Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cezaevi firarileri yakalandı

Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlü Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı.
Cezaevi firarileri yakalandı
27 Eylül 2013 00:00:00
Bingöl M Tipi Cezaevi'nden firar eden 18 tutuklu ve hükümlü Bingöl Merkez Ortaçanak köyü kırsalında yakalandı.

Bingöl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonda, İçişleri Bakanlığınca bölgeye gönderilen İnsansız Hava Aracı (İHA) aracılığıyla da havadan karadan arama tarama yapıldı. Operasyonda, Bingöl M Tipi Cezaevi'nden tünel kazarak kaçan 18 tutuklu ve hükümlü, Ortaçanak köyü kırsalında yakaladı.

Başarılı bir operasyon

İçişleri Bakanı Muammer Güler, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Bingöl M Tipi Cezaevi'nden 14'ü tutuklu 4'ü hükümlü bölücü terör örgütü mensubu 18 kişinin kaçtığının vardiya değişimi sırasındaki sayımda belirlendiğini anımsatan Güler, firarilerin Bingöl'ün 15 kilometre kuzeyindeki Ortaçanak bölgesinde yakalandığını bildirdi.

Firarla ilgili incelemenin de devam ettiğini belirten Güler, "Ama hemen kaçışın akabinde, 24 saatlik bir süre içerisinde yakalanmış olmalarını başarılı bir operasyon olarak değerlendiriyorum. Jandarma ve istihbarat birimlerimizi de yürekten kutluyorum. Elbette böylesi olayların bir daha yaşanmaması bakımından yapılacak tespitlere göre, alınacak yeni tedbirler de olabilir" dedi.

Firarilerin sorgudan sonra hangi cezaevine konulacağının sorulması üzerine Güler, bunun Adalet Bakanlığınca değerlendirileceğini belirtti. Bakan Güler, olayda ihmali tespit edilenlere yönelik soruşturmaların ardından müeyyidelerin hayata geçeceğini söyledi.