Çankırı gezilecek yerler neresidir? İşte Çankırı'nın turistik yerleri\u2026
Tarihi M.Ö. 7000-5000 yıllarına uzanan Çankırı, yaylaları, zengin termal kaynakları ve içmeleri ile öne çıkan illerimiz arasında yer alır. Ormanları turizm açısından birçok aktiviteye de uygunluk sağlar. İşte size Çankırı'nın gezilecek tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile Çankırı gezi rehberi...
TUZ MAĞARASI
Tuz Mağarası, şehir merkezine 20 kilometre uzaklıktadır. Hititler döneminden beri işletildiği düşünülen tuz yatakları, Türkiye'nin en büyük kaya tuzu rezervine sahip Çankırı Tuz Mağarası, 100 hektarlık bir alana yayılmıştır. Turizm için önemli bir yerdir. Tuz mağarası özellikle astım hastaları için tavsiye edilen yerlerden biridir.
ÇANKIRI MÜZESİ
Çankırı Müzesi, antik değeri bulunan 3 adet eserin Halkevi bahçesine getirilerek korunmaya alınmasından sonra kuruluşunun ilk temelleri atılmıştır. Daha sonra çevre bölgelerden 116 parçalık eserin 9 Haziran 1972'de Halkevi binasının alt katında sergilenmeye başlamasıyla profesyonel anlamda müzecilik faaliyeti başlamıştır. 1976 yılında Halkevinin yıkılmasından sonra yerine yapılan 100. Yıl Kültür Merkezi'nin ikinci katına taşınarak 1981 yılında tekrar ziyarete açılmıştır. Müzede, 16211 adet sikke, 2541 adet arkeolojik eser ve 1269 adet etnografik eser olmak üzere toplam 20021 adet envanterlik eser bulunmaktadır. Ayrıca 3052 adet fosil buluntusu da yer almaktadır.
SAKAELİ KAYA MEZARLARI Çankırı'dan 72 kilometre uzaklıkta bulunan Orta ilçesine bağlı Sakaeli köyünde bulunur. Roma ve Bizans dönemine aittir. Köyün tepesine yaslanmış oyuklar şeklindeki mezarları ilgi çeken yerlerden birisidir.
İNDAĞI KAYA MEZARLARI
Ilgaz İlçesi, İnköyü'nün batısında ve Çankırı Ilgaz yolu üzerindeki mağaralar, kaya mezarları ya da kaya kilisesi olabileceği düşünülen bir yer ve değişik amaçlarla kullanıldığı tahmin edilen oyuklardan oluşmaktadır. Helenistik döneme ait olduğu sanılmaktadır.
ILGAZ KAYAK MERKEZİ
Kastamonu ve Çankırı illeri arasında, Ilgaz Dağı'nın 2850 metre rakımlı alanda bulunan Ilgaz Milli Parkı içinde yer almaktadır. Aralık ve Nisan aylarında faaliyet gösteren kayak merkezi, telesiyej ve pistleri dağın kuzeyinde, Kastamonu il sınırları içerisindedir. Bahar ve yaz aylarında enfes bir görüntüye sahip olan milli parkı gezmenizi tavsiye ederiz.
ALPSARI GÖLETİ
İl Merkezine 22 kilometre, Korgun ilçe merkezine 10 kilometre mesafede bulunan Alpsarı Göleti yaklaşık 227.000 metrekarelik alanıyla çevrenin en büyük göleti konumundadır. Merkez ilçe ve civar köylerce tercih edilen rekreasyon alanları zengin bitki örtüsüne sahiptir. Gölette deniz bisikletleri ve teknelerle gezinti yapabilir, bisiklet ve yürüyüş yollarını kullanarak keşif yapabilirsiniz.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.