Canan Karatay haklı çıktı
ABD'de yeni ortaya çıkarılan tarihi belgeler, şekerşirketlerinin 1960'larda bilim adamlarına para ödeyerek kalp hastalıklarında "doymuş yağları" günah keçisi yaptığını gösteriyor.
California Üniversitesi araştırmacısı Stanton Glantz'ın ortaya çıkardığı belgeler, bugün ABDŞeker Derneği olarak bilinen Şeker Araştırma Vakfı'na ait. Belgeler, 1967'de yapılan ve bugün bile referans olarak kullanılan bir araştırmaya ilgili.
ÜÇ UZMANA 50 BİN DOLAR ÖDENMİŞ
JAMA Internal Medicine tıp dergisinde yayınlanan ve New York Times tarafından dahaberleştirilen belgelere göre söz konusu kuruluş, şeker ve yağların kalp hastalıkları üzerindeki etkisini araştıran Harvard Üniversitesi'nin üç uzmanına 50 bin dolar ödemiş.
DOYMUŞ YAĞLAR GÜNAH KEÇİSİYDİ
Bu araştırma, şeker ve kalp sağlığı arasında ciddi bir bağlantının bulunmadığını, kalp hastalıklarından doymuş yağların sorumlu olduğunu savunuyordu. Söz konusu araştırmayı yapan uzmanlar bugün hayatta değil.
CANAN KARATAY HAKLI ÇIKTI
Günümüzde Harvard'ın beslenme bölümünü yöneten Dr. Walter Willett ise şöyle diyor: "Bugün elimizde olan verilere bakarak, rafine karbonhidratların ve özellikle şekerle tatlandırılmış içeceklerin kalp hastalıklarında risk faktörleri olduğunu, ancak gıdadaki yağ tiplerinin de çok önemli olduğunu göstermiş durumdayız."
New York Times'a göre gıda endüstrisinin, beslenme bilimi üstündeki etkisi bugün de sürüyor.
Araştırma her söylediği olay yaratan Prof. Canan Karatay'ın sözlerini akıllara getirdi. Canan Karatay uzun süre şekeri suçlu bulmuş, şekerin tatlı bir zehir olduğunu, insanların yağ yemediği için şişmanladığını söylemişti.
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.