Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Cevap Ve Düzeltme

Cevap Ve Düzeltme
11 Kasım 2014 13:13:00

Gazetenizin 08.11.2014 tarihli nüshasında Kenan Göçer tarafından yazılan müvekkil üniversite ile hakkındaki "Tıpçı Rektör Sultası" başlıklı yayınla ilgili cevap ve düzeltme hakkımızı kullanmak üzere aşağıdaki tekzip metninin, yayınlanmasını rica ediyorum.

"Öncelikle belirtilmesi gerekir ki; Üniversitemiz medeniyet odaklı, ürettiği bilim, teknoloji ve sanata evrensel değerleri katan özgün bir üniversite olarak bilimsel kalitesi ile ön plana çıkmış, yenilikçi ve girişimci bir dünya üniversitesi olma gayesi ile kaliteli hizmet vermekte olan bir devlet üniversitesidir.

Köşe yazısında belirtilen, üniversitemiz hakkındaki iddialar gerçek dışı ve haksız niteliktedir. Üniversitemiz, TÜBİTAK tarafından, üniversitelerin girişimcilik ve yenilikçilik performanslarına göre sıralandığı Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'nde 2014 yılında, 180 üniversite arasında 40. sırada yer almıştır. Yine 2013 yılında İstanbul Medeniyet Üniversitesi Türkiye'deki bütün üniversiteleri geride bırakarak TÜBİTAK'ın Kariyer Projeleri sıralamasında 1. olmuştur. 50 yıl ya da daha önce kurulan birçok devlet üniversitesinin Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi'ne girememiş olması ve dört yıllık bir devlet üniversitesi olarak 40.sırada yer almış olmamız, TÜBİTAK'ın Kariyer Projeleri sıralamasında 1. sırada yer almamız Üniversitemizin ne kadar doğru bir yaklaşım içinde bulunduğunun kanıtıdır.

Üniversitenin kuruluşundan itibaren hala öğrenci almadığına ilişkin iddiaların da kabul edilmesi söz konusu olamaz. Üniversitemizde lisans düzeyinde Siyasal Bilgiler Fakültesi, Edebiyat fakültesi ve Tıp Fakültesi'nin toplam altı programında 845 öğrenci, yüksek lisans ve doktora düzeyinde ise Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsüne bağlı toplam 20 programda 703 öğrenci öğrenim görmektedir. Sonuç olarak açıkça görüldüğü üzere lisans ve lisansüstü programlarda toplam 1548 öğrenci halen öğrenim görmekte olup bu iddiaların kabulü mümkün değildir.

Ayrıca üniversitenin binası olmadığına ilişkin iddiaların da açıklığa kavuşturulması gerekmektedir. Üniversitemiz 'de 4 ayrı yerleşkede toplam 20.000 m2 alanlı 11 binada eğitim devam etmektedir. Yapımı devam etmekte olan, 3 bloktan oluşan ve yaklaşık 11.000 m2 kapalı alan da yakın zamanda hizmete girecektir. Ana kampüs binalarının yapımında ise; TOKİ Başkanlığı ile yapılan anlaşma uyarınca 1 . etabın ihalesi yapılmış olup bu süreç halen devam etmektedir. "

Av. Burcu EKŞİOĞLU

İstanbul Medeniyet Üniversitesi Hukuk Müşavirliği