Dolar (USD)
32.31
Euro (EUR)
34.91
Gram Altın
2296.20
BIST 100
9057.24
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

Bu sözün bedeli yanınıza kâr kalmaz

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 1997'de şehit düşen İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren'e sinkaflı küfür etmişti. Yaşanan olayın ardından Türkkan, birçok kesimden tepki gördü.
Bu sözün bedeli yanınıza kâr kalmaz
08 Kasım 2021 17:39:42
İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in Bingöl ziyaretinde Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, 1997'de şehit düşen İsa Gümren'in ağabeyi Tahir Gümren'e sinkaflı küfür etmişti. Yaşanan olayın ardından Türkkan, birçok kesimden tepki gördü.

Kenan GÜL/ VAN


MHP Van İl Başkanlığı ve Van Şehit Aileleri Gazileri Derneği tarafından şehide saygı mitingi düzenlendi. Van merkez Sıhke Caddesi Beşyol Meydanında düzenlenen mitinge binlerce vatandaş sert tepki gösterdi. MHP Van İl Başkanı Salih Güngöralp, burada yaptığı konuşmada şehidin ağabeyine ağır küfürler sarf eden İYİ Partili Milletvekili Lütfü Türkkan'a sert tepki göstererek, "Siirt'te burası Kürdistan lafına tepki gösteremeyen İYİ Parti Genel Başkanı ve avaneleri, bu vatan için canlarını feda eden şehitlerimize ve yakınlarına hakaret ve küfür etme küstahlığını gösteren bu şahıs ve İYİ Partililer bilmelidirler ki, şehitlerimizin ahı yerde kalmaz. Söylenen bu sözün bedeli de yanınıza kar kalmaz. Bu sözü sizlere yedirmek Türk milletinin boynunun borcudur" dedi.

Siyasette barınamaz

Güngöralp, açıklamasında, "Şehidimizin abisine küfreden böyle bir şahıs Türk siyasetinde barındırılamaz. Bırakın siyaset yapmasını bu şahsiyetin ülkemizde aldığı nefes bile haramdır. Şehit yakınlarına saygı göstermeyen, bölücü siyasi uzantıların basamağı olan edep yoksunu bu şahıs PKK ve HDP'ye şirin görünmek için benliğini ve şuurunu kaybetmiş, Türk milletine beslediği kini açığa vurmuştur. ve Türk milleti görmüştür ki zilletin maskesi düşmüş safları belli olmuştur" ifadelerine yer verdi. Miting alanını dolduran vatandaşların sık, sık “Türkkan istifa” sloganlarının atıldığı miting, okunan Kur'an'ı Kerim tilaveti ile son buldu.


VAN2_f2bc14e17b85da95fa69ebfcf903f1c7.jpg


Derhal ihraç edilmeli

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimler Derneği Diyarbakır Şubesi ile merkezi Elazığ'da bulunan Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatansever Kamu Görevlileri Eğitim Sendikası Genel Başkanı Tayyip Dalgın, Bingöl'de şehit ağabeyine küfreden İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan hakkında suç duyurusunda bulundu. Gazi, Gazi ve Şehit Yakınları ile Vatansever Kamu Görevlileri Eğitim Sendikası Genel Başkanı Tayyip Dalgın: "Grup başkanvekilliğinden istifa etmesi bizim için yeterli değildir. Partisinden derhal ihraç edilmelidir" diye konuştu.


Tepkiler çığ gibi büyüyor

TÜRKİYE Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Ankara Şube Başkanı Alparslan Fırat, İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın, Bingöl'de şehidin ağabeyine küfretmesine tepki gösterdi. Fırat, dernek üyeleriyle TBMM Çankaya girişi yanındaki Milli Egemenlik Parkı'nda düzenlediği basın toplantısında, "söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Türk milletini, gazi Meclisimizde temsil edenlere yakışmayan bu çirkin üslubundan dolayı ismi geçen milletvekilini kınıyor, siyasetten uzaklıştırılmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.

VAN3_984b1a4dfb3547b49c4cba1e0ba67578.jpgVAN3_90795b343a4eca766adef3d1aff9491b.jpg

ABONE OL
Deniz feneri detay
Deniz feneri detay
Kızılay 160x600
TDV ramazan