Dolar (USD)
32.59
Euro (EUR)
34.68
Gram Altın
2504.83
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çermik Kitap Fuarı'nda heyecan dorukta

Çermik Kitap Fuarı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Çermik Kitap Fuarı'na 100'ü aşkın yayınevi, 32 yazar, akademisyen, oyuncu, sanatçı, sosyal girişimci katılıyor.
Çermik Kitap Fuarı'nda heyecan dorukta
14 May 2022 18:25:12
Çermik Kitap Fuarı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. Çermik Kitap Fuarı'na 100'ü aşkın yayınevi, 32 yazar, akademisyen, oyuncu, sanatçı, sosyal girişimci katılıyor.

DİYARBAKIR Valiliği, Çermik Kaymakamlığı, Çermik Belediyesi desteği ve Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü paydaşlığıyla düzenlenen Çermik Kitap Fuarı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görüyor. 9 Mayıs’ta ziyaretçilere kapılarını açan ve 3’üncüsü düzenlenen fuar 14 Mayıs’a kadar devam edecek. Çermik Kitap Fuarı’na 100'ü aşkın yayınevi, 32 yazar, akademisyen, oyuncu, sanatçı, sosyal girişimci katılıyor.

BİLGİ PAYLAŞILDIKÇA GÜZEL

Çermik Spor Salonu’da devam eden fuar kapsamında söyleşiler, yazar-okul buluşmaları, atölye çalışmaları, tiyatro gösterisi, bando takımı konseri, açık hava sinema etkinliği ve Neşet Ertaş Vefa Gecesi içerisinde Bedri Ayseli konserinin de olduğu birçok etkinlik yapılacak.

Atölye çalışmalarının da olduğu fuarda öğrenciler kendi ayraçlarını tasarlayabilecek, oyun atölyeleri ile keyifli zaman geçirecek, drama ve yazarlık atölyesi ile hayal gücünü ve düşünme becerilerini geliştirecek.

Öğretmenler branşlarında uzman yazarlarla buluşacak. Matematik öğretmenleri "Eğlenceli Matematik", anasınıfı öğretmenleri ise "Yaratıcı Düşünen Çocuk" atölyesine katılacak.

ÇERMİK 2_4bb782f15799738ef06a19d182147c81.jpg

ETKİNLİKLER YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Öğretmenler Arası Kitap Tahlili Atölyesi, Mayıs ayı programı fuara katılan yazarların kitapları üzerine söyleşileri ile devam edecek.

Ayrıca hem öğrencilere, hem öğretmenlere, hem de velilere yönelik konferanslar gerçekleştirilecek.

Fuarın bu seneki konukları Dr. Faruk Öndağ, Dr. Emre Topoğlu, Erol Erdoğan, Sinan Yağmur, Doç. Dr. Veysi Çeri, M. Nezir Gül, Cevher Sönmez, Nilüfer Zontul Aktaş, Birsen Ekim Özen Erkan Petekkaya ve daha birçok yazar, şair, akademisyen, eğitimci, oyuncu, sanatçı ve sosyal girişimci olacak.

“OKUMADIĞIMIZ GÜN KARANLIKTIR”

Çermik İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Bozdoğan yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıllarda 1 ve 2’ncisini düzenlediğimiz Çermik Kitap Fuarı’na ilginin daha yoğun olduğuna şahitlik ediyoruz. “Okumadığımız Gün Karanlıktır” teması ile çıktığımız yolda, bir hayli mesafe kat ettik. İlçemizi bu kapsamda ziyarete gelenlerden olumlu mânâda tepki alıyoruz. Katılımcı herkese çok teşekkür ederiz” açıklamasında bulundu.

Bozdağan konuşmasının devamında ise, “Amacımız öğretmen, öğrenci ve velilerimizin kitaplarla buluşması, kitap okuma zevki kazanması. Birçok yazar, akademisyen ve sosyal girişimci ile yakından görüşüp iletişim kurması, birçok atölye çalışması ve kültürel faaliyetlerle öğrencilerimizin hayal dünyalarına katkı sağlamak. Bu anlamda bizi destekleyen tüm paydaşlarımıza teşekkür ederiz. 9 Mayıs’ta açtığımız fuarımız dolu dolu geçiyor. 14 Mayıs’a kadar devam edecek olan Çermik Kitap Fuarı’na herkesi davet ediyoruz” dedi.

9 Mayıs’ta ziyaretçileri ile buluşan Çermik Kitap Fuarı 14 Mayıs’a kadar kitapseverleri ağırlamaya devam edecek. Fuar her gün 08.30 - 20.00 saatlerinde ziyaret edilebiliyor .