Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2884.28
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Canla başla çalışıyorduk Emeklerimizi çöpe attılar

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin işten çıkardığı vatandaşlar mağdur oldu. İBB önünde eylem yapan işçiler, ”Bütün gün canla başla çalışıyoruz. Bize bankamatik memuru diyenler bunu ispat etsin. İmamoğlu verdiği sözü tutmadı. Tüm emeklerimizi çöpe attı” diyor.
Canla başla çalışıyorduk  Emeklerimizi çöpe attılar
03 Eylül 2019 00:01:00
CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi yönetiminin işten çıkardığı vatandaşlar mağdur oldu. İBB önünde eylem yapan işçiler, ”Bütün gün canla başla çalışıyoruz. Bize bankamatik memuru diyenler bunu ispat etsin. İmamoğlu verdiği sözü tutmadı. Tüm emeklerimizi çöpe attı” diyor.

HABER: ÖZLEM DOĞAN

Seçim öncesi meydanlarda hiç kimseyi işten çıkarmayacaklarına dair söz veren CHP’li Ekrem İmamoğlu göreve gelir gelmez İBB bünyesindeki 5000 kişinin işine son verdi. SMS yoluyla işten çıkarıldıklarını öğrenen işçiler adeta şok yaşadı. İBB iştiraklerinden İSTAÇ A.Ş, İstanbul Güvenlik A.Ş. Metro İstanbul A.Ş, Boğaziçi Yönetim A.Ş., Park ve Bahçeler, İspark A.Ş., Beltur A.Ş., Medya A.Ş., Kültür A.Ş. ve Belbim A.Ş.’den çıkarılanlarla birlikte İSMEK’te çalışan 2 bin 652 kişi de iş sözleşmesi yenilenmediği için fiili olarak işten atıldı. Sebepsiz şekilde işlerinden olan mağdurlar günlerdir İBB önünde eylem yapıyor. SMS yoluyla işlerine son verilen Mehmet Akgül, Arzu Çakır, Münife Fırat ve Ayşe Özer Milat’a konuştu.

Bizim tek derdimiz ekmeğimiz

İBB bünyesinde koruma ve güvenlik ekibinde çalışırken işine son verilen Mehmet Akgül, “Diğer arkadaşlarım gibi ben de SMS ile işten atıldım ve mağdur oldum. Bizim partimiz yok. 16 milyonun hizmetkârıyız. Evimize, çocuklarımıza ekmek götürmeye çalışıyoruz. Bizim siyasetimiz yok, tek derdimiz ekmeğimiz. Parklarda bahçelerde görev yapıyorum. Aileler spor yaparken uyuşturucu ve alkol alanların vatandaşlarımıza saldırmalarını engellediğim için ölüm tehditleri aldım ve hâlâ almaya devam ediyorum” dedi.

Bankamatik memuru diyenler ispat etsin

İşten çıkarılan İBB çalışanlarını bankamatik elemanı olarak suçlayanlara çağrıda bulunan Akgül, “Sosyal medyada klavye ustalığı yapan arkadaşlara sesleniyorum; gelsinler beni bulsunlar, tek tek onlara evraklarımızı, iş giriş çıkışlarını, takip sistemimizi göstereyim. Bunu ispat edebilirlerse bizi İstanbul’un hakkını yiyorlar diye hemen mahkemeye versinler. Biz vatandaşın vergisiyle çalışıyoruz. Böyle bir vebal altına asla girmeyiz. Belediye başkanı İmamoğlu da dâhil olmak üzere hiçbir devlet büyüğüne, hiç kimseye hakaret etmedik. Tekrar işe alınacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Dört çocuğumla mağdur oldum

İBB’de park ve bahçeler müdürlüğünde çalıştığını ifade eden Arzu Çakır, “Saat 18:00’da nöbetimi devrettikten sonra telefonuma gelen mesajla işime son verildi. Ekrem İmamoğlu’yla sözcü olarak görüşenlerden biri de benim. İmamoğlu iş alımlarında hakkaniyetsizlik olduğunu düşünüyor. Oysa biz eğitim alıp iş başı yaptık. Ben güvenlik görevlisiyim. Bu işi yirmi beş yıldır yapıyorum. İBB’de de sekiz saat mesaimiz vardı. Devriye halindeyiz, tüm gün ayaktayız. İstanbul’da yaşanan sel felaketinde onlarca kişiyi sırtında taşıyan insanları, parklardaki tuvaletleri temizleyen asgari ücretli insanları bile işten attılar. Üstelik üzerimizde nerede olduğumuzu ve ne yaptığımızı tespit eden takip cihazımız var. Kimseyi işten çıkarmayacağız diye söz vermişlerdi. Dört çocuğuma bakıyorum. Ona göre borcum giderim var. Çok zor durumda kaldım” ifadelerini kullandı.

Bizi personel eksiği varken çıkardılar

İşe başladığında mevcut bir belediye başkanının olduğunu vurgulayan Münife Fırat şöyle konuştu: “Bir SMS’le işimizden olduk. CV’m üç yıldan beri büyükşehir belediyesinde bekliyordu. İşe alım olduğu için işe girdik, boşluktan dolayı değil. Hatta girdiğimiz lokasyonlarda hâlâ personel eksikliği var. Biz bir partiye değil, halka hizmet ediyoruz. Oğlum askerde, kızım ise okuyor. Çok mağdur oldum.”

Tüm emeklerimizi çöpe attılar

Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu’nun hiçbir emekçiyi kovmayacaklarına dair namus sözü verdikleri halde tutmadıkları belirten Ayşe Özer, Bizi bir mesajla yıktılar. Kamu işine başlayarak düzenimiz oldu diye sevinirken tüm emeklerimizi çöpe attılar. Çocuklarımızı, masraflarımızı bilmeden, araştırmadan bizi işimizden ettiler. Bize bankamatik memuru diyenler çalıştığımız lokasyonlara gidip araştırsınlar, neye istinaden bu iftirayı atıyorlar anlayamıyoruz” dedi.