Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP av sezonunu açtı

Her seçim öncesi 'başörtüsüne karşı değiliz' diyerek düzenlediği mitinglerde vatandaşlara başörtüsü dağıtan CHP yönetimi, yerel seçimler öncesi yine oy avcılığına soyundu. Kılıçdaroğlu, "Başı örtülü bir kadın siyasetin dışında kalsın denilmemeli" diyerek başörtülü seçmenlere göz kırptı.
CHP av sezonunu açtı
27 Eylül 2013 00:00:00
Her seçim öncesi 'başörtüsüne karşı değiliz' diyerek düzenlediği mitinglerde vatandaşlara başörtüsü dağıtan CHP yönetimi, yerel seçimler öncesi yine oy avcılığına soyundu. Kılıçdaroğlu, "Başı örtülü bir kadın siyasetin dışında kalsın denilmemeli" diyerek başörtülü seçmenlere göz kırptı.

İSMAİL UĞUR / ANKARA

Çözüm süreciyle birlikte CHP içinde yaşanan çatışma ve görüş ayrılıkları, Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüne yönelik ılımlı açıklamalarıyla daha da görünür hale geldi. Başörtüsüne karşı normal zamanlarda tahammülsüzlük gösteren ve yasaklanmasından yana tavır alan CHP, her seçim öncesi başörtülü vatandaşlara ılımlı mesajlar veriyor.

Kılıçdaroğlu Baykal'ı örnek aldı

2009 yerel seçimleri öncesinde eski Genel Başkan Deniz Baykal'ın başörtüsü ve çarşaf açılımını yeni Genel Başkan Kılıçdaroğlu da örnek aldı. Kılıçdaroğlu'nun 'CHP'de başörtülü aday' konusunda yöneltilen bir soruya "Başvurursa olur, niye olmasın. Biz 'niye başvurdun' demeyiz" şeklindeki cevabı, 2014 yerel seçimleri öncesinde de CHP'nin başörtüsü ve çarşafla ilgili kampanyalar yürüteceğinin sinyalini verdi.

CHP başörtülüleri seçimlerde hatırlıyor

28 Şubat darbe döneminde başörtülü kadınlara hayatı zindan eden Post-modern yasak ve baskı uygulamalarının en büyük destekçisi olan CHP, her seçim öncesi oy oranını artırmak için başörtüsü ve dini meselelerde yaptığı ılımlı açıklamalarla gündeme geliyor. Her seçim öncesi CHP teşkilatlarının park ve sokaklarda başörtüsü dağıtması vatandaşlar tarafından 'oy avcılığı' olarak algılanırken, CHP'den gelen bilgiler 2014 yerel seçimleri öncesinde de aynı taktiğin uygulamaya konulacağını gösteriyor.

Anayasa Mahkemesi'ne başvurmuşlardı.

2008'de üniversitelerde başörtüsü özgürlüğünün önünü açan anayasa değişikliğinin iptal edilmesi için 112 milletvekiliyle Anayasa Mahkemesi'ne başvuran CHP, değişikliğin laiklik ilkesine aykırı olduğunu savunarak başörtüsü yasağından yana tavır almıştı. O dönem CHP ve DSP milletvekillerinin iptal başvurusuyla Anayasa Mahkemesi'ne taşınan konu, CHP'nin özgürlükler noktasında ayrımcı bir yaklaşım sergilediğini gözler önüne sermişti.

CHP'de kazan kaynıyor

CHP başörtüsünü yalnızca seçimden seçime hatırlarken, CHP'nin ikna odacı vekili Nur Serter ve ekibinin başörtülü seçim kampanyasından rahatsızlık duyduğu öğrenildi. Tunceli'nin adının Dersim olarak değiştirilmesi konusunda teklif veren milletvekilleri Kamer Genç, Sezgin Tanrıkulu ve Hüseyin Aygün'ün girişimine karşı sert eleştiriler yönelten Nur Serter ve Dilek Akagün gibi çözüm süreci karşıtı vekillerin, Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili açıklamalarıyla birlikte parti içi muhalefetin dozunu daha da yükseltecekleri tahmin ediliyor.