Dolar (USD)
34.25
Euro (EUR)
37.58
Gram Altın
2929.05
BIST 100
9109.34
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Erdoğan: Bize silah vermeyenlerle bugün ihracat yapıyoruz

Cumhurbaşkan Erdoğan, "Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik." dedi.
Erdoğan: Bize silah vermeyenlerle bugün ihracat yapıyoruz
04 Ekim 2024 16:18:01
Cumhurbaşkan Erdoğan, "Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Adana Şakirpaşa Havalimanı'nda düzenlenen Teknofest 2024'e katıldı.

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan satır başları şu şekilde;

Milli teknoloji hamlemizin simgesi olan TEKNOFEST sadece bir başlangıç. Şakirpaşa Havalimanı'nı tarihi misyonuna uygun şekilde kullanacağız.

Sevgili gençler, geleceği inşa etmek yarınları hayal etmekle başlar.

Gençlerimize öz güven aşılayan bu güzide festivalin hazırlanmasında emeği geçen herkesi tebrik ediyor, tek tek teşekkür ediyorum. En büyük teşekkürü de sizler gibi evlatları yetiştiren anne babalarımıza ediyorum. Katıldıkları yarışmalarda ödül alan takımlarımızı yürekten kutluyorum.

'Dün bize silah vermeyenlerle bugün ihracat yapıyoruz'

Bugün hepimizi gurulandıran TEKNOFEST'e ulaşmak asla kolay değildi. 22 yılda elde ettiğimiz hiçbir kazanım bize altın tepside sunulmadı. İçerden ve dışardan ihanetlere uğradık. Neyi başardıysak bileğimizin gücüyle, alnımızın teriyle başardık. Dün bize parasıyla savunma sanayii teknolojisi ürünü vermeyen ülkelere artık ihracat yapar hale geldik.

'Türkiye artık eski Türkiye değil'

Türkiye artık eski Türkiye değil. Türkiye 22 yıl öncesinin Türkiye'si asla değil. Ekonomide, savunmada, eğitimde, teknoloji altyapısında 22 yıl öncesiyle kıyas dahi edilemeyecek bir Türkiye’de yaşıyoruz. Son 22 yılda sizinle hayalleriniz arasına girebilecek birçok engeli kaldırdık.

Her geçen yıl ziyaretçi rekorları kıran TEKNOFEST, teknoloji ekosistemine ışık tutuyor. TEKNOFEST, başkalarına muhtaç yaşamanın ülkemizin kaderi olmadığını bize net gösteriyor. TEKNOFEST bir gençlik destanıdır. TEKNOFEST, dalga dalga büyüdüğüne hep beraber şahit oluyoruz.

Bölgemizde son yılların en sancılı dönemi yaşanıyor. Katliamları içimiz kan ağlayarak takip ediyoruz. Gazze'de 50 bin kardeşimiz vahşice Siyonist İsrail tarafından katledildi. Şehirler enkaz yığınına döndü. İsrail Hamas bahanesiyle önce Gazze'yi işgal etti şimdi de Hizbullah bahanesiyle Lübnan'da kan döküyor.

Ateşi tüm bölgeye yaymak için her yola başvuruyorlar. Uluslararası hukuk rafa kaldırılmış durumda.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin