Dolar (USD)
33.98
Euro (EUR)
37.61
Gram Altın
2728.37
BIST 100
9771.16
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bülent Arınç Başbakan için öyle bir şey dedi ki...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisini yüksekte tutan bir başbakan olduğunu belirtti.
Bülent Arınç Başbakan için öyle bir şey dedi ki...
04 May 2014 20:46:00
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisini yüksekte tutan bir başbakan olduğunu belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet SözcüsüBülent Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çizgisini yüksekte tutan bir başbakan olduğunu belirterek, "Böyle bir cumhurbaşkanı adayı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorum. Ve buna inanıyorum. İnşallah. Bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirerek, büyük başarılı insanın Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz" dedi.

AK Parti Bursa İl Danışma Toplantısı'nda konuşan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, ağustos ayında yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri, 3 dönem kuralı ve cemaate ilişkin açıklamalarda bulundu. Türkiye gündeminde cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunun uzun zamandır tartışıldığını, sadece Abdullah Gül ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üzerinde durulduğunu ifade eden Bülent Arınç, diğer partilerin aday çıkarmamasına dikkat çekti. Bülent Arınç, "Kim cumhurbaşkanı olacak ne zaman olacak, kazanacak mı kazanmayacak mı? Kazanmayacak konusunda kimsenin bir şey sorduğu yok da o kazandıktan sonra bu partiye ne olacak diyorlar. Zenginin malı züğürdün çenesini yoruyor. Her şey AK Parti için. Siz başka şeyler de düşünün. Sadece Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan üzerinde işi götürüyorsunuz. Niye başka seçeneklerden bahsetmiyorsunuz. Bu bir cumhurbaşkanlığı seçimidir. İlk defa halk cumhurbaşkanını kendisi seçecek. CHP ve MHP'nin bir tane bile adayı olmayacak mı? Yani bir parti varlığını nasıl koruyacak. Adayını çıkarmadan 'ben varım' nasıl diyecek. Ama onlar teslim olmuşlar. Bu seçimlerden hiçbir zaman başarılı olamayacaklarını biliyorlar. Niçin Bahçeli'yi MHP aday göstermiyor, niye Kılıçdaroğlu üzerinden bir adaylık konuşması yapılmıyor. Yani bunlar genel başkan ise o partiyi temsil eden kişilerse halk da bunun karşılığı yok mu? Hesaplar niye yapılmıyor. Her şey bitmiş. Halk da çok iyi biliyor. AK Parti'nin adayı kim olacaksa o da cumhurbaşkanı olacak. Bu konuda endişe yok" diye konuştu.

"ALLAH SÖYLETİYOR BE KARDEŞİM"

"Ama ben bunu AK Parti adına nasıl şükran ile karşılıyorsam, muhalefetten olup da AK Parti'nin adayına oy vermeyen insanlar açısından çok üzüntü verici buluyorum" diyen Arınç, CHP ve MHP seçmeninin bir kısmının cumhurbaşkanlığı adayı olması halinde Recep Tayyip Erdoğan'a oy vereceğini söyledi. Arınç, şöyle devam etti:

"Bu ülkede AK Parti'nin karşısında bir muhalefet yok mudur? Adayını bile çıkaramaz mı? Kemal Kılıçdaroğlu'na bir televizyon programında başarılı sunuculardan zarf atıverdi. 'Abdullah Gül ile Recep Tayyip Erdoğan aday olsa, siz ne yaparsınız' diye soruya CHP Lideri, 'Abdullah Gül'e oy veririm' dedi. Hiç söylenecek şey mi bu. Saf adam ve temiz bir adam. 2011 seçimlerinde 2 seçmenin bir oyunu aldığımızda bir karikatür vardı. Karikatür deyip geçmeyin. Karikatürde Başbakan Erdoğan'ın karşısında 2 kişi var. Hanginiz bana oy verdi, diyor. Birisi Bahçeli ve Kılıçdaroğlu. Allah bu sözleri gerçek haline getiriyor. CHP Genel Başkanı AK Parti'nin adayına seçimlerde oy vereceğini söylüyor. Allah söyletiyor be kardeşim" dedi.

