları söyledi:"Türkiye büyük bir ülke. Stratejik konumumuz da çok önemli. Üç kıtayı birleştiren bir kavşaktayız. Dünyada on tane büyük projeden 5-6 tanesi Türkiye'de gerçekleşiyor. İşte, Nükleer Santral'in temelini attık. Türkiye'nin hamleci yaklaşımını, duruşunu çekemeyenler var. Türkiye'nin, yüzde 7.4 oranında bir büyümeyi de gerçekleştirerek G-20 ülkeleri arasında birinci büyümeyi sağlayan ülke olması hazmedilemiyor. Dolayısıyla her tür unsur, her tür enstrüman Türkiye'yi zaafa uğratmak için kullanılıyor."

-------------------------

FETÖ tamamen temizlendi demek için henüz çok erken

Anadolu Yayıncılar Derneği'nin toplantısına katılan gazeteciler, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

AK Parti içinden gelen "FETÖ borsası kuruldu" tepkisine dair sorulara da cevap veren Yazıcı, bu konuda şunları söyledi: "Çok büyük travmalara maruz kaldık. Bunun en gaddarını 15 Temmuz'da gördük. Biz bir hukuk devletiyiz. FETÖ mücadelesini hukuk kuralları içerisinde kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Bazı söylentiler bizlere de geliyor. Bunların çok ciddi olanlarının üzerine gidiyoruz. Bu bilgileri ileteceksiniz, biz de hassasiyetle üzerinde duracağız. Böyle bir şeyin kanıtları belgeleri oldukça yetkililer duraksar mı? Bunları bu şekilde 'Borsası kuruldu' gibi eylemlerle ifade etmek FETÖ ile mücadeleyi zarara uğratır. Sorunlara yol açabilir. Üzerini örtme lüksümüz yok. Bize iletilen konuları ilgili yerlere iletiyoruz. Bir boya dökeceksin bunların hepsi ortaya çıkacak; öyle bir yöntem yok. Aile bireyleri içerisinde bile bunlar kendilerini gizledikleri için çok vaka var. Yani bu kadar enteresan yöntemler izlemişler. Dolayısıyla 'bitti' demek fevkalade yanlıştır. Ama 'mücadelede ivme kaydetmedik' demek de haksızlık olur. Mücadelede çok etkin bir yerdeyiz. Çok önemli bir aşama geçirdik, bu mücadele devam ediyor. Dolayısıyla "Bu mücadele bitti, artık yok" demek de bu işi zaafa uğratır. Cumhurbaşkanımızın gözlemleri bilgileri daha doğrudur. Büyük bir hassasiyetle takip ediliyor süreç, keza Başbakanımız da aynı hassasiyeti sürdürüyor."

-----------------

HaHH

Trump'ın tüccarlık tarafı çok gelişmiş

Yazıcı, "Trump'ın, Suudi Arabistan, Suriye'de kalmamızı istiyorsa, parasını ödemeli" şeklindeki açıklamasını da şöyle yorumladı: "Bu sözler çok değişik anlamlara gelir. Suriye'den inşallah çekilir. Onun tüccarlık tarafı daha fazla gelişmiş. Para peşinde herhalde. İyi ki Zeytin Dalı Operasyonu gerçekleştirildi. Bizim sınırımızda 30 bin kişilik sınır koruma gücü oluşturacaklardı. Böyle bir şey olabilir mi? PYD terör örgütün yer aldığı bir sınır gücü. Bu bizim de Afrin Harekatı'nı başlatmamızın önemli sebeplerinden biri. Suspus oldular."

OHAL'in süresini şartlar belirleyecek

Yazıcı, "OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağına" ilişkin bir soruya ise şu karşılığı verdi:"OHAL istenilen arzu edilen bir yönetim biçimi değil. Ama anayasada karşılığı olan bir yöntem.Türkiye, FETÖ, PKK, DHKP-C, DEAŞ gibi terör örgütleriyle daha etkili mücadele edebilmek için anayasa kaynaklıbu yönetim biçimini kullanıyor bir süredir. Bunu gerekli kılan şartların ortadan kalkıp kalkmadığını bilecek olan hükümettir. Bu sebepler ortadan kalkmışsa ona göre davranılır. Kalkmamış devam ediyorsa Meclis'e getirilir ve karar verilir. Daha zaman var.