Bu sistem 2018'e damga vuracak
Teknoloji tahminlerimizden daha hızlı gelişiyor. Kablosuz telefonu düşünmek bile hayal iken, şimdi neredeyse cep telefonu olmayan kimse yok denecek kadar az. Peki teknoloji dünyası bizi daha ne kadar şaşırtmaya devam edecek. Citrix, tam da bu noktada geleceğin teknolojileri ile ilgili bir araştırma yaptı. 2018'de teknoloji dünyasını şekillendirecek eğilimler ve yeniliklerle ilgili tahminlerini açıkladı.
HAYAT KOLAYLAŞIYOR
Citrix'in 2018 tahminlerinde; analitik, ses ve yüz tanıma araçları, güvenlik, gölge IT, esnek çalışma alanlarının ve hibrit bulutun gerçek anlamda yükselişleri gibi konular öne çıkıyor. Öngörülerle ilgili görüşlerini açıklayan Citrix Türkiye Ülke Müdürü Altan Cengiztekin, bulut teknolojilerinin 2018 yılında olgunlaşmaya devam edeceğini söyledi. Cengiztekin, "Şirketler, hızlı bilgi işleme ya da daha akıllı ve bağlantılı hale gelen uç noktalar sayesinde buluttan bir dağıtım platformu olarak yarar sağlayacaklar. Teknoloji hayatımızın ayrılmaz bir parçası haline gelirken, uç noktalardaki zeka ve bilgi işleme gücü de bulut avantajlarını artıracak. Ses ve yüz tanıma teknolojileri gibi alanlarda da 2018'de çok önemli ve kritik gelişmelerin yaşanabileceğini öngörüyoruz" dedi. Ses, 2018'de yükselişte olan önemli yeniliklerden biri olacak. Sesi karmaşık verilerle etkileşime girmek için makine öğrenimi ile birlikte kullanabilmek, herkes için büyük fayda sağlayacak.Bu da klavye ve fareye duyulan ihtiyacı ortadan kaldırarak dijital işçileri son derece üretken hale getirecek.
BU DÖNÜM NOKTASI
Bugün bu teknolojinin hızla gelişerek birçok görev için oldukça kullanışlı hale gelmesi, bir dönüm noktasına ulaştığımızı gösteriyor. 2018'de ses tabanlı uygulamaları anlamaya çalıştıkça bunun daha da geliştiğini göreceğiz. Örneğin, şu anda yalnızca bot geliştirme üzerine uzmanlaşan start-up şirketler var. Fiziksel robotların aksine chatbot'lara ses, yazı veya mesajla komut verilebiliyor.
NE KADAR İYİ SONUÇ VERECEK?
Citrix'e göre, diğer bir yenilik alanı da yüz tanıma. Tüketici teknolojisi alanındaki ilk ürünler beklendiği kadar iyi sonuç vermediği için, biyometrik kimlik biçimi olarak yüz tanıma, önemli bir tartışma noktası haline gelecek. Böylece, bir kimlik biçimi olarak biyometri ve hangi biyometrilerin kabul edilebilir olup olmadığı konuları daha geniş bir tartışmaya açılacak. Microsoft ve Google'ın parmak izi tarayıcıları ile bulut API'larının yüksek orandaki erişilebilirliği biyometriyi çok faktörlü kimlik doğrulamalarında ikinci faktör haline getirdiği için bu, özellikle odaklanılan bir konu haline gelecek.
Star Gazetesi
"Üye/Üyeler suç teşkil edecek, yasal açıdan takip gerektirecek, yasaların ya da uluslararası anlaşmaların ihlali sonucunu doğuran ya da böyle durumları teşvik eden, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik ya da ahlaka aykırı, toplumca genel kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir İçeriği bu web sitesinin hiçbir sayfasında ya da subdomain olarak oluşturulan diğer sayfalarında paylaşamaz. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk münhasıran, içeriği gönderen Üye/Üyeler'e aittir. MİLAT GAZETESİ, Üye/Üyeler tarafından paylaşılan içerikler arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin kendi web sayfalarında yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Milat Gazetesi, başta yukarıda sayılan hususlar olmak üzere emredici kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu'nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen Üye/Üyeler'e ait kişisel bilgileri paylaşabileceğini beyan eder. "
Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.