Çalma hastalığı adı ne? Hadi yarışması 27 Eylül ipucu
Hadi yarışmasında verilen ipucunda Kleptomani soruldu. İpucunun arından Hadi takipçileri Çalma hastalığı nedir? adı ne? sorularına yanıt arıyor.Mobil uygulamalar arasında oldukça popüler olan bilgi yarışması oyunu Hadi bugün 12.30'da yapılacak olan yarışma için yeni bir ipucu paylaştı. Halk arasında çalma hastalığı olarak bilinen Kleptomani ipucu olarak verildi. Hadi'de "bazı hastalıklar vardır ki hastalık olduğunu kanıtlayamadığımız zaman ciddi sonuçlara yol açabilir. Bunlardan en önemlilerinden biri ihtiyacı olmadığı halde çalma dürtüsüne sahip olanlar. Peki bu hastalığa ne denildiğini biliyor muyuz?” sorusu soruldu. Detaylar milatgazetesi.com'da...
Kleptomani nedir?
Hırsızlık hastalığı olarak bilinen kleptomani, ihtiyaç olmayan eşyaları çalma dürtüsüdür. Bu rahatsızlığı bulunan kişilerin çaldıkları eşyalar genellikle değersizdir. Hırsızlık hastalığı ruh sağlığının bozulması ile birlikte paralelik gösterir. Sorunun temelinde kişinin cesaretini kanıtlamak istemesi yatmaktadır. Kleptomanlar çaldıkları nesneleri çoğunlukla birilerine hediye verir, saklar ya da gizlice yerine koyar. Hırsızlık yaparken yakalandığı taktirde üzüntü ve utanç duyarlar.
Kleptomani hastalığının görülme sıklığı nedir?
Kleptomani nadir görülen ruhsal bir bozukluktur. Hırsızlık hastalığının toplumdaki yaygınlığı %0,6 civarındadır. Öte yandan bu sorun erkeklere oranla kadınlarda daha çok görülmektedir.
- Kadın: %77
- Erkek: %23
Kleptomani hangi yaşlarda görülür?
Kleptomani genellikle ergenlik döneminde başlamaktadır.
Kleptomani nasıl tedavi edilir?
Kleptomani tedavisi psikanaliz yolu ile yapılır. Hastanın geçmişte yapmış olduğu hırsızlıklar tespit edilerek kişiye bu alışkanlığını bırakması konusunda uyarılarda bulunulur. Öte yandan kleptomanlar hasta olduklarını kabul etmemektedir. Bu durumda aile önemli bir yere sahiptir. Hastanın güzel bir dille uyarılması ve gururu incilmeden uzman hekime götürülmesi gerekmektedir.
Kleotomaniye yol açan durumlar nelerdir?
- Epilepsi
- Beyin atrofisi
- Demans
- Bazı tümörler
- Bazı ilaçlar
Kleptomani hastalığının yol açtığı sorunlar nelerdir?
- Kaygı bozukluğu
- İntihar düşüncesi
- Depresyon
- Alkol ve madde bağımlılığı
- Yeme bozuklukları
- Soyal problemler
HADİ NEDİR?
Geçtiğimiz haftalarda AppStore’larda yerini alan HADİ artık Androidlerin de cebine girdi. Binlerce kişi tarafından aynı anda canlı oynanabilen yarışma; günde iki kez yayınlanıyor. Yarışmacıların binlerce lira gerçek parayı 12 soruyu bilmeleri durumunda kazandığı yarışmada; eğlence ve heyecan bir arada. Her gün aynı saatte sadece on iki soruluk yarışma boyunca canlı yayınlanan yarışmaya erişmek için Hadi uygulamasını indirmek yeterli. Uygulamayı kullanmak ise tamamen ücretsiz. Yapılması gereken tek şey, daha önce bildirilen yarışma saatinde uygulamayı açık tutmak. Akabinde telefon ekranını dolduran sunucu; canlı yayında soruları ardı sıra soracak; oyuncular ise çoktan seçmeli cevapları tek bir tık ile yanıtlayacak. Yanıtlama süresi ise on saniye. Yarışma sırasında yarışmacılar canlı yayında yazışabiliyor, arkadaşını yarışmaya üye edenler ise ekstra can hakkı kazanıyor.
Hadi, mobil dünyada bilgisine güvenenlerin yeni trendi olarak dikkat çekiyor.
Aralarında 15 yıldan fazla sürede onlarca dijital ürüne imza atmış; Emre Ulusoy, Gökhan Örün ve Lenasoftware ekibinin bulunduğu, tecrübeli yönetim kadrosu ve yurtdışı kaynaklı yatırımcıları ile Hadi; “cepteki televizyon” teriminin karşılığı olmak amacıyla teknoloji alanında çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor.
İşte 'Hadi'nin kullanıcıları için yaptığı açıklama:
Her gün aynı saatte Hadi bilgi yarışmasına katılabilir, arkadaşlarını davet ederek Joker hakkı kazanabilir ve yarışmalarda daha avantajlı olabilirsin;)
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.