"YÜZDE 100 ADAYIMIZIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN OLDUĞUNU BİLİYORUM, BUNA İNANIYORUM"

Cumhurbaşkanlığı seçiminde MHP seçmeninin en az 3'te birinin, CHP seçmeninin ise yüzde 20'sinin AK Parti'nin adayına oy vereceğini iddia eden Arınç, cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, "12 sene oldu. Başbakanımız çizgisini yüksekte tutan bir başbakan. Böyle bir cumhurbaşkanı adayı söz konusu olduğunda yüzde 100 adayımızın Recep Tayyip Erdoğan olduğunu biliyorum. Ve buna inanıyorum. İnşallah. Bu işi 12 sene sonra yüzde 100 hak eden, başımızı göklere değdirerek, büyük başarılı insanın Türkiye'de ilk defa halkın oylarıyla bir cumhurbaşkanı olmasını hepimiz arzu ederiz. Sayın Cumhurbaşkanımızın her zaman başımızın üzerinde yeri vardır. Eğer siyasete devam edecekse, kendisinin tercihi öyleyse, AK Parti ile onu özdeş hale gelmesini yeniden güç kazanmasını arzu ettiğimizi ifade ettik. Şimdi bütün mesele iki dostun ve arkadaşın, birlikte yapacağı konuşmayla kimin aday olacağı konusunda kimin partiyi başarılara götüreceği noktasında yol haritasının çizilmesine bağlı. Eminim ki Cumhurbaşkanımız bu işe yüzde 100 layık bir cumhurbaşkanı olarak Sayın Başbakanımızı görüyor. Bunu ifade ettiğini ve edeceğine inanıyorum. Ama bundan sonrası parti hangi noktada yoluna, hangi liderlerle gidecektir bunun da düşünülmesi lazım. Cumhurbaşkanlığı seçimi ne kadar önemliyse, AK Parti'nin yol haritası da o kadar önemlidir" açıklamalarında bulundu.

ARINÇ, KONUŞMASINDA DUYGULU ANLAR YAŞADI

"Biz bu partiyi sokakta bulmadık. Biz bu hükümeti para ile satın almadık" diyen Arınç, "AK Parti'nin kurulması 100 yılın mücadelesidir. Başarılarımız, kabul edilmiş dualardır. Allah'a hamd olsun" diyerek duygulu anlar yaşadı.

"AK PARTİ'NİN İÇİNDEN 10 TANE BAŞBAKAN ÇIKAR"

Ak Parti'nin güçlü bir parti olduğuna işaret eden Arınç, "Bu noktada endişe içinde değiliz. Ben bu partinin içinde 10 tane başbakan söylerim. 20 tane hükümet çıkar bu partinin içinden. Biz çok zenginiz. Güçlü insanlarımız var. Bizim 9 milyon kayıtlı üyemiz var. Hangi partinin bu kadar üyesi var. O yüzden 3 şartı kalkıyor diye üzülmeyin. Ben gidersem 20 tane Bülent Arınç kuvvetinde arkadaşlar gelecek. Endişeniz olmasın. Bu parti güzel düşüncelerle, gözyaşlarıyla ve dualarla kuruldu. 100 yıllar boyunca bu milletin sahibi yok mu diye gece gündüz dua edenlerin dualarıyla kuruldu" diye konuştu.

