Dolar (USD)
34.27
Euro (EUR)
37.64
Gram Altın
2918.15
BIST 100
9125.56
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Büyük Taarruz 3. Uluslararası Film Festivali'nin programı belli oldu

8-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin programı belli oldu.
Büyük Taarruz 3. Uluslararası Film Festivali'nin programı belli oldu
08 Ekim 2024 10:22:00
8-11 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek Büyük Taarruz 3. Uluslararası Kısa Film Festivali'nin programı belli oldu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın himayesinde, Afyonkarahisar Valiliği ev sahipliğinde, Anadolu Kültür ve Sanat Meclisi Derneği tarafından Afyonkarahisar’da düzenlenecek festivalde, Filistin vurgusu öne çıkacak. İsrail’in Gazze saldırısının yıldönümüne denk gelen festivalin açılışı 8 Ekim tarihinde Akrones Otel Kocatepe Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Açılış gecesinde Filistinli yönetmen Darin Sallam’a Özgür Filistin Onur Ödülü verilecek. 9 Ekim’de Sallam’ın yönetmenliğini yaptığı, bir çocuğun gözünden Filistin işgalini anlatan Farha filmi izlenecek ve yönetmeniyle söyleşi yapılacak.

GÖNÜL DAĞI EKİBİ AFYON’DA

Festivalde, sinema söyleşileri, paneller, senaryo atölyeleri, yönetmenlik atölyeleri, oyunculuk atölyeleri ve kamera atölyeleriyle sektörün deneyimli temsilcileri tecrübelerini aktaracak. Nefes Yer Eksi İki ve TRT Word’ün Kutsal İşgal belgeselinin gösterimi yine festival sürecinde sinemaseverlerle buluşacak filmlerden. Belgesel gösteriminin ardından Filistinli yönetmen Nawras Abu Saleh, işgale rağmen Filistin sinemasının ortaya çıkışını anlatacak. Festivalin jüri üyelerinden ünlü oyuncu İpek Tuzcuoğlu, oyunculuk deneyimini aktaracağı bir söyleşi gerçekleştirecek. TRT’nin sevilen dizisi Gönül Dağı ekibi, festivalimize katılarak bir panel gerçekleştirecek.

whatsapp-image-2024-10-08-at-101952-am_4ae3cf29818edebdd6e7b42985ca66d9.png

DELLA MİLES’TAN GAZZE KONSERİ

11 Ekim’de gerçekleştirilecek olan festivalin kapanış töreninde Türk sinemasının duayenlerinden Hülya Koçyiğit’e, Türk Sineması Onur Ödülü verilecek.

Kapanış programı, Amerikalı şarkıcı Della Miles’ın konseriyle tamamlanacak. Miles, sözlerini Turgay Evren’in yazdığı My Name Is Gaza, You Are The Mother, ⁠I Can't Breathe isimli Gazze’yle ilgili şarkıları İngilizce, başta Karahisar Türküsü olmak üzere diğer şarkıları ise Türkçe seslendirecek.

JÜRİDE DUAYEN İSİMLER

Başkanlığını Yapımcı Mehmet Canpolat’ın üstlendiği seçici kurulda ise Yönetmen Kudret Sabancı, Oyuncu İpek Tuzcuoğlu, TRT Sinema Müdürü Faruk Güven, Yönetmen Aydın Orak, Akademisyen ve Sinema Yazarı Döndü Toker ve Akademisyen Dr. Sena Coşkun bulunuyor. Yöneticiliğini bu yıl da kültür sanat gazetecisi Sevda Dursun’un yaptığı festivalin danışmanlığını senarist, yazar ve yönetmen Hilal Çelenk, festival yürütücülüğünü yapımcı ve yönetmen Baran Mayda üstleniyor. Sinema sanatının giriş bileti olan kısa film üretimini teşvik etmek amacıyla yola çıkan 3. Büyük Taarruz Uluslararası Kısa Film Festivali, sinemanın duayen isimlerini ve sinemaseverleri buluşturmaya üçüncü yılında da kararlılıkla devam ediyor. Detaylı bilgiye buyuktaaruzkisafilmfestivali.com adresinden ve festivalin sosyal medyalarından ulaşılabilirsiniz.

En son gelişmelerden haberdar olmak için whatsapp kanalımızı takip edin