Çetinsaya'dan 'çözüm süreci' dersleri
Çetinsaya, İstanbul Aydın Üniversitesinde düzenlenen Avrasya Üniversiteler Birliği 1. Uluslar arası Yükseköğretimde İşbirliği Konferansından önce gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Üniversitelerin çözüm sürecine katkısına ilişkin soru sorulan Çetinsaya, üniversitelerin bu sürecin bir parçası olması gerektiğini vurgulayarak,bunun, pozitif katkılar yaparak ve sürecin etkilerinden üniversiteleri yararlandırarak gerçekleşebileceğini söyledi.
Çetinsaya, bunun, belli bir şablonla ve standartla sınırlandırılamayacağını belirterek, şunları kaydetti: "Her üniversitenin çevresel dokusunun, bulunduğu ildeki sosyal ve kültürel dokuyla alakalı farklılıkları var. Bu farklılıklar bizim zenginliğimiz. O bakımdan önemli olan üniversite camiamızın bunun bir parçası olmasıdır. Bu pozitif katkılar, sınıfta öğretim üyesi ve öğrenci ilişkilerinden, bir dersin içindeki tartışmalardan da gelebilir. Kampüslerde yapılacak etkinliklere, konferanslara kadar yayılabilir. O üniversitenin öğrencilerinin ve öğretim üyelerinin, o şehirdeki sürece katkılarıyla şekillenebilir ve çok farklı boyutlarda yaşanabilir."
Süreç devam ederken üniversitelerde yaşanan olaylara da değinen Çetinsaya, "Bunlar oldu, 1- 2 gün içerisinde de bitti. Bugün gördüğümüz, genelde bir sakinlik var. Bu da en çok bizi mutlu ediyor" dedi.
Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili üniversiteleri bilgilendirmek amacıyla ziyaretler yaptığını ile getirerek, "Çözüm sürecinde üniversitelerimizi bilgilendirmek ve katkılarımızı koordine etmek için bölgesel toplantılar gerçekleştiriyorum. Elazığ'dan başladım ve Türkiye'nin 7 bölgesini geziyorum. Orada hem rektörlerle hem öğrenci konseyi temsilcileriyle hem öğretim üyeleriyle hem de öğrencilerle ayrı ayrı toplantılar yapıyorum" diye konuştu.
Gökhan Çetinsaya, 6 Haziran'da Van 100. Yıl Üniversitesi'nde YÖK Genel Kurul üyelerinin toplanacağını ve sürece katkılarını açıklayacağını, Üniversitelerarası Kurul üyeleriyle de konuyu görüşeceğini ifade etti.
Gelecek hafta bölge üniversitelerini ziyaret edeceğini, Batman'dan başlayacak ve Diyarbakır'da bitecek geziyle bölge üniversitelerini dolaşacağını aktaran Çetinsaya, çözüm süreciyle ilgili istişarelerde bulunacağını bildirdi.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.