ARINÇ CEMAATE YÜKLENDİ

Programdan önce bir heyetle görüştüğünü ifade eden Arınç, "Buraya gelmeden bir heyetle görüşme yaptım. Onlardan bir tanesi çok güzel şeyler söyledi. Onlar da kocaman bir cemaat. Türkiye'de sadece cemaat onlardan ibaret değil. 10 cemaat varsa biri gitti ama 9'unun duası bizimle birlikte oldu. Onun için oy kaybımız olmadı. Bize tafra yapanlar, tehdit edenler, bizi düşürmek, Başbakanımıza diz çöktürmek isteyenlerin hepsi kepaze oldu. Biz dimdik ayakta kaldık. Kaybeden kendisi kaybetti. Yel kayadan bir şey koparmadı. Biz dualı bir partiyiz. Çok güçlü insanlarımız var. Allah'ın izniyle nerede olursak olalım. Her zaman AK Parti'nin başarısı için koşarız. Bizim yaptığımız şu, parti içi demokrasidir" dedi.

3 DÖNEM KURALI YORUMU: "ENDİŞEMİZ YOK"

AK Parti'deki 3 dönem kuralını da değerlendiren Arınç, "Lider oligarşisi olmamalıdır. Bir insan bir partiye çöreklenir, etrafında yalaka çemberi kurar, 40 sene geçse onlarla devam ederse bu parti mi, demokrasi mi Allah aşkına. Halktan 3 dönemle ilgili bize talep gelmedi. Biz kendimiz bunu kabul ettik. Kendimiz bugün bunun arkasında duruyoruz. Biz bugüne kadar ilkeli duruşumuzla, cesur ve kararlı siyaset anlayışımızla hep kazandık. Bundan dönersek vatandaş şüpheye kapılabilir. 3 dönemdir 70 kişi tekrar seçilmeyecekmiş. Böyle bir endişe yok" şeklinde konuştu.

"BİZ HAMDOLSUN HİÇ KAYBETMEDİK. 8 SEÇİMİ 12 SENEYE SIĞDIRMIŞ BİR AK PARTİLİ OLARAK GEÇMİŞTE YAŞADIĞIMIZ MAĞLUBİYETLERİN ACISINI ÇIKARIYORUZ"

Bursa'da konuşan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, "Biz hamdolsun hiç kaybetmedik. 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağlubiyetlerin acısını çıkarıyoruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Merinos AKKM'de düzenlenen AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı'nda geçmiş dönemlerinde yaşadığı bazı olayları anlatırken duygulu anlar yaşadı. Refah Partisi döneminde milletvekilliği dönemini anlatan Arınç, "Refah'ın kuruluşunda yoktum, yasaklıydım. 1995'te birinci parti olduk. 6 milyon oy aldık arkası post modern darbe. Meydanlarda Bursa iyiydi ama benim bulunduğum yer 3 bin kişiyi topladığımızda hocamız 'ey muhteşem insan seli' derdi. Kurban olduğum Allah 150 bin kişiyi de nasip etti bana. Bu güzler bunları da gördü" derken gözleri doldu.

AK Parti'nin kurulduğundan bu yana hiç başarısızlık ve mağlubiyet görmediğini ifade eden Arınç, "Allah bazen imtihan eder diye endişe ediyorum. Allah, çocukların, yaşlıların yüzü suyu hürmetine düştüğümüz yerden bizi kaldırıyor. Kalbimizin ne kadar temiz olduğunu, birbirimizi sevdiğimizi, masumların ve mazlumların yanında olduğumuzu biliyor" diye konuştu.

"GEÇMİŞİN ACISINI ÇIKARTIYORUZ"

