Dolar (USD)
34.15
Euro (EUR)
38.05
Gram Altın
2887.40
BIST 100
9905.36
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu tren artık bu raydan çıkmaz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İkinci Muhtarlar Toplantısı'nda çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 'Bu tren artık bu raydan çıkmaz. Bu çomaklar, bu tekeri yolundan alıkoyamaz. Geçti o alaca karanlık günleri, geçti o fetret devri' dedi.
Bu tren artık bu raydan çıkmaz
17 Şubat 2015 14:56:00
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İkinci Muhtarlar Toplantısı'nda çözüm sürecine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Erdoğan, 'Bu tren artık bu raydan çıkmaz. Bu çomaklar, bu tekeri yolundan alıkoyamaz. Geçti o alaca karanlık günleri, geçti o fetret devri' dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki İkinci Muhtarlar Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, "Huzurlarınızda küçük hesaplar peşinde koşanlara, üç beş sokak eylemiyle, üç-beş molotofla ülkenin istikametini değiştirebileceğini sananlara seslenmek istiyorum: Başaramayacaksınız. Beyhude uğraşıyorsunuz. Bu tren artık bu raydan çıkmaz. Bu çomaklar, bu tekeri yolundan alıkoyamaz. Geçti o alaca karanlık günleri, geçti o fetret devri." dedi.
Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:
EGEMENLİK MİLLETİNDİR
- Bir taraftan duvarlara egemenlik kayıtsız şartsız milletindir diye yazacaksın diğer taraftan da egemenlii millete vermemek için herşeyi yapacaksın. Muhtar ne demektir milletvekili ne demektir bunları bilmezler. Milletin tarihine kılık kıyafetine savaş açanların egemenliktren bahsetme hakkı yoktur. Milletin tercihlerine saygı göstermek zorundasın. Ne olacak ya bu köy muhtarı diyemezsin arakadaş. 50 kişi de seçse 20 milyonda seçse seçilmiştir ve saygı duyacaksın.
ONLAR GEÇMİŞİNE BAKSINLAR
- Bu ararlar ben başkanlık diyorum onlar diktatörlük diyor düna kadar bunu savunanlar şimdi tersini söylüyor. Bu nasıl bir diktatörlülük ki faal durumda 81 parti var ve bunlardan 31'i seçime girecek. Geçmişte tek parti döneminin Milli Şef'ine itaati vatandaşlık borcu olarak görenler, şimdi kalkmış diktatörlükten bahsediyorlar. Bu nasıl bir diktatörlük ki bugün ülkemizde faal durumda 87 parti var. 7 Haziran seçimlerine de bunlardan 31'i katılıyor. Bu nasıl diktatörlük ya? Muhtardan diktatör olabilir mi? Tevessül eden çıkarsa ilk seçimde köy halkından, mahalle halkından cevabını alır, vatandaş onu alaşağı eder. Öyleyse cumhurbaşkanından da devlet başkanından da böyle bir şey olmaz, olamaz.
- Kririk görevler üstlenen muhtarlarımızın bu olanaklara da sahip olması gerektiğini düşünüyorum. Bu bir gönül işidir hizmet isteği olmalı. İçişleri bakanımız burada birlkte takip ediyoruz biz devraldığımızda 97 lira olan maaş bugün 900 lira. Muhtarlıklara belediyelerden yardım sağlanmasının yolunu açtık.
- Muhtar kardeşlerimin bir ksıım belediye başkanlarından diyecem bir kısmı gereken desteği veriyor onlara da teşekkür ediyoruz. Başbakanlığım döneminde bir proje aldım belediye başkanında İStanbul'da bir dostumuzdan rica ettik iki ayda oraya bir muhtarlık yapıldı. Buna benzer şeyler taksi duraklarında da gerekiyor. Muhtarlığa gittiğinizde orada bazı şeylerin olması lazım. Bazı belediye başkanları bu konuda hassas ve gereken desteği veriyorlar. Bu destekleri sağlamayanları ifşa ederiz millet de bunları bilsin. Demokrasi halkın etkisinin endirek değil direk olduğu sistemdir.
