Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Başkan Erdoğan'dan CHP'ye tebrik gibi sözler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin Türkiye'yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz." dedi.
Başkan Erdoğan'dan CHP'ye tebrik gibi sözler
24 Temmuz 2024 12:17:08
Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Muhalefetin Türkiye'yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsiyoruz." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, muhalefetin Türkiye’yi yabancılara şikayet eden eski siyasetini terk etmeye başlamasını önemsediğini belirtti. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) dış politikadaki savrulmalarının, siyasi rekabet kavramıyla açıklanamayacak boyutlara ulaştığını ifade eden Erdoğan, bu tavrın değişim işaretleri göstermesini "muhalefetin normalleşmesi" adına kayda değer bulduklarını söyledi.

CHP'nin dış politikadaki savrulmaları

Erdoğan, CHP’nin geçmişteki yönetiminin, PKK’nın Suriye’deki uzantılarının avukatlığını yaparak ülkeyi zor durumda bıraktığını belirtti. “Sâbık Genel Başkan” döneminde CHP’nin dış politikada yaşadığı savrulmaların, ülke menfaatlerine aykırı olduğunu ve bazı CHP milletvekillerinin Avrupa’da PKK’nın gönüllü avukatlığını yaptığını dile getirdi.

15 Temmuz ihaneti ve CHP’nin tutumu

Erdoğan, 15 Temmuz hain darbe girişiminin faillerini aklama görevini de CHP yönetiminin üstlendiğini söyledi. Milletin, bir gecede 252 evladını şehit vererek yazdığı milli irade destanına “kontrollü darbe” yaftası vuranların da bu kifayetsizlerden başkası olmadığını ifade etti.

'Muhalefetin normalleşmesi' umudu

Muhalefetin Türkiye’ye ve Türk siyasetine yakışmayan tavrının değişim işaretleri göstermesini “muhalefetin normalleşmesi” adına kayda değer bulduklarını belirten Erdoğan, Lefkoşe’de sergilenen birlikteliğin, başta terörle mücadele olmak üzere milli meselelerde istikrarlı bir şekilde sürdürülmesini temenni ettiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın şahsında Kıbrıs Türk halkına samimi ev sahiplikleri için teşekkürlerini iletti.

Komşularla ilişkilerde gerilim istemiyoruz

Erdoğan, Türkiye’nin komşularıyla ilişkilerinde gerilim peşinde olmadığını vurguladı. Yakın çevreden başlayarak tüm ülkelerle dostluğu ilerletme, bölgede ve dünyada dostların sayısını artırma hedefinde olduklarını belirtti. Bu politikada samimi, kararlı ve iyi niyetli olduklarını ifade eden Erdoğan, "Tokalaşmak amacıyla uzatılan hiçbir eli havada bırakmayız. Ortak çıkarlar ve karşılıklı saygı çerçevesinde hareket edildiği takdirde aşılamayacak hiçbir engel görmüyoruz. Nitekim son bir yılda bu yönde önemli adımlar attık." dedi.

Uluslararası iş birliğini ilerletme

Cumhurbaşkanı Erdoğan, komşu ülkelerin yanı sıra pek çok uluslararası kuruluşla iş birliğini ilerlettiklerini, artan güvenlik tehditleri karşısında Türkiye’nin manevra alanını genişletmek için gayretlerini daha da yoğunlaştıracaklarını belirtti.