Dolar (USD)
34.08
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2834.38
BIST 100
9975.61
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bunun adı sosyal katliam

Türkiye Ana Sağlığı ve Aile Planlaması (TAÇSAV) Genel Başkanı Doç. Dr. Hasan Acar, Türk ailelerin çocuklarının eşcinsel ailelere evlatlık verilmesine şiddetle karşı olduklarını söyledi. Acar, "Bu 'Psikolojik işkence'dir" ifadelerini kullandı.
Bunun adı sosyal katliam
22 Şubat 2013 07:00:00
Türkiye Ana Sağlığı ve Aile Planlaması (TAÇSAV) Genel Başkanı Doç. Dr. Hasan Acar, Türk ailelerin çocuklarının eşcinsel ailelere evlatlık verilmesine şiddetle karşı olduklarını söyledi. Acar, "Bu 'Psikolojik işkence'dir" ifadelerini kullandı.

NİL GÜLSÜM/ANKARA

Sağlam aile yapısı şart

Türkiye Ana Sağlığı ve Aile Planlaması (TAÇSAV) Genel Başkanı Doç. Dr. Hasan Acar, sağlam aile yapısından uzak olan çocukların sorunlar yaşamasının kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Acar, "Türk ailelerinin çocuklarının eşcinsel ailelere verilmesine kesinlikle karşıyız. Batı toplumlarının bizim toplumumuzdan en geri kaldığı alan sağlam aile yapısıdır. Sağlam aile yapısından ve sevgiden yoksun olarak büyüyen çocuklar başta özgüven sorunu olmak üzere çeşitli psikolojik, psiko-sosyal ve psiko-fizyolojik bozukluklar yaşamaktadır. Eşcinsellik de bunlardan birisidir" dedi.

Bizim üstünlüğümüz aile yapımızda

Türk çocukların eşcinsel ailelere evlat verilmesinin insan haklarına aykırılığın ötesinde olduğunu belirten Acar, "Batıda eşcinselliğin yaygınlığın altındaki en temel unsur, sağlam aile yapısının mevcut olmamasıyla alakalıdır. Bizim toplumumuzun en üstün özelliği de sağlam aile yapısına sahip olmamızdır. Böyle bir toplumda Müslüman-Türk ailelerin çocuklarının belki de bilerek, özellikle eşcinsellere evlat verilmesi insan haklarına aykırılığın çok ötesinde bir durumdur" şeklinde konuştu.

Bunun adı psikolojik şiddettir

Bu durumun kültürümüze aykırı olduğunu söyleyen Doç Dr. Hasan Acar, "Bu duruma en doğru tanım 'Psikolojik işkence'dir. Bu olay bizim toplumumuza ve kültürümüze tamamen aykırıdır. Bu şekilde evlat verilen çocuklar, aile içinde eşcinsel örnekleri göre göre tabiata ve kültürümüze aykırı bir şekilde potansiyel eşcinsel olarak yetişmektedir. Bunu yapmaya hiç kimsenin hakkı bulunmamaktadır" ifadelerini kullandı.

Uygulama sosyal katliamdır

Hükümetin attığı adımları sonuna kadar desteklediklerini belirten Acar, sözlerini şu şekilde sürdürdü: "Bir çocuk öksüz, yetim veya kimsesiz olduğu için bir başka aileye verilecekse psikolojik, sosyal ve fiziki şartlar açısından sağlıklı bir aileye verilmesi gerekir. Bu uygulama resmen sosyal katliamdır. Hükümetin bu konuyla ilgili adımlarını sonuna kadar destekliyoruz. Aile kurumunun giderek güçlendirilmesi için bu çalışmalar son derece önem taşımaktadır."