Çevre ve hayvanlar için sahadalar
Yasa dışı hafriyat dökümünden, yaban hayvanlarının avlanmasına, kaçak yollarla Türkiye'ye sokulan hayvanların satışından, su havzaları ve çevreyi kirletenlere...
İstanbul'da jandarma bünyesinde hayata geçirilen "Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi", 7 gün 24 saat görev başında...
1 Ekim 2020'de faaliyete geçen timin amacı, çevre, doğa ve hayvanlara karşı işlenen suçlarla mücadele etmek...
Tim bu zaman kadar, kulak küpesi olmayan çok sayıda sokak hayvanının kayıt altına alınmasını sağladı. Salgın sürecinde sokak hayvanlarına sahip çıkan gönüllülere yardım etti.
Kaçak hafriyat dökümleri, su havzalarının korunması ve kaçak avcılığı durdurmak için de çalıştı.
Yabani hayvan satışları engellendi
Yasa dışı yollarla ülkeye sokulup satılmak istenen 10 boa ve 8 piton yılanı ile 2 sakallı kertenkele de tim sayesinde kurtarıldı. Yasaklı ırk olarak belirlenen 4 pitbull cinsi köpek ise Büyükşehir Belediyesi ekiplerine teslim edildi.
HAYDİ uygulamasını indiren kişi sayısı 65 bini geçti
İçişleri Bakanlığı, hayvanlara karşı işlenen suçların önüne geçilebilmesi için 'HAYDİ' olarak bilinen "Hayvan Durum İzleme" uygulamasını geliştirdi. Vatandaşlar bu programla, karşılaştıkları sorunlar için hızlıca yardıma ulaşabilecek.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "2020'de canlarımızı, hayvanlarımızı da unutmadık. Çevre, Doğa ve Hayvan Polisi kuruldu. 2 bin 500 personel, 110 araç ile toplam 650 olaya müdahale edildi. HAYDİ uygulamasını 65 bin 800 kişi indirdi, 7 bin 300 ihbar yapıldı. 2021'de polisimiz ve jandarmamız ile tüm canlar için..." mesajını paylaştı.
HAYDİ uygulaması, 28 Temmuz 2020'de vatandaşların kullanımına sunulurken emniyetin yeni birimi Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Şube Müdürlüğü ve büro amirlikleri ise 1 Ağustos 2020'de hizmete vermeye başlamıştı.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.