Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
37.96
Gram Altın
2889.32
BIST 100
0
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bunun adı ikiyüzlülük

CHP'nin Cemevi yasal statüye kavuşmasıyla ilgili karar almasına rağmen cemevi mühürlemesine tepki gösteren Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, "Milli şef döneminde camileri ahır yapan CHP zihniyeti Hz. Hüseyin Cemevi'ni mühürlemiştir. Bu CHP'nin ikiyüzlülüğüdür" dedi.
Bunun adı ikiyüzlülük
30 Mart 2015 00:00:00
CHP'nin Cemevi yasal statüye kavuşmasıyla ilgili karar almasına rağmen cemevi mühürlemesine tepki gösteren Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, "Milli şef döneminde camileri ahır yapan CHP zihniyeti Hz. Hüseyin Cemevi'ni mühürlemiştir. Bu CHP'nin ikiyüzlülüğüdür" dedi.

Ezgi ÇelikAnkara

İzmir Çiğli Belediye Başkanı Hasan Arslan 30 kişilik zabıta ordusuyla beraber Çiğli'deki Hz. Hüseyin Cem evini yasa dışı tadilat yapılıyor diyerek mühürledi.Cemevinin mühürlenmesi kararına tepki gösteren Türkmen Alevi Bektaşi Derneği Başkanı Özdemir Özdemir, 7 Haziran seçimleri için CHP'nin bu tutumuna karşı Alevi yurttaşları hangi partiye oy vereceklerini düşünmeleri konusunda uyardı.

CHP'nin yüz karalığı

Cemevinin mühürlenmesi kararına tepki gösteren Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı Başkanı Özdemir Özdemir, durumu CHP'nin ikiyüzlülüğü olarak değerlendirdi. Cem Evlerinin yasal statüye kavuşmasıyla ilgili karar alan CHP'nin Türkiye'de ki Alevi yurttaşları etkilemek için şov yaptıklarını vurgulayan Özdemir, "Çiğli Belediye Başkanı Hz. Hüseyin Cemevi'nin içerisinde boya badana yapılırken 30 tane zabıta ile birlikte Alevilerin ibadethane olarak gördüğü Cemevi'ni mühürlüyor. 21. yy 'da kiliselerin, sinagogların açıldığı ibadetin özgürleştiği bir Türkiye'de bu büyük bir ayıp, utanç, yüz karalığından başka bir şey olamaz" dedi.

Şapka düştü, gerçek yüzleri ortaya çıktı

Alevi yurttaşların oylarıyla seçilmiş bir Belediye Başkanı'nın gerçek yüzlerinin ortaya çıktığını ve şov yaptıklarını vurgulayan Özdemir, "Şapka düşüyor kel görünüyor misali. CHP'nin Alevi yurttaşlara bakış açısı budur. Çiğli Belediye Başkanı CHP'nin gerçek yüzünü Alevilere gösterdi. Bu CHP'nin geleneği haline geldi. Milli şef döneminde camileri ahır yapan CHP zihniyeti bugünde Cem evini mühürlemiştir. Bundan Anadolu'da yaşayan Türk ve Türkmen Alevileri son derece rahatsızlar"dedi.

Alevilerin özgürlüklerine kilit vuruyorlar

Konuya dair yüzlerce telefon geldiğini belirten Özdemir, "Ak Parti iktidarının Alevilerle ilgili politikalarını eleştiren ve son derece sert söylemler kullanan CHP'nin yaptığı eziyete dair telefonlar geldi. Bunun adına Alevi yurttaşların özgürlüklerine kilit vurulması diyoruz. Her fırsatta kendini özgürlüklerle ifade eden CHP'nin Alevi vatandaşlara bakış açıları budur" dedi.

Çiğli Belediyesini nefretle kınıyoruz

7 Haziran seçimlerinde CHP'nin bu tutumuna karşı Alevi yurttaşları hangi partiye oy vereceklerini düşünmeleri konusunda uyaran Özdemir, "Çiğli Belediye Başkanı'nın partisi iktidar olursa Alevilere ne eziyet yapar acaba. Bunu merak ediyoruz. Türkmen Alevi Bektaşi Vakfı olarak Çiğli Belediye Başkanını nefretle kınıyoruz. Alevi yurttaşlar 7 Haziran'da cevaplarını bu partiye verecektir. Sağduyulu Alevi kardeşlerim hangi partiye oy