Cezayir'de bağımsızlığın 61. yıl dönümü kutlandı
Cezayir'de 69 yıl önce başlayan kurtuluş savaşında Fransız işgalcilere ilk merminin sıkıldığı yer olarak tarihe geçen doğudaki Batna kentinde sivil, askeri ve yerel yöneticilerin de katıldığı büyük halk gösterisi yapıldı.
Geleneksel kıyafetler giyinildi
Başkent Cezayir'de de bağımsızlığın 61. yıl dönümü münasebetiyle ülkenin geleneksel kıyafetlerinin giyildiği bir festival düzenlendi. Geleneksel kadın kıyafetleri arasında öne çıkan "El-Hayik" özellikle kurtuluş savaşında Fransız güçlerinden kurtulmak için giyiliyordu.
Cumhurbaşkanı Abdülmecid Tebbun, bağımsızlık yıl dönümü dolayısıyla dün bir mesaj yayımladı.
Tebbun, daha fazla uyanık olmaları gerektiğini ifade ederek, çağdaş düşünce ve yönetim modellerine doğru dönüşüm için çalışmanın önemini vurguladı.
Genelkurmay Başkanı Said Şankariha da silahlı kuvvetlere hitaben yayımladığı mesajında, bağımsızlığı "pazarlık kabul etmeyen değerli bir emanet" olarak tanımladı.
Şankariha, bu emaneti korumanın da ancak samimi çalışma ve milli birlik ruhuyla mümkün olduğunu kaydetti.
Fransa’nın Cezayir işgali
Fransa’nın Cezayir'deki sömürgesi 5 Temmuz 1962'de 132 yıl süren bir işgalin ardından son buldu.
Cezayir makamlarına göre, Fransız sömürgesi ülkenin servetini yağmalaması ve ulusal kimliğini yok etme girişimlerinin yanı sıra arkasında 5 milyondan fazla şehit bıraktı.
Fransız sömürgeciliğinin Cezayir'deki suç dosyası, iki ülke arasındaki ilişkileri on yıllardır etkileyen en önemli konuların başında geliyor.
Cezayir, ilişkilerin tamamen normalleşmesini bu sorunun çözümüne bağlarken, Fransa sorunu görmezden gelmeye devam ediyor.
İsrail'in Cenin saldırısı Filistin yönetiminin geleceğini etkiler mi?
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.