Dolar (USD)
34.11
Euro (EUR)
38.09
Gram Altın
2861.72
BIST 100
9966.15
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çekmeköy'ün bitmeyen ulaşım çilesi

İstanbul'un göbeğinde, Çekmeköy'de vatandaşlar otobüs sıkıntısı çekiyor. Hat sayısının az olması sebebiyle insanlar soğuk havada uzun süre beklemek zorunda kalıyor.
Çekmeköy'ün bitmeyen ulaşım çilesi
28 Aralık 2021 13:00:12
İstanbul'un göbeğinde, Çekmeköy'de vatandaşlar otobüs sıkıntısı çekiyor. Hat sayısının az olması sebebiyle insanlar soğuk havada uzun süre beklemek zorunda kalıyor.

Milatgazetesi.com

İstanbul Çekmeköy'de ulaşım sorunu yıllardır devam ediyor. M5 Üsküdar - Çekmeköy metro hattının son durağında inen yolcular, ilçenin merkez mahallelerine ulaşmakta bir hayli güçlük çekiyor.

VATANDAŞLAR SOĞUKTA UZUN SÜRE BEKLİYOR

Madenler ile merkez mahalleri arasında yeterli otobüs ve minibüs hattı olmaması sebebiyle vatandaşlar uzun süre durakta beklemek zorunda kalıyor. Bekleme süresi özellikle kış aylarında daha büyük bir problem haline dönüşüyor. Soğuk ve yağışlı havadan bir türlü gelmeyen otobüs sebebiyle şartlar daha da zorlaşıyor.

GELEN OTOBÜSE YOLCULAR SIĞMIYOR

Özellikle akşam iş çıkışı saatlerinde Çekmeköy Metro olarak bilinen otobüs durağında büyük yoğunluk oluşuyor. Gelmeyen otobüsler sebebiyle durakta onlarca kişi birikiyor. Yolcular çoğu zaman yola taşıyor. Beklemek istemeyen vatandaşlar kilometrelerce yürümek zorunda kalıyor. Otobüs geldiğinde ise biriken kalabalığa tek bir araç yetmiyor.

ekmeköy otobüs (1)_4abc72d1f83d2e678be0546c9845c1d8.JPG

KÖY DEĞİL İSTANBUL'UN GÖBEĞİ

Çekmeköy Metro durağından Hamidiye, Mehmet Akif, Mimar Sinan ve Merkez Mahalleri arasında otobüs sayısı oldukça az. Minibüse binmek isteyenlere ise sadece bir hat hizmet veriyor.

Söz konusu bölgeler kasaba ya da köy değil. Aksine İstanbul'un göbeğinde yer alıyor. Şehirleşmesini tamamlamış bu bölgelerde on binlerce kişi yaşıyor. Üstelik bu bölgedeki insanların otobüs ile metroya ulaşması sadece birkaç dakika sürüyor. Yeterli otobüs hattı olmaması sebebiyle yürümek zorunda kalanlar içinse bu süre bir hayli uzuyor.

ÇEKMEKÖYLÜLER ARTIK ÇÖZÜM BEKLİYOR

Çekmeköylüler, İstanbul'un merkezinde yıllardır devam eden ulaşım sorununun çözülmesini bekliyor.