- At sahibine göre kişner makamlarda onları kullananların azmine göre işler. Herkes bu makamları şanına yakışır şekilde kullanması lazım. Şuan burada bulunduğumö makam sadece önünüze gelen evrakları imzalamanız ve protokol işleri uğraşmanız mümkün bunun yanında memleket işleri ile uğraşmanız da mümkün işte biz bu yolu seçtik. Sizden muhtarlıklarda bu şekilde davranmanızı bekliyorum. Mahallenizdeki garipleri ihtiyaç sahiplerini tesbit edip onlara sahip çıkılmasını temin edilmesini yapmanız şart. Cumhurbaşkanı olarak benim en ücra köşesinde elim kulağım ayağım olmalısınız bu formalar İçişleri Bakanlığımıza gelmeli.
- Sıkıntıların çözümü için gerekliyse ilgili kurumları harekete geçirmeli harekete geçmelisiniz. Mahallesinde neler oluyor avucunun içi gibi bilmeyen muhtar görevini hakkıyla yerine getirmiyor demektedir.
TÜRKİYE BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK
- Türkiye büyük bir sıçrama gereçekleştirdi. Bunu en iyi sizler biliyorsunuz. 10 yıl önce nasıl bir Türkiye vardı şimdi nasıl bir Türkiye vardı. Sorunları büyük ölçüde aştık. KÖYDES, BELDES diye uygulamalar başlattık bütçeler çıkardık. Geldiğimiz nokta önemli ama yeterli değil. Herşeyden önce 2023 hedeflerimiz var. Aşmamız gereken engellerden biri çözüm sürecidir.
HERKES ÇÖZÜMÜN PARÇASI OLMALI
- Milli birlik ve kardeşlik süreci bu bizi birbirimize bağlayandır. Bu kardeşliğimizi çekemeyenler var. Laz, Kürd, Türk, Boşnak biz kardeşiz bunu çekemeyenler var. Bunun bedelini Türkiye ağır ödedi . Onbinlerce insan öldü milyonlar heba oldu. Bunların böyle bir derdi yok. Türkiye'nin ortak hedefler etrafında kardeşliğini güçlendirmek zorundayız bunun en dinamik ayağı siz muhar kardeşlerimsiniz. Hak adalet refah ve demokrasi sürecinde her vatandaşın bu ülkeye aynı hislerle bağlanması için bu süreci başlattık. Bunun kolay olmayacağını biliyoruz. Suhulet ve çelik gibi bir sinirle yönetilmesi gerektiğini biliyoruz. Şehitlerimiz ve gazilerimizi yaralayacak hiçbir girişim içinde olmayacağımızı bilmenizi isteriz. Tahrik ve sabojlar içinden yol aralayark bugüne geldik. 2073'e doğru ilerliyoruz. Belki biz görmeyeceğiz. ama torunlarımız görecek. Şu milletin evi geleceğe bir mirastır bunu hala anlamayanlar var. Buraya böyle bir saray mı gerekli diyorlar. Burası milletin evi Cumhurbaşkanlı Külliyesi şu Ankara'da cumhurbaşkanlığı amakamı için yapılan bir yer yoktu burası yapıldı. Kongre merkezi ve cami yapılıyor bunların hepsi halka açık. Toplantı ve sergi salonları yapılacak ve Türkiye'nin en büyük cumhurbaşkanlığı kütüphanesi yapılacak. Burada gençlerimiz 24 saat çalışabilecek bundan rahatsız oluyorlar bundan övünmen lazım. Her türlü yakıştırmayı yapıyrlar. Biz bu millete layık olanı yaptık yapacağız.
