Bu tuzağa düşmeyin!
Müşterilerinin açtığı davalarla baş edemeyen bankalar, çözümü 'ikna odaları' kurmakta buldu. Bu odalarda hakkını arayan müşterilere "Boş yere dava açmayın kaybedersiniz. Bir de üstüne avukatlık masrafı ödemek zorunda kalırsınız" denilerek davadan vazgeçirilmeyeçalışılıyor. Söz konusu birim Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) ağustosta yayımladığı bir genelgeyle kuruldu. Her bankanın Tüketici Hakları Masası benzeri bir kurması, başına da bir genel müdür yardımcısı getirmesi zorunlu kılındı.
AMAÇ VAZGEÇİRMEK
Söz konusu uygulama, şikayeti olan, haksızlığa uğradığını düşünen müşterinin muhatap bulmasını amaçlıyor. Bu amaçlanmasına rağmen uygulama tüketici açısından tam tersisonuçlar doğuruyor. Çünkü birim yöneticisi olan genel müdür yardımcısının öncelikli amacımüşteriyi davadan vazgeçirmek. Bu da söz konusu kararın içinin boşalmasına neden oluyor.
BAĞIMSIZ ÜYE ATANMALI
Avukat İsmail Altay, bu birimlerin 'ikna odası' gibi çalıştığını vurgulayarak, "BDDK'nın genelgesi olumlu. Ancak sonuç alınması için bağımsız bir yönetim kurulu üyesinin atanması daha doğru olur. Çünkü bankacılar çalıştığı kurumun aleyhine çalışamaz" dedi.
OPSİYON DAVALARI HIZLA ARTIYOR
Avukat İsmail Altay, yüksek getiri vaadiyle opsiyonlu döviz mevduatı işlemlerinden zarar görenlerin arka arkaya bankalara dava açmaya hazırlandığını söyledi. Altay, söz konusuuygulamayla ilgili şu bilgileri verdi: "Dolar kuru tahminine dayanan bu uygulama için özelliklehesabında yüksek miktarda para bulunan yaşlı ve emekliler 'Hiç riskiniz yok' diyerek kandırılıyorlar. Finans bilgisi olmayan bu müşteriler, kaybetmeye mahkum olduğu için zararın tazmini talebiyle soluğu mahkemede alıyorlar."
Kaynak: Sabah
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.