Dolar (USD)
32.54
Euro (EUR)
34.77
Gram Altın
2440.03
BIST 100
9722.83
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cevap veremedikleri sorular

Hükümetin risk alarak başlattığı, kurumların destek verdiği çözüm sürecini baltalamak isteyen taraflar ısrarla,Türkiye'yi karanlık günlere sürükleyen yapıların örgüt ile yaptıkları görüşmeleri görmezden geliyorlar.
Cevap veremedikleri sorular
01 Nisan 2013 14:24:00
Hükümetin risk alarak başlattığı, kurumların destek verdiği çözüm sürecini baltalamak isteyen taraflar ısrarla,Türkiye'yi karanlık günlere sürükleyen yapıların örgüt ile yaptıkları görüşmeleri görmezden geliyorlar.

ASLAN DEĞİRMENCİ / ANKARA 12 Eylül ve 28 Şubat sürecinin keskin Kemalistleri bugünlerde çözüm sürecini açıkça hedef alıyor. Post-modern darbe sürecinde Kemalist maskesi giyen, bugünlerde ise Sincan ve Silivri Cezaevinde konaklayan bazı askerlere selam çakmaktan,
gerçekleri göremiyorlar. Bugün de gerçeği anlamış değiller. Israrla "Devlet-PKK ile görüşemez" diyorlar. Peki dün inandıkları, peşlerinde koştukları derin devletin temsilcileri neden PKK ile görüştüler? Kimdi bunlar ve görüşme amaçları nelerdi?
Bugün sadece soracağım ve gelen tepkileri gözlemleyip ilerleyen günlerde daha detaylı bilgiler paylaşacağım. Gerektiği takdirde, her sorunun cevabını da kendim vereceğim. İşte sahte ulusalcıları sarsacak ve farkına varmadan onların peşine düşenleri şoka sokacak sorular: -Öcalan'ın 12 Eylül'den nasıl haberi oldu ve Suriye'ye grup üyeleriyle birlikte ansızın kimler aracılığıyla kaçırıldı?
-1994'ten sonra Şam'da yaşamaya başlayan Öcalan'a suikast için özel bir ekip kuruldu. Peki bu suikast planını hangi paşa engelledi?
-1992-1999 arasında Botan sorumlusu olan Karayılan'a istihbari bilgiler kimler tarafından ulaştırılıyordu?
-200 kişilik PKK grubunun yerinin tüm bilgileri kendisine ulaştırılmasına rağmen, hangi Ergenekon sanığı paşa operasyon kararı almadı?
-28 Şubat sürecinde gidip Avrupa'da PKK'nın sorumlularıyla görüşen askerler kim? Bunların kayıtları devletin elinde yok mu?Görüşme amaçları deşifre olmuşken neden kamuoyundan gizleniyor?
-Bursa Cezaevi'ndeki Sabri Ok ile Bekaa'daki Abdullah Öcalan arasındaki görüşme trafiğini kimler sağladı? Konuşma bantları şuan nerede?
-Post-modern darbe sürecinde MGK içinde yer alan bazı askerler neden örgüt ile temasa geçti?
-1998 yılında teknik takibe bakan istihbarat birimleri devlet içerisindeki hangi grubun PKK ile derin ilişkisini tespit etti? O konuşmaların tutanakları kimin elinde? Tutanaklarda şiddetin tırmandırılması için bir pazarlık olduğunu belgeleyecek
ifadeler var mı? Bu süreç hakkında Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel bilgilendirildi mi?
-Pazarlıklar sürerken tanklar neden Suriye sınırına doğru harekete geçirildi?
-Ergenekon operasyonu başladığı süreçte PKK içinde de gizli soruşturmalar yürütüldü mü? PKK kendi içindeki Ergenekoncuları ne yaptı? Açığa çıkan Ergenekonculardan kaçmayı başaranlarkim?
-Devlet ve PKK içindeki çözüm arayışı içerisinde olanların ortadan kaldırılması emrini kimler verdi?
- AK Parti'nin 2002'de iktidara gelmesiyle demokratikleşme konusunda önemli adımların atıldığı günlerde PKK'nın yeniden silaha sarılmasının arka planında ne var?
- Ergenekon'un gayr-i nizami harp yöntemlerini kullanan TAK kime hizmet etti?
-2002-2008 arasında Öcalan ile kim, neden temas halindeydi? Düzenlenen korsan gösteri, molotofkokteyli saldırı, sivil itaatsizlik ve sokak eylemleri Öcalan'ın talimatıyla hayata geçirildiyse, Öcalan'ın mesajı PKK'ya nasıl iletildi?
- Ayrı zamanlarda Apo'nun zehirlendiği ve kötü muameleye maruz kaldığı iddiaları sonrası sokakları kim hareketlendirdi? Bu bilgiler nasıl sızdırıldı, yalan ise sorumlusu kimlerdi?
-Yine 2002-2008 arasında Öcalan'a bir şekilde talimat verdiren iki asker kim? Bu askerlerin çeteler ile ilişkisi nedir?