- Herkes çözümün bir parçası olmalı ve bu meseleyi ebediyen geçmişte bıraktığımızda Türkiye'nin önünde yeni bir dönem başlayacaktır. Yeni Türkiye kardeşlik ve refahın hakim olduğu bir Türkiye olacak bu konuda en büyük desteği isz kardeşlerimden bekliyorum.
- Yol yapıyoruz ya hu yol yapan mütahitin iş makinasını yakandan daha yolsuzluk yapan kim olabilir. Havalimanı yapıyoruz sürekli engelliyorlar biz diyoruzki engellemenize rağmen yapacağız. Cizre'yi yakıp yıktılar ona rağmen havalimanını yaptık. 10 yıl 15 yıl önce kimin aklına gelir buralarda havalimanı olacak 17 ayrı merkezden ambülans helikopterle hasta taşıyor paletli ambulanslarla dağlara tırmanıyoruz bunlar kimin aklına gelir. Milletimizin desteği ve rabbimizin inayeti ile bunlar berteraf edilir. Büyük milletlerin büyük vizyonları olur.
BU TREN ARTIK BU RAYDAN ÇIKMAZ
- Başaramayacaksınız bu tren artık bu yoldan çıkmaz bu çomaklar bu tekeri yoldan çıkaramaz geçti o fetret devri. Elinde demir bilye ile sapanla, yüzü karanlık olduğu için maske takıyorlar. Onları savunanlar ve onların önlerinde yürümek isteyenler var bu ülkede molotofkokteyl en büyük suçlardan biridir. Serap kızımızı bir kenara koyamayız iç güvenlik yasası hemen çıkmalı işlerine gelmeyen hemen karşı çıkıyor çünkü sokokları böyle yakıyorlar. Belediye otobüsü senin neyine ya hu yaktılar yıktılar. Anadolunun birçok yerinde muhtarların nasıl tehdit edildiğini bilen birisiyim. Artık büyük Türkiye artık güçlü Türkiye var.
- 7 Haziran seçimlerinin Türkiye'nin önünü açacak şekilde neticeleneğini düşünüyorum bunun için iktidara 400 milletvekili. İktidara milletimiz 400 vekil versin ve yeni anaysa meclisten geçsin başkanlık sistemi gelsin ve bu ülke ihya edilsin. Güney Amerika'ya gittik dört günde üç ülkeye gittik. Buralarda görüşmeler yaptık ve ne gibi yatırımlar yapabiliriz onu görüştük 10 yıl önce ilişiler neredeydi nereye geldi. Bu ülkerele ilk defa cumhurbaşkanı gidiyor. Gidemediğin yer senin değildir.
MEHMET EFENDİ BİZE DERS VERDİ
- İşsizlik caniliği temize çıkarır mı? Adam işinin başındayken bu alçaklığı yapıyor. Adam orada bile siyaset yapıyor kendi mensuplarıda dans yapıyor. Yandaş medyalarıda onu savunuyor. Biz fatiha ile yad ederiz. Kadının Allah'a emanet olduğunu söylüyorum bu feministler var ya çıkıp eleştiriyor senin bu ülkenin kültürü ve dini ile bir ilişkin yok ki. Farklı yerlere çekmenin bir anlamı yok. Özgecanımızın baba ve annesine şahsım ve milletim adına şükranlarımı sunuyorum gerçekten bu vahşet karşısında her anne ve babanın böyle vakur bir duruş sergilemesi mümkün değil Mehmet Efendi adaete bir ders verdi. Biz de sonuna kadar almaları gereken en ağır cezayı almaları konusunda elimizden geleni yapacağız.
- Başkanlık sisteminde başkanı ve meclisi millet seçecek burada padişahlık nerede. Onlar şu millet olmazsa ülkeyi ne güzel yönetiriz onun derdinde. Biz hep milletin gönlünü kazanarak bugünlere geldik ve bundan sonrada aynı şekilde devam edeceğiz. Ülkemiz ve milletimiz için ne iyi ise onu söylemeye ve yapmaya devam edeceğiz.