Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çarşaflı kadını üzerine motosiklet sürerek korkuttular

20 Temmuz 2023 20:30:56
Türkiye'de son günlerde tesettürlü hanımlara karşı yürütülen tacizlere bir yenisi daha eklendi. İstanbul'da kaldırımda yürüyen kadınların üzerine motosiklet sürerek korkutmaya çalışan şahıslar o anları kameraya alarak sosyal medyadan paylaştı.

İstanbul'da meydana gelen olayda, kimliği belirlenemeyen iki motosikletli kişi şahıs, akşam saatlerinde kaldırımda yürüyen iki tesettürlü kadının üzerine motosikletlerini sürerek korkuttu.

Olayı, motosikletli şahıslar tarafından kameraya alınırken sosyal medyada paylaştılar.

Görüntüyü paylaşan motosiklet sürücüsü, "Benim kaldırımda olmam suç değil, onların ülkemde olması suç" şeklinde taciz eden bir dil ile paylaştı.

Paylaşımın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı bu olaya tepki gösterdi.

Son günlerde yurdun farklı alanlarında çarşaflı kadınlara karşı yapılan saldırılar sistematik bir şekilde artarken devletin bu olaya el atması bekleniyor.

Geçen günlerde bir minibüste yaşanan skandal olayda çarşaflı kadına, 'Biraz Uzak Dur, Çarşafın Değiyor, İğreniyorum' Diyen Kadına duyarlı vatandaşlar müdahale ederek saldırgan kadını minibüsten indirmek istemişlerdi.

image_0322929cff14edd2f949d4e4b900ab9b.jpg

İslamafobi nedir?

İslamofobi, İslam dinine ve Müslümanlara karşı önyargı, korku, düşmanlık veya nefret gibi olumsuz ve olumsuz duyguları ifade eden bir kavramdır. Bu terim, diğer dini inançlar ve etnik gruplarla da ilişkilendirilebilecek daha geniş bir kavram olan "dini hoşgörüsüzlük" içinde yer alır. Ancak, İslamofobi, özellikle İslam dinine ve Müslüman topluluklara yönelik artan önem kazanmış ve dikkat çekici bir konu haline gelmiştir.

İslamofobi, farklı kültürlerin ve medeniyetlerin bir arada yaşadığı günümüz dünyasında giderek artan bir sorun olarak ortaya çıkmıştır. Terim, Müslümanlara yönelik önyargı ve ayrımcılıkla birlikte, İslam'ın yanlış bir şekilde terörizmle, şiddetle veya kadınların haklarına saygı göstermemekle özdeşleştirilmesini içerir. Bu tür yanlış algılar ve yanlış bilgilendirmeler, toplumlarda Müslümanları diğerlerinden farklı, tehditkâr ve hatta düşman olarak görme eğilimini destekleyebilir.

İslamofobi'nin temel nedenleri arasında medya ve sosyal medya manipülasyonları, siyasi söylemler, aşırı sağcı grupların faaliyetleri ve korku temelli propagandalar yer almaktadır. Terör olayları ve saldırılar, bazı kişilerin tüm Müslümanları suçlayıcı bir tutum takınmasına neden olabilir. Böylece, tüm Müslümanlar terörist olarak damgalanır ve toplumda ayrımcılığa uğrayabilirler.

İslamofobi insan haklarına aykırı

İslamofobi, insan hakları ve demokratik değerlerle çelişen bir olgudur. Hoşgörüsüzlük, eşitlik ve insanların din ve inanç özgürlüğüne saygı gösterme ilkesini zedeler. Toplumun birlikte yaşama ve kültürel çeşitlilikle zenginleşme potansiyelini tehlikeye atar.

Bu nedenle, İslamofobi ve hoşgörüsüzlükle mücadele etmek, insanları daha iyi anlama, önyargılardan arınma ve karşılıklı saygı temelinde bir arada yaşama kültürünü geliştirmek önemlidir. Eğitim ve bilinçlendirme, bu olumsuz bakış açılarına karşı mücadelede etkili bir rol oynayabilir. Aynı zamanda, siyasi liderlerin, medyanın ve toplumun genelindeki bireylerin hoşgörü ve saygı içinde birlikte yaşama ilkelerini vurgulamaları, İslamofobi gibi hoşgörüsüzlük biçimlerini azaltabilir ve toplumsal uyumu güçlendirebilir.