Dolar (USD)
34.12
Euro (EUR)
38.10
Gram Altın
2876.41
BIST 100
9900.25
02:17 İMSAK'A
KALAN SÜRE

BU SESE KULAK VERİN

BU SESE KULAK VERİN
19 Eylül 2013 00:00:00

Yıllardır yumduk gözümüzü açtık ağzımızı, "28 Şubatçılar yargılansın"! Ak Parti iktidara geldi, seçim üstüne seçimi oylarını artırarak kazanınca sesimizi daha da yükselttik: "28 Şubatçılar'dan ne zaman hesap sorulacak?"

İşte beklediğimiz o gün, eksiğiyle gediğiyle geldi. Bir adım atılmış oldu. Cuntanın askeri kanadı yargılanıyor. En son yazımda da vurgulamıştım, 28 Şubat mahkemesine sahip çıkarsak cuntanın diğer unsurlarını adalet önüne çıkartacak yetkililere cesaret vermiş oluruz. Ya sahip çıkmazsak?

Geçenlerde Star'da çıkan bir haberde mahkeme hakiminin, "Ya devran dönerse" dediğini okuduk. İşte mahkemeye sahip çıkmazsak bu nevi sözleri daha çok okuruz. Nitekim okuyoruz da; hakimin pasifliğinden ve Müslümanlar'ın ilgisizliğinden cesaret alan 28 Şubatçılar, mahkemedeki rezaleti yazdıkları için gazetecileri tehdit ediyor. Mahkeme salonunda, muhabirlerin gazetelerden alınmış fotoğrafları büyütülmüş olarak dağıtılıyor, hedef gösteriliyor.

Cuntacılar sadece gazetecileri değil, müşteki sıfatıyla mahkeme salonunda bulunanları da tehdit ve taciz ediyor. Mahkeme salonunda cuntacıların sözlü saldırısına uğrayan Mefhar Tayyar da uğradığı sözlü saldırı sonrası Akit Gazetesi'nden Müslümanlara seslenmiş:

"Müştekiler olarak dağınık bir görüntü sergiliyoruz. Teşkilatlanmalıyız. Davamıza sahip çıkmalıyız. Madem ki şikayetçiyiz ve mağdur olduk o zaman hakkımızı müdafaa etmek ve savunmakla ilgili de bir çaba içerisinde olmalıyız. Kendimiz gayret göstermezsek kimse hakkımızı korumaz. Birileri gelir geçmişte olduğu gibi hakkımızı gasp eder. Hakkımızın müdafaasını önce kendimiz yapmalıyız. Güç birliğine gitmeliyiz. En az suçlu, kusurlu, geçmişte bizim hakkımızı gasp edenler kadar cesur ve organize olmalıyız. İnsanlar suçlu ve kusurlu oldukları halde meselelerine sahip çıkıyorlar."

Sivil toplum kuruluşları Mefhar Tayyar'ın sözlerine kulak vermeli. Bir araya gelinip ortak bir çalışma yapılmalı. Hele, 28 Şubat'ta en çok mağdur olduklarını söyleyen Millu00ee Görüş camiası bu işin öncülüğünü üstlenmeli.

Dostlar, arkadaşlar, kardeşler, ağabeyler, ablalar; bir daha bu ülkede ve ümmet coğrafyasında 28 Şubatlar yaşanmaması için hemen şimdi adım atmalı. Anlık tepkiler gösterip sonra yatmak Müslüman'a yakışmıyor; amelde, devamlılık makbuldür! 28 Ş