Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2884.01
BIST 100
9887.75
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Çanakkale Ruhunu iyi okuyun!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin 100. yılında gençlere seslendi. Erdoğan, Çanakkale Ruhunu taşıyan gençliğin Hak ve Batıl mücadelesinde hareket ettiğini, bu ruhtan uzak olanların ise Gezi ruhuna payende olduklarını vurgulayarak 'Çanakkale ruhunu iyi okuyup, anlamak şarttır' açıklamasında bulundu.
Çanakkale Ruhunu iyi okuyun!
13 Mart 2015 16:37:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin 100. yılında gençlere seslendi. Erdoğan, Çanakkale Ruhunu taşıyan gençliğin Hak ve Batıl mücadelesinde hareket ettiğini, bu ruhtan uzak olanların ise Gezi ruhuna payende olduklarını vurgulayarak 'Çanakkale ruhunu iyi okuyup, anlamak şarttır' açıklamasında bulundu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale'nin 100. yılında gençlere seslendi. Konuşmasında Erdoğan, başörtüsü ve eğitimde atılan ciddi hamlelerden örnekler vererek başladığı konuşmasında "Eğitimde dört artı dört hakkını ve İHL okullarının orta kısmının kapatılması konusunda, dışarda ve içerde yürütülen yardımların yürütülmesi konusunda da öncüyüz, Kat sayı kalktı ve üniversitelerin yolu açıldı, umuyorum ki istiklal ve istikbalin öncüleri olarak yetişeceksiniz. Memur Sen bu genç kadrosu ve 400 bin üyesiyle sizlerin bir farklılığı var.
BU ÜLKENİN GENÇLİĞİ BURADADIR
Sizlerin molotofla, silahla, taşla ve sopayla değil, ilimle irfanla, hak ve batıl mücadelesini veren örnek bir nesil olarak görüyorum. Necip Fazıl'ın dediği gibi "kim var! " diye seslenilince, sağına ve soluna bakınmadan, fert fert "ben varım! " cevabını verici, her ferdi "benim olmadığım yerde kimse yoktur! " duygusuna sahip bir dava ahlakını pırıldatıcı bir gençlik... " olarak görüyorum. Burada ki gençlik gezide gördüğümüz, etek giyerek sokakları ateşe atanlardan değildir, genç kızlarımızı alçakça katleden ırz düşmanlarından değildir, bu ülkenin gençliği sizler gibi gençliktir, sizlerle gurur duyuyoruz" açılamasında bulundu.
Buradan milletime sesleniyorum burada gördüğünüz gençler gezide gördüğünüz vandallar değildir. Bu ülkenin gençliği etek giyerek sokakları ateşe veren provokatörler değildir.
YARIN ÇANAKKALE'DEYİZ
Bu ülkenin gençliği masum kızlarımızı katleden o ırz düşmanları hiç değildir. Bu ülkenin gençliği işte buradadır.
Tarih boyunca vatanları milletleri ve bayrakları için tüm şehitlerimize Rabbimden rahmet diliyorum. Mart ayından itibaren Çanakkale için etkinliklere başladık. Yarın Çanakkale'deyiz. Tıp Bayramını da orada kutlayacağız inşallah.
Lise öğrencileri Tıp öğrencileri Çanakkale savaşındaydı. Bizler oradan alıyoruz asıl gücümüzü. Çanakkale'de ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde düzenlenen etkinliklerle bu 100. yılı daha güçlü anıyoruz.
HER ZAFERİN BİR BEDELİ VARDIR
Çanakkale Savaşı'nın her yıl dönümüne katıldım. 100. yıl kutlamalarına Cumhurbaşkanı olarak katılacağım. 24 Nisan'da 30'a yakın devlet başkanı bizlerle beraber Çanakkale'de olacak. Bakanlarla ve diğer temsilcilerle bu rakam daha yüksek olacak.
Çanakkale'de şehitlerimiz anmak için Memur-Sen'in bu yaptığınız kadirşinaslık olarak görüyorum. Ben gençlerimizi tebrik ediyorum. Her zaferin elbette bir bedeli vardır.
