Dolar (USD)
32.52
Euro (EUR)
34.80
Gram Altın
2429.51
BIST 100
9722.09
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

CHP 3 katlı tüp geçit projesine karşı çıktı

İstanbul Boğazı'na yapılacak olan 3 katlı tüp geçit projesinin İBB Meclis'inde görüşmelerinde CHP ret oyu kullanacak.
CHP 3 katlı tüp geçit projesine karşı çıktı
11 Mart 2015 15:27:00
İstanbul Boğazı'na yapılacak olan 3 katlı tüp geçit projesinin İBB Meclis'inde görüşmelerinde CHP ret oyu kullanacak.
Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından açıklanan İstanbul Boğazı'na yapılacak olan 3 katlı İstanbul Metro ve Karayolu Boğaz Geçişi Projesi bugün İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis'nde görüşülecek.
Hürriyet gazetesinden Fatma Aksu'nun haberine göre, pazartesi günü İBB Meclis'inde komisyona havale edilen proje bugün, İmar ve Bayındırlık ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu'nun ortak raporu olarak Meclis gündeminde tartışılacak.
CHP RET OYU VERECEK
CHP, konunun STK'lar tarafından görüşülmeden, Ulaştırma ve Haberleşme Bakanlığı ile İBB bürokratları tarafından projelendirilip hayata geçirilmek istendiği gerekçesiyle, söz konusu rapora ret oyu vereceği öğrenildi.
"MECLİSE GELMESİ DOĞRU DEĞİL"
CHP'li İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam, "Biz noteriz. Proje 1/100 binlik planda yok. Üçüncü köprü güzergahı lastik tekerlekli ağır taşıtların geçmesi için yapıldı. Projenin ÇED raporu bile olmadan Meclis'e gelmesi doğru değil" diyerek, rapora CHP grubu olarak ret oyu vereceklerini açıkladı.
PROJENİN ROTASI
Projenin rotası şu şekilde olacak; Tüp geçit, Hasdal Kavşağı ile Ümraniye arasında yapılacak. Yeni metro hattının Kadıköy - Kartal- Yenikapı- Sarıyer metrolarıyla bağlantısı olacak.
6.5 MİLYON İNSANA HİZMET VERECEK
Mega tünelin TEM, E5 ve 3 köprüyle de karayolu bağlantısı olacak. Çapı 18.80 metre olacak tünelin deniz yüzeyindeki derinliği 110 metreyi bulacak. Tünelin 3 katlı kesiminin uzunluğu 6.5 km olacak. Proje bağlantıları ile birlikte toplamda 6.5 milyon insana hizmet verecek.