Mart ayındaki yerel seçimleri değerlendiren Arınç, "Aldığımız yüzde 46'lık oy, genel seçimlerde yüzde 52'nin üstüdür. Allah'a şükür. Hep AK Partimiz başarılı olsun. Nice yıllar bu ülkeyi, hizmet edecek güzel insanlarla birlikte bizleri sevindirsin. Hiçbir mazeret başarının yerini tutmaz. Herkes bir mazeret bulabilir. Çok şükür biz bugün mazeret üretmiyoruz, başarısızlık çok kötü bir şey. Ya zafer ya hiç. Hep kazanmak zorundayız. Bir defa mağlubiyet oldu mu, arkası iyi gelmez. Hep dinamik olmamız lazım. Milletle kucaklaşmamız lazım. Milletin derdine derman aramamız lazım. Dürüst olmamız, sözümüzü tutmamız lazım. Bugün CHP, kendine 10 tane mazeret bulabilir. MHP, 40 tane bulabilir. Kimseye inandıramaz. Halk sonuca bakar kazandı mı, kaybetti mi. Biz hamdolsun hiç kaybetmedik. 8 seçimi 12 seneye sığdırmış bir AK Partili olarak geçmişte yaşadığımız mağlubiyetlerin acısını çıkarıyoruz. Filan sandıktan 3 oy çıktı 5 oy çıktığı dönemlerini biliyoruz. Şüphesiz üzülürdük, yılmazdık. Millet bir gün takdir edecek, yeter ki biz çalışalım, düşüncemizi ne kadar haklı olduğumuzu bu millet görecek dedik. Yüzde 7.5 oy alan parti konumundan işe koyulduk. Bu yüzden 30 Mart seçimleri çok ciddi bir sınavdı. Bu sınavı büyük bir başarıyla geçtik" şeklinde konuştu.

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu Bursa'da yaptığı mitingde Başbakan Erdoğan'a yönelik sarf ettiği sözlerden dolayı sert bir dille eleştiren Arınç, "Başbakanımızın bir iddiası vardı. 'Benim partim ikinci parti olursa, ben siyaseti ve genel başkanlığı bırakırım' diyordu. Birinci parti olmak büyük bir iddia. Bunu muhalefet için hedef gösterecek değiliz. O kadar da acımasız değiliz. Ben onlara daha ufak bir hedef koymuştum. Mesela CHP. Bu kadar bağırıyorsun çağırıyorsun pabuç kadar dille hakaret ediyorsun. Bursa'ya gelmiş 1 saat konuşuyor 55 dakikasında 3 kelime kullanıyor. 3 kelimenin 3'ünü de haysiyetli bir insan ağzına almaz. Bir rakibi için hakaretler yağdıramaz. Terbiyesizlik yapamaz. Bana birisi böyle bir şey söylese haysiyetim incinir. Eskiden Türkiye'de cinayet işletecek sözleri sarf ediyordu. Hakkında dava bile açılmamış. Hakkında fezlekesi olmayan bir insana, ne hakla çirkin sözler söylüyorsun. Bir partinin genel başkanına nasıl hakaret edersin. Hangi yüzle ediyorsun, benim 150 bin kişi topladığım meydana zorla 10 bini kişi topladı, bize hakaret etti. Allah hakkından geldi" ifadelerini kullandı.

ARINÇ'TAN KILIÇDAROĞLU'NA: "ALLAH SAKLASIN DİLEMEM Kİ BİR KASETLE GİDESİN"

"Millet bu hakaretlere tahammül etmez, Bunları yutmaz" diyen Arınç, CHP liderine yönelik tepkisini şu sözlerle sürdürdü:

"Sen kimsin, başbakan kim. Sen hangi kongrede seçim kazanarak geldin. Sen kasetle geldin, Allah saklasın dilemem ki bir kasetle gidesin. Sen nasıl bir genel başkansın ya. Senin siyasette ne kadar ağırlığın var. Ben sana yüzde 30 sınırı koydum. Böyle partiler iddialı partiler olabilir mi? Bu açıdan bakarsanız, AK Parti'nin başarısı gerçekten çok büyük."

2019 yılında Türkiye'de 3 seçimin yapılacağını dile getiren Arınç, "2019'da cumhurbaşkanlığı, genel seçimler ve yerel seçimler için sandığa gideceğiz. Hangi kalp buna tahammül eder. 2019'da 3 sandık var. 3 sandığın adayları olacak. Davranın bre. Hepiniz bugünü bekleyin. Sandıklar coşacak. Hepimiz güzel insanlar için sandıklara gideceğiz. Belediye başkanlarımızın başarısı 2019'un başarısı olacak" şeklinde konuştu.