Ben burada savaşların şu yönünde durmak istiyorum. Dünyada ruhumuzu inciten hadiseler yaşatan olaylarla Çanakkale'yi görünce dayanamıyorum
FRANSIZ GENERALİN ANISI
Fransız bir General Çanakkale'de gördüğü bir manzarayı anlatıyor. Yerde bir Fransız asker yatıyorken ona bir Türk asker gömleğini yırtmış yardım ediyordu. Neden yardım ettiğini tercüman eşliğinde sorduğumda askerimizin elindeki fotoğrafı gösterdi.
Herhalde annesi benimse kimsem yok dedi. İyileşsin annesine dönsün diye düşündüm' dediğini ifade ediyor.
EY BATI KENDİNE GEL KENDİNE
Mısır'da Esmalarımız şehit oldu. Myanmar'da, Somali'de acılar oldu. Dünya seyrediyor. Suriye'de 2 milyon kişiye ev sahipliği yaparken, Bütün Batı sadece 250 bin kişiye sahip çıktı. Sonra bizim yerlerimizi gezince 'bu yaptıklarınız takdire şayan diyorlar' Ey Batı kendine gel kendine. Biz bunu inancımız gereği yapıyoruz.
Artık biz 1. Dünya Savaşı'nı yaşamıyoruz. Artık BM'lere bir güncelleme gerekiyor. Eğer samimiyseniz sadece Amerika'nın sadece Avrupa'nın temsil edildiği bir BM Güvenlik Konseyi olmayın. Böyle bir mantık olmaz.
MARMARA VE EGE DENİZİ ADETA MEZARLIK OLMUŞ DURUMDA
Türkiye'nin her tarafını kan gölüne çevirmek isteyenler. Yasin ile olan kısmını nasıl izah edecekler. Adil olmadıktan sonra hiçbir toplumun iflah olması mümkün değildir. Modern vicdan bu yaşananlar karşısında adete üç maymunu oynuyorlar. Ne zamana kadar? Ateşin ucu kendine dayanana kadar. Yeni zulümlere sebebiyet verecek tavırlara bürünüyorlar. Suriye'den kaçan insanlara Avrupa ve Amerika kapıları duvar olmuş. Mültecilerden dolayı Marmara ve Ege denizi adeta mezarlık olmuş durumda.
DÜNYANIN KADERİ 5 ÜLKENİN ELİNDE
Onun için diyorum ki Dünya 5'ten büyüktür. Birleşmiş Milletler için de artık revize edilmesi gerekiyor. Yok daimi üyeymiş yok geçici üyeymiş böyle bir mantık olmaz. 15 ülke mi belirlenir ne olur dönüşlü olarak bütün ülkeler sürekli dönerli olarak bu görevi sürdürür. Dünyanın kaderi 5 tane ülkenin elinde. Böyle bir adelet olabilir mi?
SAFAHAT ESERİ YASTIK ALTI ESERİNİZ OLSUN
Safahat, Mehmet Akif'in o muhteşem eseri sizin yastık altı eseriniz olsun.
Mehmet Akif o kadar çok vatan sevgisi ile doludur ki, Ülkesinden sürgün edilmiş hasret bırakılmıştır. "Asım'ın nesli ve Asım'ın nesli... diyordum ya... nesilmiş gerçek: İşte çiğnetmedi Namusunu, çiğnetmeyecek. Şuheda gövdesi, bir baksana, dağlar, taşlar... O, rukü olmasa, dünyaya eğilmez başlar, Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor, Bir hilal uğruna, ya Rab, ne güneşler batıyor! Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş, asker! Gökten ecdad inerek öpse o pak alnı değer. Ne büyüksün ki, kanın kurtarıyor Tevhid'i... Bedr'in aslanları ancak, bu kadar şanlı idi. Sana dar gelmeyecek makber'i kimler kazsın? "Gömelim gel seni tarihe" desem, sığmazsın." Akifin, Fazılın ve Asımın gençlerine selam olsun."
Rüku dışında eğilmeyecek başlar burada mı? Rabbim mücadelenizi, azminizi, beraberliğinizi artırsın. Tüm şehitlerimiz için duanın son ifadesiyle bitirmek istiyorum. Amin Amin Amin. Allah tüm şehitlerimizden gazilerimizden razı olsun."